
Η ICEYE, εταιρεία που δραστηριοποιείται στις δορυφορικές λειτουργίες ραντάρ συνθετικού διαφράγματος (SAR) για υψηλής πιστότητας παρατήρηση της Γης, εποπτεία και λύσεις κατά των φυσικών καταστροφών, με επιτυχία εκτόξευσε σε τροχιά τέσσερις νέους δορυφόρους SAR.
Οι δορυφόροι ενσωματώθηκαν μέσω της Exolaunch και εκτοξεύτηκαν επιτυχώς στο πλαίσιο της αποστολής Transporter-12 Rideshare της SpaceX από τη Βάση Διαστημικών Δυνάμεων Vandenberg στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Κάθε δορυφόρος έχει εγκαταστήσει δυνατότητες επικοινωνίας ενώ οι πρώτες λειτουργίες είναι ήδη σε εξέλιξη.
Νέα χρηματοδότηση 65 εκατ. δολαρίων για την ICEYE – Στα 158 εκατ. το σύνολο για το 2024
Με την τελευταία εκτόξευση, η ICEYE έχει θέσει συνολικά 44 δορυφόρους σε τροχιά από το 2018 εξυπηρετώντας τις ανάγκες της ίδιας της εταιρείας αλλά και των πελατών της. Η ICEYE εκτοξεύει πλέον αποκλειστικά δορυφόρους που παρέχουν τη δυνατότητα απεικόνισης 25 εκατοστών με την υψηλότερη ποιότητα στην αγορά. Η εταιρεία σχεδιάζει να εκτοξεύει περισσότερους από 20 νέους δορυφόρους ετησίως, αρχής γενομένης από το 2025.
Οι νέοι δορυφόροι εξυπηρετούν τόσο εμπορικές αποστολές της ICEYE, όσο και ειδικές αποστολές των πελατών της, ενώ κατασκευάστηκαν συνεργατικά από την ICEYE της Φινλανδίας και την ICEYE US των Ηνωμένων Πολιτειών. Ανάμεσα στους τέσσερις νέους δορυφόρους, συγκαταλέγεται και ο δεύτερος δορυφόρος της ICEYE για τη Space42, εταιρείας SpaceTech με έδρα τα ΗΑΕ, η οποία χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη και έχει παγκόσμια εμβέλεια, για την υποστήριξη του προγράμματος παρατήρησης της Γης που έχει ανακοινώσει.
«Μέσω της συνεχούς και αξιόπιστης ανάπτυξης νέων δορυφόρων στον “αστερισμό” της ICEYE, ενισχύουμε τη θέση μας ως ηγέτης στην παρατήρηση της Γης. Οι επαναστατικοί δορυφόροι της ICEYE διαθέτουν μικρότερο μέγεθος και υψηλή απόδοση, δηλαδή έναν πρωτοποριακό συνδυασμό δυνατοτήτων που μπορεί να προσφέρει στην αγορά αποκλειστικά η ICEYE. Η ομάδα μας παραμένει αφοσιωμένη στη συνεργασία με κυβερνήσεις και βιομηχανίες σε όλο τον κόσμο. Με τη σημερινή ανακοίνωση, γιορτάζουμε επίσης την εκτόξευση του δεύτερου δορυφόρου ICEYE για τη Space42 και ανυπομονούμε για περισσότερες επιτυχημένες συνεργασίες για την ανάπτυξη των διαστημικών δυνατοτήτων των ΗΑΕ», δήλωσε ο Rafal Modrzewski, CEO και συνιδρυτής της ICEYE.
Ο Hasan Al Hosani, CEO της Bayanat Smart Solutions, Space42, σημείωσε: «Ο Foresight-2 ενίσχυσε τη θέση των ΗΑΕ ως παγκόσμιου ηγέτη στην παρατήρηση της Γης μέσω δορυφόρων, ενώ μας δίνει τη δυνατότητα να ενισχύσουμε τη θέση μας ως χειριστές δορυφόρων πολλαπλών τροχιών. Μέσω του “αστερισμού” SAR, συνεχίζουμε να προωθούμε την ανάπτυξη των τοπικών δυνατοτήτων κατασκευής δορυφόρων, ενώ παράλληλα ενισχύουμε την ετοιμότητα σε εθνικό επίπεδο για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, προσφέροντας τη μέγιστη αξία στους πελάτες μας στην περιοχή αλλά και πέραν αυτής».
Οι νέοι δορυφόροι επεκτείνουν ακόμα περισσότερο τον μεγαλύτερο «αστερισμό» SAR στον κόσμο, ο οποίος ανήκει στην ICEYE και αξιοποιείται από αυτή. Οι δορυφόροι SAR μπορούν να απεικονίσουν οποιαδήποτε τοποθεσία της Γης, ανεξαρτήτως περιβαλλοντικών συνθηκών, ημέρα ή νύχτα. Τα δεδομένα SAR παρέχουν ακριβείς, σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, πληροφορίες για κυβερνητικούς και εμπορικούς πελάτες της ICEYE.


Latest News

Χαμηλές... πτήσεις για τις ταχύτητες στο ελληνικό ίντερνετ - Η έρευνα της Ookla
Σύμφωνα με τα δεδομένα της Ookla, η Ελλάδα έχει μέση ταχύτητα download της τάξης των 57,9 Mbps, επίδοση που την κατατάσσει στην 96η θέση μεταξύ 154 χωρών

Η Baidu θα κυκλοφορήσει μοντέλο AI επόμενης γενιάς φέτος
Η προγραμματισμένη κυκλοφορία της Baidu έρχεται εν μέσω εντεινόμενου ανταγωνισμού στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης της Κίνας

Άλτμαν: Το κόστος χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης θα μειώνεται κατά 10 φορές κάθε χρόνο
Ο Σαμ Άλτμαν, Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI, λέει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα χρησιμοποιείται συχνότερα καθώς το κόστος της θα συνεχίζει να πέφτει κατακόρυφα.

Αντιδράσεις καλλιτεχνών για δημοπρασία έργων ΑΙ από τον οίκο Christie's
Οι δημιουργικές βιομηχανίες ανησυχούν ότι η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αντιγράψει ή ακόμα και να αντικαταστήσει τα πρωτότυπα έργα τους

Ποιοί, πόσο και πως θα επενδύσουν στο όραμα Μακρόν για AI
Ο Γάλλος πρόεδρος μιλά πριν από τη σύνοδο κορυφής AI στο Παρίσι για το 109 δισ. ευρώ όραμα του

Ευρωπαϊκές επενδύσεις 200 δισ. ευρώ στην τεχνητή νοημοσύνη
Την πρωτοβουλία InvestAI για την κινητοποίηση 200 δισεκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Συνεργασία ICEYE και SATIM στην ανάλυση εικόνων SAR με χρήση AI
Η ICEYE και η SATIM θα ενισχύσουν τη χρήση δεδομένων SAR συνδυάζοντας δορυφορικές εικόνες SAR και προηγμένες λύσεις ανάλυσης

Παπαδόπουλος (Witside): Μας ενδιαφέρουν οι στρατηγικές συνεργασίες, όχι η εξαγορά
Οι εξαγορές στην ευρύτερη αγορά της Πληροφορικής θα συνεχιστούν, εκτίμησε ο Χρήστος Παπαδόπουλος, CEO και ιδιοκτήτης της Witside

Νέα εξαγορά απο την NXP - Αποκτά για 307 εκατ. δολ. εταιρεία που αναπτύσσει NPUs
Είναι η τρίτη εξαγορά για την ολλανδική εταιρεία NXP Semiconductors - Είχαν προηγηθεί η TTTech Auto (625 εκατ.δολ) και η Aviva Links για 242,5 εκατ.δολ.

Προσφορά «μαμούθ» 97,4 δισ. δολαρίων από Μασκ για την OpenAI - Τι απάντησε ο Άλτμαν
Τι περιλαμβάνει η προσφορά - Οι παλιοί συνεργάτες Σαμ Άλτμαν και Μασκ «κοντράρονται» ήδη στα δικαστήρια για την κατεύθυνση της εταιρείας