
Στο 13,62% ανέρχεται το ποσοστό της Paulson & Co Inc. στη Τράπεζα Πειραιώς σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, η «Paulson & Co. Inc.» κατέχει έμμεσα από τις 25.02.2025 , 170.317.912 μετοχές της τράπεζας.
H σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής :
Σε εφαρμογή των διατάξεων του ν.3556/2007, όπως ισχύει, η Πειραιώς Financial Holdings A.E. (η «Εταιρεία») ανακοινώνει, κατόπιν σχετικής γνωστοποίησης που έλαβε στις 26.02.2025 από την «Paulson & Co. Inc.», ότι η τελευταία κατέχει έμμεσα από την 25.02.2025 170.317.912 δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε ισάριθμες κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές της Εταιρείας (ήτοι ποσοστό 13,62% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας).
Η εταιρεία Paulson & Co Inc. είναι ο διαχειριστής των επενδυτικών κεφαλαίων που κατέχουν άμεσα τα δικαιώματα ψήφου της Εταιρείας και, ως διαχειριστής, ασκεί τα δικαιώματα ψήφου για λογαριασμό των επενδυτικών κεφαλαίων.
Το πακέτο του Πόλσον
Σημειώνεται ότι ο Τζον Πόλσον, ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής πούλησε το 2,4% της Τράπεζας Πειραιώς, έναντι 135 εκατ. ευρώ. Με την κίνηση αυτή προχώρησε σε rebalancing του χαρτοφυλακίου του, κατοχυρώνοντας κέρδη από τη μετοχή (η οποία σημείωσε άνοδο 6,87% τον τελευταίο μήνα) και βοηθώντας στο free float.
Η μετοχή της Πειραιώς, όπως και συνολικά οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών βρίσκονται ψηλά στην προτίμηση των διεθνών αναλυτών. Καταλυτικό ρόλο φαίνεται πως παίζουν τα μερίσματα που υπόσχονται να μοιράσουν τα επόμενα χρόνια.
Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,1 δισ. ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε 0,81 ευρώ κέρδη ανά μετοχή, για το 2024, καταγράφοντας αύξηση 38%.
Τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 2,8 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 7% το 2024. Οι προμήθειες αυξήθηκαν σε σύγκριση με τα καθαρά έσοδα από τόκους, κατά 16% ετησίως έναντι +4% ετησίως των καθαρών εσόδων από τόκους, επωφελούμενες από την ισχυρή άνοδο των υπολοίπων πελατών.


Latest News

Revoil: Το μέρισμα για το 2024 – Από 6 Μαΐου η καταβολή του
Από τη Τρίτη 29 Απριλίου 2025 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος

Καρέλιας: Αύξηση στα κέρδη - Πρόταση για μέρισμα 14 ευρώ
Βασικός παράγοντας για τα αποτελέσματα ήταν η πορεία των σημάτων στις διεθνείς αγορές

Η Cosmote γίνεται Cosmote Telekom - Η αλλαγή στο ιστορικό brand μετά από 27 χρόνια
«Μέσα από την Cosmote Telekom, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την τεχνογνωσία, τις καινοτομίες και τις διεθνείς συνεργασίες της Telekom», δήλωσε ο Κώστας Νεμπής, πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΟΤΕ

Νέα πραγματικότητα στη διαχείριση απορριμμάτων - Η επένδυση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη Μεσσηνία
Με τη ΜΕΑ στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας εφαρμόζεται ενιαίο, βιώσιμο σύστημα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο

Morgan Stanley: Επιβεβαιώνει την τιμή στόχο της Metlen στα 48 ευρώ
Κατά την Morgan Stanley η συνολική παραγωγή ενέργειας των 3,1 TWh παρουσίασε αύξηση 22% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο

AXIA: Ελκυστικές οι ελληνικές τράπεζες - Οι νέες τιμές στόχοι [γραφήματα]
Στις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών εστιάζει ανάλυση της ΑΧΙΑ - Τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους επενδυτές

Optima Bank για AKTOR Group: «Νέος παίκτης… με εμπειρία – Ήρθε για να μείνει»
O όμιλος AKTOR είναι ένα κορυφαίο και διαφοροποιημένο κατασκευαστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, με σημαντική και αναπτυσσόμενη παρουσία στην ΝA Ευρώπη, σημειώνει η Optima Bank

Πώς ολοκληρώνουν τον κύκλο ζωής τους τα αιολικά πάρκα - Τι αναφέρει η ΔΕΗ
H ΔΕΗ έχει ήδη ολοκληρώσει το πρώτο Repowering Αιολικών Πάρκων στην Ελλάδα από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες, αντικαθιστώντας παλιές ανεμογεννήτριες που ολοκλήρωσαν τον κύκλο ζωής τους με νέες

JP Morgan για ΟΠΑΠ: Στα 22,5 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο για τη μετοχή
Μετά από μια πολύ ισχυρή χρονιά το 2024, ο ΟΠΑΠ ξεκινά με ακόμη ένα δυνατό τρίμηνο σημειώνει η JP Morgan για τον ΟΠΑΠ

Στο 1,5 δισ. τα έσοδα της Metlen για το α΄ τρίμηνο - Το ορόσημο του Λονδίνου
«Η χρονιά που διανύουμε σηματοδοτεί ένα ορόσημο για τη METLEN στο Λονδίνο», τόνισε ο πρόεδρος και CEO της Metlen, Ευάγγελος Μυτιληναίος