
Πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι φόβοι για τον πληθωρισμό μειώθηκαν και τα σχόλια των αξιωματούχων της Federal Reserve δημιούργησαν ελπίδες για περισσότερες μειώσεις επιτοκίων φέτος.
Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου υποχώρησε σχεδόν 5 μονάδες βάσης στο 4,606%. Η απόδοση του διετούς ομολόγου ήταν τελευταία περίπου 3 μονάδες βάσης χαμηλότερα στο 4,23%.
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Έλαβαν γαλλική στήριξη… πολυτελείας
Η ανεργία
Οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας για την εβδομάδα που έληξε στις 11 Ιανουαρίου ανήλθαν συνολικά σε 217.000, αυξημένες κατά 14.000 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και υψηλότερα από την πρόβλεψη για 210.000, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας. Οι συνεχιζόμενες απαιτήσεις μειώθηκαν ελαφρά στα 1,86 εκατομμύρια.
Οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν την Τετάρτη, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί έως και 13 μονάδες βάσης και την απόδοση του 2ετούς να υποχωρεί έως και 10 μονάδες βάσης.
Ο πληθωρισμός
Η αποκλιμάκωση προήλθε από την δημοσίευση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του Δεκεμβρίου, ο οποίος έδειξε ότι η ο δομικός ΔΤΚ επιβραδύνθηκε στο 3,2% σε ετήσια βάση, λιγότερο από το 3,3% που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Ο δομικός πληθωρισμός, ο οποίος αφαιρεί τις πιο ασταθείς τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε κατά 0,2% σε μηνιαία βάση, ο οποίος ήταν επίσης χαμηλότερος από το αναμενόμενο.
Ο συνολικός πληθωρισμός, εν τω μεταξύ, αυξήθηκε κατά 0,4% σε μηνιαία βάση και 2,9% σε ετήσια βάση. Τα στοιχεία κάπως κάπως κάλυψαν τις ανησυχίες για πιθανή εκ νέου επιτάχυνση του πληθωρισμού.
«Εφόσον τα δεδομένα είναι καλά για τον πληθωρισμό ή συνεχίζουν σε αυτή την πορεία, τότε σίγουρα μπορώ να δω μειώσεις επιτοκίων να συμβαίνουν νωρίτερα από ό,τι ίσως οι αγορές τιμολογούν», δήλωσε ο διοικητής της Federal Reserve Κρις Γουόλερ στο «Squawk on the Street» του CNBC την Πέμπτη. .
Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις εκθέσεις καθώς προσβλέπουν στην επικείμενη συνεδρίαση της Fed στις 28-29 Ιανουαρίου. Ακόμη και μετά την γενικά πιο ήπια από την αναμενόμενη εκτύπωση του πυρήνα του πληθωρισμού, οι έμποροι εξακολουθούσαν να τιμολογούν για τελευταία φορά με πιθανότητα 97,3% να παραμείνουν σταθερά τα επιτόκια στην επόμενη συνεδρίαση, έδειξε το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME.


Latest News

Εταιρικές πιέσεις δέχτηκε ο Dow Jones - Aδύναμη η Wall Street
Ο Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,28% στις 44.747 μονάδες - «Βαρίδι» οι ημιαγωγοί για τη Wall Street

Αλλάζουν οι ισορροπίες στις Κεντρικές Τράπεζες - «Μοναχικός» ο δρόμος της Fed
Oι αγορές αναμένουν ότι οι κεντρικές τράπεζες θα προσπαθήσουν να αμβλύνουν το πλήγμα από τους δασμούς

Ποιες παράμετροι θα καθορίσουν τις αγορές τους επόμενους μήνες - Τι λένε οι traders
Τι αποτυπώνεται στην έρευνα που διενήργησε η JPMorgan μεταξύ των πελατών της - Οι διαφορές μεταξύ 2024 και 2025 στις εκτιμήσεις των traders στη σκιά της εκλογής Τραμπ

Πήραν φόρα... ανοδική στο τέλος οι ευρωαγορές
Η μετοχή της Maersk, η οποία χρησιμοποιείται ως οδηγός για το παγκόσμιο εμπόριο, ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα

Ανοδικό ξέσπασμα προς τις 1.550 μονάδες για το ΧΑ
Η μεγάλη διόρθωση της Δευτέρας έδωσε σημαντικές δυνάμεις στην αγορά, η οποία μετά τη χθεσινή σταθεροποίησή της στη «γραμμή εκκίνησης», έδειξε να ξαναπιάνει το μίτο της ανόδου

Στη διελκυστίνδα των εταιρικών αποτελεσμάτων η Wall Street
Πολλά χαρτοφυλάκια προχωρούν σε ήπιες αγοραστικές κινήσεις μετά και τα νέα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την αγορά εργασίας

Ανοδικά οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων
Οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τις προσλήψεις εκτός αγροτικού τομέα

Με τζίρο και ευρεία συμμετοχή η άνοδος στο ΧΑ
Η αγορά χρειαζόταν μια ανοδική «εκτόνωση» για να μπορέσει να δώσει το μήνυμα ότι η συνεδρίαση της Δευτέρας ήταν η αφορμή για μια διόρθωση

«Οδηγός επιβίωσης» για επενδυτές εν μέσω εμπορικού πολέμου
Οι επενδυτές αν και προετοιμάστηκαν για τους δασμούς του Ντόναλντ Τραμπ οι γρήγορες ανατροπές στην αγορά τους κρατούν σε εγρήγορση
![ΚΕΠΕ: Αυξήθηκε ο Δείκτης Φόβου τον Ιανουάριο [διαγράμματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/thumbnail_stocks_agores_merismata_xrimatistirio_shutterstock_-600x414.jpg)
Αυξήθηκε ο Δείκτης Φόβου τον Ιανουάριο - Τι διαπιστώνει το ΚΕΠΕ [διαγράμματα]
Ο δείκτης φόβου που καταρτίζει το ΚΕΠΕ έφτασε το 23,51% στις 31/1/2025 από 20,51% στις 31/12/2024