
Τη διάθεσή τους να φύγουν από την Ουάσιγκτον δηλώνουν αρκετοί κάτοικοι ενόψει της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ.
Ορισμένοι πολίτες που διαμένουν εκεί συνεχίζουν να είναι επιφυλακτικοί με τη δεύτερη προεδρία Τραμπ και προτιμούν να βρίσκονται μακριά από την πόλη, ενώ πολλοί συντηρητικοί και υποστηρικτές των Ρεπουμπλικανών είναι ενθουσιασμένοι με την επερχόμενη ορκωμοσία.
Ντόναλντ Τραμπ: Η ανατροπή της τελευταίας στιγμής για την ορκωμοσία του
«Δεν μπορώ να είμαι εδώ»
Η Alejandra Whitney-Smith έχει σχέδια για την ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ την επόμενη εβδομάδα, επιθυμώντας να περάσει μερικές μέρες σε ένα εξοχικό χωρίς τεχνολογία, μακριά από την Ουάσιγκτον, αναφέρει δημοσίευμα του Guardian.
«Συμπίπτει [το Σαββατοκύριακο της ορκωμοσίας] με το Σαββατοκύριακο των γενεθλίων μου, το οποίο συνήθως περνάω στην Ουάσιγκτον, αλλά όταν έγιναν οι εκλογές, είπα στον εαυτό μου: «Ω, όχι, δεν μπορώ να είμαι εδώ»», δήλωσε η Whitney-Smith, η μητέρα της οποίας εργαζόταν στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου κατά τη διάρκεια της επίθεσης της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ το 2021. «Απλά θυμάμαι αυτό το συναίσθημα του φόβου για εκείνη και στη συνέχεια επίσης απλά την ανησυχία για μένα που βρισκόμουν στην πόλη. Απλά ήξερα ότι για μένα – δεν ήθελα να βρίσκομαι γύρω από αυτό το είδος εχθρικής και αρνητικής ενέργειας».
Η κάτοικος δήλωσε ότι θα καταφύγει σε ένα εξοχικό με τέσσερις φίλους της κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για να κάνει αναστοχασμό.
Όσο για την επανεκλογή του Τραμπ, λέει ότι, «αντιπροσωπεύει την άσχημη πλευρά της Αμερικής που οι άνθρωποι δεν θέλουν να αναγνωρίσουν».
«Υποθέτω ότι ίσως λανθασμένα είχα μεγάλη πίστη ότι οι άνθρωποι είδαν τι συνέβη κατά τη διάρκεια της πρώτης κυβέρνησης και υπέθεσα ότι ως χώρα δεν θα υποχωρούσαμε», δήλωσε η Whitney-Smith, η οποία εργάζεται ως δικηγόρος. «Αλλά γνωρίζω επίσης την πραγματικότητα του να ζεις σε αυτή τη χώρα ως μαύρη γυναίκα. Όσο κι αν ήθελα να κερδίσει η Χάρις, υπήρχε κάτι μέσα μου που εξακολουθούσε να μου λέει ότι η Αμερική δεν είναι έτοιμη για την πρώτη μαύρη γυναίκα πρόεδρο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά έβαλε υποψηφιότητα απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει μια σχεδόν «λατρευτική» ακολουθία που είναι τόσο ισχυρή».
Πάμε κρουαζιέρα;
Την επομένη των εκλογών, η Tia Butler, κάτοικος της Ουάσιγκτον, έστειλε email στους συγγενείς της ρωτώντας ποιος ενδιαφέρεται να «πάει κρουαζιέρα ή κάποια άλλη περιπέτεια, 19-25 Ιανουαρίου». Για την Butler, οι αναμνήσεις από την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου, κατά την οποία οι υποστηρικτές του Τραμπ εισέβαλαν βίαια στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την πιστοποίηση των εκλογικών ψήφων, την κάνει να μην θέλει να βρίσκεται στην πόλη κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για την ορκωμοσία.
Αρχικά, η Tia Butler περίμενε επισκέπτες στο σπίτι της τον Ιανουάριο, με την ελπίδα να έχει διαφορετική έκβαση η εκλογική διαδικασία, αλλά τώρα θα περάσει το Σαββατοκύριακο στην Καλιφόρνια.
«Έχω ένα θεμελιώδες σύνολο πεποιθήσεων και αξιών που διαφέρουν πολύ από τους υποστηρικτές του εκλεγμένου προέδρου, οπότε είναι καλύτερο να απομακρυνθώ», δήλωσε η Butler, στέλεχος ανθρώπινου δυναμικού που είχε εργαστεί για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για σχεδόν δύο δεκαετίες πριν φύγει για να εργαστεί σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό. «[Η κατάσταση] μου λέει ότι προτιμάμε να έχουμε έναν εγκληματία να ηγείται της χώρας μας παρά ένα έγχρωμο άτομο ή έναν εγκληματία αντί για μια γυναίκα».
Ξεκινούν τα ταξίδια για να μην είναι στην ορκωμοσία του Τραμπ
Η June Williams Colman έχει παρόμοια συναισθήματα για την ορκωμοσία. Τον Ιούλιο του 2024, η γιατρός με έδρα το Χιούστον βρισκόταν σε μια μπουτίκ ρούχων στο Martha’s Vineyard όταν άκουσε φωνές γύρω από την τηλεόραση του καταστήματος. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε μόλις ανακοινώσει ότι σταματά την εκστρατεία επανεκλογής του και ρίχνει την υποστήριξή του στην αντιπρόεδρό του Καμάλα Χάρις ως υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία.
«Οι άνθρωποι χοροπηδούσαν πάνω κάτω. Ήταν μια τόσο δυνατή στιγμή», θυμάται η Colman, 61 ετών. «Ήταν πραγματικά ενδιαφέρον να βρίσκομαι στο Martha’s Vineyard εκείνη την εποχή. Όλοι όσοι συναντούσες ήταν τόσο ενθουσιασμένοι γι’ αυτό [την προεδρική υποψηφιότητα της Χάρις]».
Η Colman ήταν τόσο σίγουρη για τις πιθανότητες της Χάρις που αγόρασε αεροπορικά εισιτήρια για την Ουάσιγκτον για τον Ιανουάριο, μόλις μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του Μπάιντεν, εν αναμονή μιας πιθανής ορκωμοσίας της Χάρις.
Μια ορκωμοσία του Χάρις, είπε, θα ήταν «διαφορετική από οτιδήποτε είχαμε δει λόγω της χαράς, λόγω του αριθμού των ανθρώπων που θα συμμετείχαν».
Αντί να ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον, η Colman, η οποία σκοπεύει να λάβει επιστροφή χρημάτων για τα αεροπορικά της εισιτήρια, θα περάσει το Σαββατοκύριακο της ορκωμοσίας στη λίμνη Τάχο με τη 15χρονη κόρη της.
Πηγή: in.gr


Latest News

Αποκάλυψη in: Eρευνα καμερών για την επιβατική αμαξοστοιχία στα Τέμπη «έδειξε» το εμπορικό τρένο στις σήραγγες πριν την τραγωδία
Οι εξηγήσεις της εταιρείας ασφαλείας του ΟΣΕ για τον τρόπο ανεύρεσης μετά από δύο χρόνια του χαμένου υλικού - Οι απορίες, οι περαιτέρω έρευνες και τι δεν αλλάζει για το παράνομο φορτίο.

ΕΚΠΑ: Πάνω από 11.700 σεισμοί από τις 26 Ιανουαρίου στις Κυκλάδες – Σταδιακή μείωση των δονήσεων
Οι επιστήμονες του ΕΚΠΑ μελέτησαν τα δεδομένα από τις 26 Ιανουαρίου έως τις 7 Φεβρουαρίου – Τι αναφέρουν για τη σεισμική ακολουθία στις Κυκλάδες

Πέθανε ο «ιδρυτής πατέρας» της Ναμίμπια Σαμ Νουτζόμα
Ο Νουτζόμα ανέβηκε στην ηγεσία της χώρας το 1990

Λάρισα: Παραμένει ταμπουρωμένος ο δράστης του διπλού φονικού – Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις
Σε εξέλιξη είναι οι διαπραγματεύσεις με τον δράστη του διπλού φονικού στη Λάρισα, καθώς παραμένει ταμπουρωμένος στο κατάστημά του

Μητσοτάκης: Απολύτως ρεαλιστικός ο στόχος για 1.500 ευρώ μέσο μισθό και 950 ευρώ κατώτατο
Τι αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυριακάτικη ανάρτησή του

Νέες συνομιλίες Τραμπ με Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Δημοσίευμα της New York Post αναφέρει ότι ο Τραμπ δήλωσε πως διαθέτει συγκεκριμένο σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου

Τσουχτερό κρύο και βροχές την Κυριακή - Πού θα χιονίσει
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλότερα από την εποχή επίπεδα – Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το πώς θα εξελιχθεί ο καιρός μέχρι την Πέμπτη

Σταθερά πρώτος αλλά με απώλειες ο Μερτς - Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση για τις γερμανικές εκλογές
Βάσει νέας δημοσκόπησης στη Γερμανία το αριστερό Die Linke βλέπει πιθανότητες εισόδου στην Bundestag

Η τριπλή πρόκληση που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση
Η προσέγγιση των ψηφοφόρων της ΝΔ που τώρα βρίσκονται στην γκρίζα ζώνη των αναποφάσιστων εκφράζοντας δυσαρέσκεια για τα Τέμπη προβληματίζει το Μαξίμου

Συνεχίζονται οι σεισμικές δονήσεις στη Σαντορίνη - Μικρή αποκλιμάκωση
Μπαράζ δονήσεων τα ξημερώματα στη Σαντορίνη – Ένας σεισμός άνω των 4 Ρίχτερ