
Στις μετοχικές αλλαγές που επήλθαν στην Lamda Development μετά την πώληση 5.766.100 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας από την Voxcove Holdings Ltd στις 24 Φεβρουαρίου αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Lamda Development.
Η ανακοίνωση της Lamda Developement
Ειδικότερα, η LAMDA Development S.A. (η «Εταιρεία») ανακοινώνει, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3556/2007, τον Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 596/2014 και τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών τα εξής:
Ι. Με βάση την από 25.05.2025 γνωστοποίηση που υπέβαλε σύμφωνα με το άρθρο 19 του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 η Voxcove Holdings Ltd, νομικό πρόσωπο με στενό δεσμό με τον κ. Βασίλειο Κάτσο, μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, η Voxcove Holdings Ltd, προέβη την 24.02.2025 σε πώληση 5.766.100 κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας, με μέση τιμή €6,8 ανά μετοχή και συνολική αξία συναλλαγής €39.211.699.
ΙI. Με βάση τις γνωστοποιήσεις μεταβολών σημαντικών συμμετοχών του Ν. 3556/2007 που υπέβαλαν στην Εταιρεία στις 25.02.2025 (α) το νομικό πρόσωπο Rackham Trust Company S.A, καθώς και (β) τα φυσικά πρόσωπα Ελένη Κάτσου και Βασίλης Κάτσος, η άμεση συμμετοχή της εταιρείας Voxcove Holdings Ltd στην Εταιρεία μειώθηκε, στις 24.02.2025, από 12,83% σε 6,74% επί του συνολικού αριθμού μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας αντίστοιχα.
α) Το νομικό πρόσωπο Rackham Trust Company S.A., υπό την ιδιότητά του ως καταπιστευματοδόχου (trustee) του Folloe Trust, ελέγχει έμμεσα, μέσω του νομικού προσώπου Olympia Group Ltd, και από κοινού με το νομικό πρόσωπο VNK Capital Ltd, την ως άνω άμεση μέτοχο της Εταιρείας, Voxcove Holdings Limited.
β) Τα φυσικά πρόσωπα Ελένη Κάτσου και Βασίλης Κάτσος, υπό την ιδιότητά τους ως μετόχων της VNK Capital Ltd ελέγχουν έμμεσα και από κοινού με το νομικό πρόσωπο Olympia Group Ltd, την ως άνω άμεση μέτοχο της Εταιρείας, Voxcove Holdings Limited.
Οι VNK Capital Ltd και Olympia Group Ltd και κατέχουν έκαστη το 50% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Voxcove Holdings Limited.
Σημειώνεται ότι πριν τη συναλλαγή στην οποία αφορούν οι ανωτέρω γνωστοποιήσεις, η Voxcove Holdings Limited κατείχε 10,005% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.


Latest News

Ανοίγει η πλατφόρμα για επιδοτήσεις ρεύματος σε 1 εκατ. επιχειρήσεις - Αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου ξεκαθάρισε πως εκτός επιδοτήσεων θα μείνουν όσες επιχειρήσεις έχουν προβεί διαπιστωμένα σε ρευματοκλοπή

«Ταύρος» για τις ελληνικές τράπεζες η JP Morgan - Υψηλότερες τιμές στόχους για Alpha, Εθνική
Η JP Morgan προχώρησε σε αύξηση των εκτιμήσεων για την κερδοφορία του τραπεζικού κλάδου

Μείωση τζίρου και κερδών για τον Όμιλο ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ το 2024 - Οι προοπτικές για το 2025
Το 2024 αποτέλεσε μια χρονιά προκλήσεων για τη ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, καθώς ολοκληρώθηκε η μεταφορά της παραγωγικής διαδικασίας της θυγατρικής «ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ»

Το στοίχημα της Lavipharm με την κάνναβη – Προς νέες εξαγορές και επενδύσεις
Τι ανέφερε η διοίκηση της Lavipharm για την πορεία της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών – Τι μέρισμα θα προτείνει στους μετόχους

Γιατί τελικά οι Έλληνες αγαπούν τις πολωνικές αλυσίδες - Η «μάχη» Pepco-Sinsay στην ελληνική αγορά
Ποιο είναι το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή, που εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει ώθηση σε Pepco και Sinsay

Τι φέρνει το «T» δίπλα στην Cosmote – Οι συνέργειες που… ξεκλειδώνουν
H «νέα» Cosmote Telekom αναμένεται να έχει ως προίκα τις δεκάδες διεθνείς συνεργασίες που κουβαλά το brand Telekom, σαν διεθνής τηλεπικοινωνιακός πάροχος

Revoil: Το μέρισμα για το 2024 – Από 6 Μαΐου η καταβολή του
Από τη Τρίτη 29 Απριλίου 2025 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος

Καρέλιας: Αύξηση στα κέρδη - Πρόταση για μέρισμα 14 ευρώ
Βασικός παράγοντας για τα αποτελέσματα ήταν η πορεία των σημάτων στις διεθνείς αγορές

Η Cosmote γίνεται Cosmote Telekom - Η αλλαγή στο ιστορικό brand μετά από 27 χρόνια
«Μέσα από την Cosmote Telekom, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την τεχνογνωσία, τις καινοτομίες και τις διεθνείς συνεργασίες της Telekom», δήλωσε ο Κώστας Νεμπής, πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΟΤΕ

Νέα πραγματικότητα στη διαχείριση απορριμμάτων - Η επένδυση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη Μεσσηνία
Με τη ΜΕΑ στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας εφαρμόζεται ενιαίο, βιώσιμο σύστημα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο