
Στην πιστοποίηση και τον έλεγχο των βιολογικών προϊόντων με στόχο την ενίσχυση των διαδικασιών διασφάλισης ποιότητας και την καλύτερη υποστήριξη των παραγωγών που ακολουθούν τις βιολογικές μεθόδους καλλιέργειας αναφέρθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσης Σταμενίτης κατά τη συνάντηση του με τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, καθώς και με εκπροσώπους των Οργανισμών Ελέγχου και Πιστοποίησης.
Όπως τονίστηκε στη συνάντηση από όλους τους συμμετέχοντες, η βιολογική γεωργία αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της βιώσιμης ανάπτυξης και της προώθησης των ελληνικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές.
Κώστας Τσιάρας: «Ήρθε η ώρα να μετασχηματιστεί ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ»
Ο κ. Σταμενίτης αναφέρθηκε στη σημασία της συνεργασίας με τους Οργανισμούς Ελέγχου και Πιστοποίησης για την επίτευξη υψηλών προτύπων και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στις βιολογικές παραγωγές. Συζητήθηκαν επίσης, πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου, ώστε να διασφαλίζεται η προστασία των Ελλήνων παραγωγών και των καταναλωτών.
«Οι Έλληνες παραγωγοί βιολογικών προϊόντων αλλά και τα ίδια τα προϊόντα να πρωταγωνιστήσουν σε εθνικό και διεθνές επίπεδο»
Διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων
«Η βιολογική γεωργία είναι ένα στρατηγικό πεδίο για την ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας, και είναι επιτακτική η ανάγκη να διασφαλίσουμε την πιστοποίηση και την ποιότητα των προϊόντων μας, μέσα από την αναβάθμιση των διαδικασιών του συστήματος ελέγχου», δήλωσε ο Υφυπουργός μετά τη συνάντηση. Ενώ συμπλήρωσε ότι: «Με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων, μπορούμε να διασφαλίσουμε την πρόοδο του τομέα».
«Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπό τον υπουργό κ. Τσιάρα, έχει στραμμένο το βλέμμα στην ενίσχυση της βιολογικής γεωργίας με συγκεκριμένες πολιτικές και πρωτοβουλίες ώστε οι Έλληνες παραγωγοί βιολογικών προϊόντων αλλά και τα ίδια τα προϊόντα να πρωταγωνιστήσουν σε εθνικό και διεθνές επίπεδο», σημείωσε ο Διονύσης Σταμενίτης.
Από την πλευρά τους οι συμμετέχοντες υπογράμμισαν τη σημασία της διαρκούς επιμόρφωσης και της συνεχούς επικαιροποίησης των διαδικασιών ελέγχου και πιστοποίησης, προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών και των αγορών. Ενώ έθεσαν και ζητήματα ενίσχυσης του θεσμικού πλαισίου, καθώς και περαιτέρω ανάδειξης των προϊόντων.
Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στρατάκος.


Latest News

Σταθεροποιείται η παραγωγή κρασιού του 2025 στο νότιο ημισφαίριο
Οι προβλέψεις για το κρασί βασίζονται σε πρώιμες εκτιμήσεις για τη συγκομιδή σταφυλιών, η οποία συνεχίζεται ακόμη σε ορισμένες περιοχές

Καμπανάκι Διεπαγγελματικής για το βαμβάκι – Τι θα φέρει η «πράσινη» οδηγία της ΕΕ
Παρέμβαση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος για τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει στο βαμβάκι οδηγία της ΕΕ

Πώς θα βελτιωθεί η διαδικασία για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2025 - Παρέμβαση ΕΘΕΑΣ
Επτά βελτιωτικές προτάσεις για έγκαιρη, ομαλή και προσιτή υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2025 καταθέτει η ΕΘΕΑΣ - Αίτημα άμεσης συνάντησης

Πότε ξεκινά η υποβολή δηλώσεων για την αναδιάρθρωση αμπελώνων – Οι ενισχύσεις
Ποιες δράσεις περιλαμβάνονται στην παρέμβαση για την αναδιάρθρωση και μετατροπή στο αμπέλι - Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

Σταμενίτης: Σε εξέλιξη οι αναγγελίες ζημιών από τον ΕΛΓΑ για τον παγετό
«Έχουμε σχέδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης», είπε ο Διονύσης Σταμενίτης από το Αμύνταιο και την Πτολεμαΐδα

Η ακτινογραφία του αμπελοοινικού τομέα το 2024 – Τι δείχνουν τα στοιχεία
Η παγκόσμια παραγωγή κρασιού το 2024, σύμφωνα με τον OIV, υπολογίζεται σε 226 εκατομμύρια εκατόλιτρα, η χαμηλότερη των τελευταίων 60 ετών

Ξεκινά το νέο πρόγραμμα μεταποίησης - Επενδύσεις από 400.001 έως 5 εκατ. ευρώ
Με αρχικό προϋπολογισμό 135 εκατ. ευρώ ξεκινά το πρόγραμμα μεταποίησης, εμπορίας και ανάπτυξης γεωργικών προϊόντων του ΣΣ ΚΑΠ

Ο αμπελώνας της Σαντορίνης εκπέμπει SOS – Κίνδυνος να μηδενιστεί η παραγωγή μέχρι το 2042
Πώς θα διασωθεί ο αμπελώνας στη Σαντορίνη – Ποια σχέδια δρομολογεί ο Σύνδεσμος Οινοποιών Σαντορίνης

Στα «χαρακώματα» οι παραγωγοί επιτραπέζιας ελιάς - Οι φόβοι για την επόμενη ημέρα των δασμών
Σε αναβρασμό ο κλάδος για την επιτραπέζια ελιά - «Δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε ούτε σεντ», λένε οι παραγωγοί στον ΟΤ

Δύσκολη χρονιά για το κρασί και τους παραγωγούς του
Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1961 υποχώρησε η παγκόσμια παραγωγή το 2024 – κάμψη και στη ζήτηση