
Πτωτικά κινήθηκαν οι αγορές της Ασίας σήμερα, ως επί το πλείστον, ακολουθώντας το αρνητικό κλίμα που επικράτησε τις τελευταίες ημέρες στη Wall Street.
Οι δείκτες
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 0,37%, αφού σημείωσε υψηλό σχεδόν τριών ετών στην προηγούμενη συνεδρίαση του.
Ο δείκτης CSI300 της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησε κατά 0,26%.
Στη Νότια Κορέα, ο Kospi έκλεισε την ημέρα με πτώση 0,35% στις 2.645,27 μονάδες, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq έκλεισε με πτώση 0,17% στις 773,33 μονάδες.
Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έκλεισε την ημέρα κατά 0,14% υψηλότερα στις 8.308,20 μονάδες, σπάζοντας το σερί πέντε πτωτικών ημερών.
Οι ιαπωνικές αγορές ήταν κλειστές λόγω αργίας.
Τίτλοι
Σε επίπεδο τίτλων, η Perpetual υποχώρησαν κατά 3,62%, καθώς τερμάτισε τις συνομιλίες με την KKR σχετικά με την πώληση του βραχίονα διαχείρισης περιουσίας και των μονάδων εταιρικής εμπιστοσύνης. Η συμφωνία φέρεται να είχε αξία 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (1,4 δισεκατομμύρια δολάρια).
Η συμφωνία της Perpetual με την αμερικανική εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, απέτυχε αφού ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας σημείωσε ότι «δεν ήταν προς το συμφέρον των μετόχων».
Επίσης, οι μετοχές της Olam Group σημείωσαν άνοδο έως και 8,85% αφού ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει το υπόλοιπο 64,57% του μεριδίου της στην Olam Agri στη Saudi Agriculture & Livestock Investment (Salic).
Η εταιρεία θα πουλήσει πρώτα το 44,58% από το μερίδιο της στην κρατική εταιρεία επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας για περίπου 1,78 δισεκατομμύρια δολάρια. Με την ολοκλήρωση, η Salic θα έχει μερίδιο ελέγχου 80,01% στην Olam Agri, όπως αποκάλυψε η εταιρεία.
Μάκρο
Στα μάκρο της ημέρας, ο βασικός πληθωρισμός της Σιγκαπούρης, ο οποίος αφαιρεί το κόστος διαμονής και ιδιωτικών μεταφορών, αυξήθηκε κατά 0,8% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο.
Αυτή είναι η χαμηλότερη ένδειξη από τον Ιούνιο του 2021 και είναι χαμηλότερη από την πρόβλεψη 1,5% σε δημοσκόπηση του Reuters.


Latest News

Μήπως ήρθε η ώρα για επένδυση σε ασήμι;
Η ιστορία δείχνει ότι το ασήμι θα μπορούσε να ακολουθήσει την άνοδο του χρυσού

Τρίτη ημέρα ανόδου για S&P 500 και Nasdaq στη Wall Street
Οι S&P 500 και Nasdaq έκλεισαν με άνοδο για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, τροφοδοτούμενοι από τα αποτελέσματα του κλάδου της τεχνολογίας

Τραμπ: Ο πόλεμος με την Fed και το βαθύ πλήγμα στην αγορά ομολόγων
Στο κάδρο η ανεξαρτησία της Fed που προστίθεται στις ανησυχίες των επενδυτών για το χρέος, τον εμπορικό πόλεμο και τους τριγμούς στο καθεστώς του ασφαλούς καταφυγίου

Crypto: Η CME Group λανσάρει παράγωγα συνδεδεμένα με το κρυπτονόμισμα XRP
Το XRP έχει καταγράψει κέρδη 5,3% το 2025

Στο τέλος το θετικό πρόσημο στις ευρωαγορές
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατάφεραν να κλείσουν θετικά, χωρίς να αποστρέφουν την προσοχή τους από τις τελευταίες εξελίξεις στο εμπορικό μέτωπο ΗΠΑ - Κίνας

Βρήκε τις στηρίξεις κόντρα στο profit taking το ΧΑ
Δίχως μεγάλο «κόστος» ήταν οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όμως έδειξε ότι χρειάζεται να αφομοιώσει τη μεγάλη κίνηση του τελευταίου δεκαπενθημέρου

Προσγειώνει τη Wall Street το Πεκίνο - Παραμένουν οι ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο
Η αμερικανική αγορά κάνει πλέον αρκετά βήματα πίσω, μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας

Πέφτουν οι αποδόσεις στα ευρωομόλογα - Υποχωρεί το spread του ελληνικού 10ετούς
Η αβεβαιότητα στην αγορά ωθεί τους επενδυτές σε ασφαλή επενδυτική καταφύγια

ΔΕΗ και Motor Oil δίνουν… θετική ενέργεια στο Χρηματιστήριο
Η υπεραπόδοση του ΧΑ έναντι των ξένων προφανώς δημιουργεί αισιοδοξία για τη συνέχεια

Ήπιο profit taking στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Αναζητούνται άμυνες
Η αγορά χρειάζεται να αφομοιώσει τη μεγάλη κίνηση του τελευταίου δεκαπενθημέρου μέχρι να μπορέσει να διασπάσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τη ζώνη των 1.700 μονάδων