Ζελένσκι: Θερμή υποδοχή από τον Κιρ Στάρμερ στη Βρετανία

Στο Λονδίνο, ένα πλήθος επευφημούσε όταν ο Ζελένσκι έφτασε για συνομιλίες με τον Στάρμερ στο γραφείο του στην Ντάουνινγκ Στριτ

Ζελένσκι: Θερμή υποδοχή από τον Κιρ Στάρμερ στη Βρετανία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κίρ Στάρμερ υποδέχθηκε τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με μια θερμή αγκαλιά το Σάββατο, αφού ο Ουκρανός ηγέτης πέταξε στο Λονδίνο για συνομιλίες μετά τη σύγκρουσή του στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Σε μια έκτακτη συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο την Παρασκευή, ο Τραμπ απείλησε να αποσύρει την υποστήριξη προς την Ουκρανία, τρία χρόνια μετά την εισβολή της Ρωσίας στη μικρότερη γειτονική χώρα.

Στο Λονδίνο, ένα πλήθος επευφημούσε όταν ο Ζελένσκι έφτασε για συνομιλίες με τον Στάρμερ στο γραφείο του στην Ντάουνινγκ Στριτ πριν από τη σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στην οποία θα συμμετάσχει ο Ουκρανός πρόεδρος την Κυριακή για να συζητήσει ένα ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία. «Ελπίζω να ακούσατε κάποιες από αυτές τις επευφημίες στο δρόμο. Αυτός είναι ο λαός του Ηνωμένου Βασιλείου που βγαίνει έξω για να δείξει πόσο πολύ σας υποστηρίζει … και την απόλυτη αποφασιστικότητά μας να σταθούμε στο πλευρό σας», του είπε ο Στάρμερ.

Ο Στάρμερ είπε στον Ζελένσκι ότι έχει «την πλήρη υποστήριξη όλου του Ηνωμένου Βασιλείου». «Στεκόμαστε στο πλευρό σας και της Ουκρανίας για όσο καιρό χρειαστεί», δήλωσε ο Στάρμερ. Ο Ζελένσκι πρόκειται επίσης να συναντήσει τον βασιλιά Κάρολο την Κυριακή. Η βρετανική εφημερίδα Sun δήλωσε ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο κτήμα Sandringham στην ανατολική Αγγλία.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που η Αυτού Μεγαλειότητα ο βασιλιάς δέχτηκε τη συνάντησή μου αύριο», δήλωσε ο Ζελένσκι στον Στάρμερ κατά την έναρξη της συνάντησής τους. Η Βρετανία έχει υποστηρίξει σθεναρά την Ουκρανία και ο Κάρολος έχει εκφράσει στο παρελθόν την υποστήριξή του στον Ζελένσκι, μιλώντας για την «αποφασιστικότητα και τη δύναμη» του ουκρανικού λαού απέναντι σε μια απρόκλητη επίθεση από τη Ρωσία.

Συνομιλίες Μακρόν με Ζελένσκι και Τραμπ

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε σήμερα τηλεφωνικές συνομιλίες με σειρά ηγετών, μεταξύ των οποίων τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία, μια μέρα μετά την αντιπαράθεση Αμερικανού και Ουκρανού προέδρου στον Λευκό Οίκο.

Ο Μακρόν επικοινώνησε επίσης με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε.

Οι συζητήσεις ήταν μέρος των προετοιμασιών της συνόδου Ευρωπαίων συμμάχων του Κιέβου που θα γίνει αύριο Κυριακή στο Λονδίνο, καθώς και της έκτακτης συνόδου κορυφής της ΕΕ στις 6 Μαρτίου, σύμφωνα με το Ελιζέ.

OT Originals

Περισσότερα από Κόσμος

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο