
Η εταιρεία ποτών Diageo εξετάζει το ενδεχόμενο να εξαργυρώσει την αυξανόμενη ζήτηση για την μπύρα Guinness πουλώντας ή εισάγοντας τη διάσημη μάρκα στο χρηματιστήριο, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Η πώληση ή η απόσχιση του brand Guinness είναι μεταξύ των επιλογών που εξετάζει η εταιρεία που είναι εισηγμένη στον λονδρέζικο δείκτη FTSE 100 ως μέρος ενός σχεδίου για την αναζωογόνηση της περιουσίας της, σύμφωνα με το Bloomberg.
Η μπύρα stout, που έχει γίνει της μόδας και στη γενιά Ζ, πιθανότατα θα «εκτιμάται βόρεια των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων (8 δισεκατομμύρια λίρες)» εάν αποσυνδεθεί από την εταιρεία ή πουληθεί, αναφέρει το δημοσίευμα.
Η μεγάλη ζήτηση για Guinness, η οποία οδήγησε σε ελλείψεις τα Χριστούγεννα, ήταν ένα φωτεινό σημείο σε μια κατά τα άλλα δύσκολη περίοδο για τον όμιλο.
Η κερδοσκοπία έστειλε τις μετοχές της Diageo στην κορυφή του leaderboard του FTSE 100 την Παρασκευή, κλείνοντας πάνω από 4%. Η τιμή της μετοχής της ήταν σε ύφεση από τότε που η Ντέμπρα Κρου ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου το καλοκαίρι του 2023 μόνο για να εκδώσει μια προειδοποίηση κερδών μόλις μήνες μετά τη θητεία της. Η προειδοποίηση για τα κέρδη του Νοεμβρίου οδήγησε τις μετοχές της Diageo στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2017.
Όταν η εταιρεία παρέχει εξαμηνιαία ενημέρωση στους επενδυτές τον επόμενο μήνα, το Bloomberg ανέφερε ότι η Κρου θα μπορούσε να καταργήσει ή να μειώσει τους στόχους αύξησης των πωλήσεων. Ωστόσο, οι πηγές της πρότειναν επίσης μεγαλύτερες αλλαγές στον όμιλο, ο οποίος κατέχει επίσης μερίδιο 34% στην επιχείρηση σαμπάνιας και κονιάκ της LVMH Moët Hennessy.
Εάν ήθελε να πουλήσει, η LVMH έχει υποχρέωση να το αγοράσει, αν και με έκπτωση 20% στην εύλογη αξία του, σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας. Σε περίπτωση που η Diageo επιδιώξει να αποκτήσει πλήρως την κυριότητα της επιχείρησης πολυτελών ποτών, πιθανότατα θα χρειαστεί να συγκεντρώσει μετρητά εκδίδοντας νέες μετοχές ή πουλώντας την επιχείρηση μπύρας της, ανέφεραν οι αναλυτές.
Η Diageo φέρεται να έχει ήδη εξετάσει τις πιθανές πωλήσεις των εμπορικών σημάτων λικέρ Pimm’s και βότκας Ciroc τον περασμένο χρόνο.


Latest News

Η Πορτογαλία επιταχύνει την διαδικασία Golden Visa μετά από μεγάλες καθυστερήσεις
Η Πορτογαλία επισπεύδει τις αιτήσεις για Golden Visa μεταβαίνοντας από ένα σύστημα ψηφιακής υποβολής αιτήσεων

Ποιες σπάνιες γαίες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ
Η Κίνα πρωτοστατεί στις σπάνιες γαίες και σχεδόν μονοπωλεί την επεξεργασία τους και οι ΗΠΑ θέλουν να απεξαρτηθούν από αυτή την επίπονη δέσμευση

Στο «ρελαντί» η πράσινη μετάβαση - Τι ζητούν οι ευρωπαίοι αυτοκινητοβιομήχανοι
«Καλός ο στρατηγικός διάλογος, αλλα χρειαζόμαστε λύσεις γρήγορα», λένε οι εκπρόσωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας - Oι καθυστερήσεις απειλούν επενδύσεις 250 δισ. ευρώ

Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο λέει το Μεξικό
Το Μεξικό εισάγει περισσότερο χάλυβα από τις Ηνωμένες Πολιτείες απ' ό,τι εξάγει

Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς
Η Πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε τη δέσμευση της ΕΕ για δίκαιες και ισορροπημένες εμπορικές σχέσεις

Καμπανάκι Πάουελ για το έλλειμμα στις ΗΠΑ - Καμία βιασύνη για τα επιτόκια
Τι είπε ο Πάουελ, για έλλειμμα, χρέος, δασμούς και επιτόκια στην καθιερωμένη κατάθεση του στη Γερουσία

Η Πορτογαλία εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP
Υπάρχουν περίπου 12 εταιρείες που ενδιαφέρονται για τον εθνικό αερομεταφορέα της Πορτογαλίας

Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου
Ο πήχης για την πραγματοποίηση μιας συμφωνίας είναι πολύ υψηλός

Νέο πλήγμα για την Gucci - Συνεχίζεται η πτώση πωλήσεων
Τα έσοδα της Kering, στην οποία ανήκει η Gucci, ολόκληρου του έτους από δραστηριότητες του ομίλου ανήλθαν σε 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ

Το Λονδίνο ζήτησε 13 δισ. στερλίνες και οι αγορές του πρόσφεραν 140 δισ.
Η έκδοση καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ ζήτησης βρετανικών ομολόγων