
Στα 827 εκατομμύρια δολάρια αυξήθηκαν οι πωλήσεις των πολυτελών καπνικών προϊόντων στην Κούβα το 2024, όπως ανακοίνωσε ο κορυφαίος κατασκευαστής πούρων Habanos, τη Δευτέρα, καθώς τα έσοδα εισέρρευσαν από ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές όπως η Κίνα και άλλες ασιατικές χώρες.
Ο αντιπρόεδρος της Habanos, Χόργκε Πέρεζ, δήλωσε ότι τα έσοδα εκτινάχθηκαν κατά 16% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς η εταιρεία συγκέντρωσε υψηλή ζήτηση από μια αυξανόμενη κατηγορία πλούσιων καπνιστών στην Ασία, μια περιοχή που τώρα αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα τέταρτο των πωλήσεων της εταιρείας παγκοσμίως.
Κούβα: Επιστροφή στο κάρβουνο λόγω ενεργειακής κρίσης
Τα πούρα της Κούβας, μαζί με το ρούμι, είναι από τις τελευταίες ακμάζουσες εξαγωγικές βιομηχανίες της χώρας και είναι εξαιρετικά σημαντική για την άντληση ξένου συναλλάγματος, απαραίτητο για την αγορά τροφίμων, καυσίμων και φαρμάκων.
Η Habanos S.A. ανήκει κατά 50% στην κομμουνιστική κυβέρνηση της Κούβας και κατά 50% σε κοινοπραξία Ασιατών επενδυτών υπό την ομπρέλα του ομίλου Tabacalera.
Οι αυξημένες πωλήσεις το 2024 ήρθαν καθώς οι Κουβανοί καλλιεργητές αγωνίζονται να ανακάμψουν από τον τυφώνα Rafael τον Νοέμβριο και τον τυφώνα Ian το 2022, που και οι δύο κατέστρεψαν υποδομές και καλλιέργειες σε φυτείες στις δυτικές επαρχίες Artemisa και Pinar del Rio.
Ο Χοσέ Μαρία Λόπες, αντιπρόεδρος ανάπτυξης της Habanos, δήλωσε στο Reuters στο ετήσιο φεστιβάλ της εταιρείας έξω από την Αβάνα ότι η παραγωγή καπνού ήταν «εγγυημένη» για την παραγωγή πούρων παρά τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές.
«Η συνολική παραγωγή καπνού στην Κούβα μπορεί να είναι μειωμένη, αλλά αυτά είναι καπνά κακής ποιότητας που δεν θα έμπαιναν ποτέ στην παραγωγή των πούρων προς εξαγωγή», είπε ο Λόπεζ.
«Μόνο μικρό μέρος όλης της εθνικής παραγωγής καπνού είναι αφιερωμένο στα πούρα και αυτή η ποσότητα, από τα υψηλότερα ποιοτικά φύλλα, είναι εγγυημένη», πρόσθεσε.
Ο υπέροχα απαλός καπνός της Κούβας βρίσκεται εδώ και καιρό στην κορυφή της βιομηχανίας πούρων, με τους λάτρεις να τονίζουν τη μοναδική ποικιλία καπνού του νησιού της Καραϊβικής, τα πλούσια εδάφη και το ιδανικό κλίμα, καθώς και την επιμονή της Habanos να στρίβει πούρα με το χέρι.
Στελέχη δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι η Κίνα για άλλη μια φορά ήταν στην κορυφή των πωλήσεων από άποψη αξίας, ακολουθούμενη από την Ισπανία, την Ελβετία, τη Βρετανία και τη Γερμανία.


Latest News

Temu και Shein μειώνουν τις διαφημιστικές δαπάνες σε ΗΠΑ
Η υποχώρηση των Κινέζων λιανοπωλητών απειλεί τα διαφημιστικά έσοδα της Big Tech

Ο μεγαλύτερος φόβος της αγαπημένης μπύρας της Αμερικής δεν είναι οι δασμοί...
Ενώ οι νέοι δασμοί στα εισαγόμενα κουτιά μπύρας θα αυξήσουν το κόστος η κατασκευάστρια της Modelo, προειδοποιεί ότι η καταστολή της μετανάστευσης μειώνει τις πωλήσεις

Τι φοβίζει τον Ντίμον για τις πολιτικές των ΗΠΑ
Ο Τζέιμι Ντίμον φοβάται ότι θα υπάρχει ένα βιβλίο σε 40 χρόνια με θέμα «Πώς χάθηκε η Δύση»
![ΗΠΑ: Εκτιμήσεις για ύφεση στον τουρισμό και απώλειες δισ. δολαρίων [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/11/new-york-1867569_1280-600x326.jpg)
Εκτιμήσεις για απώλειες δισ. δολ. απο την ύφεση του τουρισμού στις ΗΠΑ [γράφημα]
Σύμφωνα με τις προβλέψεις περιπου 20 δισ.δολ. θα χαθούν στις ΗΠΑ απο τις λιανικές πωλήσεις των τουριστών

Δύσκολη χρονιά για το κρασί και τους παραγωγούς του
Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1961 υποχώρησε η παγκόσμια παραγωγή το 2024 – κάμψη και στη ζήτηση

Τα ταμεία της Χαμάς έχουν στερέψει - Δεν μπορεί να πληρώσει τους μαχητές της
Οι στοχευμένες δολοφονίες του Ισραήλ, οι περικοπές βοήθειας έχουν στερέψει τις πηγές μετρητών της Χαμάς και την ικανότητα να τα διανέμει στη Γάζα

Σχέδιο ΕΕ για «φρένο» στις εξαγωγές - Το Plan B εάν καταρρεύσουν οι διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ
Οι περιορισμοί θα χρησιμοποιηθούν ως αποτρεπτικός παράγοντας και μόνο εάν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΕ - ΗΠΑ καταρρεύσουν

«Θα υπάρξει εμπορική συμφωνία 100%» - Τι υποσχέθηκε ο Τραμπ στη Μελόνι
Ο Τραμπ δεν παρέλειψε για μία ακόμα φορά να εκφράσει τον θαυμασμό του για την Ιταλίδα πρωθυπουργό

Ανησυχεί για τους δασμούς η Heineken - Μικρή πτώση πωλήσεων στο α΄τρίμηνο
«Υπάρχουν ευρύτερες αβεβαιότητες, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων προσαρμογών των δασμών και των πιθανών αυξήσεων». λέει η Heineken

Αντισταθείτε στους δασμούς, λέει ο πρόεδρος της Κίνας περιοδεύοντας σε τρεις χώρες της ΝΑ Ασίας
Μηνύματα κατα των δασμών και του προστατευτισμού απο τον προέδρο της Κίνας, στη διάρκεια της περιοδείας του σε τρεις χώρες της ΝΑ Ασίας