Σύνοδος για την Ουκρανία: Τι απαντούν κυβερνητικές πηγές για την απουσία της Ελλάδας από το Λονδίνο

Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν πώς το θεσμικό φόρουμ στο οποίο θα συζητηθεί, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το ζήτημα της στήριξης της Ουκρανίας είναι το επερχόμενο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Σύνοδος για την Ουκρανία: Τι απαντούν κυβερνητικές πηγές για την απουσία της Ελλάδας από το Λονδίνο

Δεν εντάσσεται στο πλαίσιο διεθνούς οργανισμού η σύνοδος στο Λονδίνο, απαντούν κυβερνητικές πηγές στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για την απουσία της Ελλάδας και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τη σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία.

Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν πώς το θεσμικό φόρουμ στο οποίο θα συζητηθεί, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το ζήτημα της στήριξης της Ουκρανίας είναι το επερχόμενο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 6ης Μαρτίου.

«Συνιστά μεμονωμένη πρωτοβουλία του Ηνωμένου Βασιλείου»

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση του Λονδίνου δεν εντάσσεται στο πλαίσιο διεθνούς οργανισμού, αλλά συνιστά μεμονωμένη πρωτοβουλία του Ηνωμένου Βασιλείου. Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές στη συνάντηση έχουν κληθεί πρωτίστως χώρες, και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες έχουν τη μεγαλύτερη συμβολή προς την Ουκρανία και που κατά την κρίση της βρετανικής κυβέρνησης είναι σε άμεση διαθεσιμότητα περαιτέρω στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

Στελέχη της κυβέρνησης αναφέρουν πως στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Ελλάδα υποστήριξε την ανάγκη δίκαιης και βιώσιμης λύσης για τον ουκρανικό λαό.

«Το θεσμικό φόρουμ στο οποίο θα συζητηθεί, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το ζήτημα της στήριξης της Ουκρανίας είναι το επερχόμενο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 6ης Μαρτίου» τονίζουν ίδιες πηγές και προσθέτουν ότι «εκεί θα ληφθούν οι όποιες δεσμευτικές αποφάσεις».

Από την κυβέρνηση τονίζουν ότι ο πρωθυπουργός «θα επαναλάβει τη θέση της Ελλάδας ότι η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει μεγαλύτερη ευθύνη για την άμυνά της και ότι αυτό απαιτεί τολμηρά μέτρα, όπως δημοσιονομική ευελιξία στα κράτη μέλη για να έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε μεγάλες επενδύσεις στην άμυνα, αλλά και κοινή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση προγραμμάτων ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, όπως η αντιπυραυλική ασπίδα». Όπως λένε, «η θέση της Ευρώπης θα πρέπει να είναι μία και ενιαία».

Πηγή: In.gr

OT Originals

Περισσότερα από Πολιτική

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο