
Η Ευρώπη χρειάζεται τη δική της εκδοχή του λεγόμενου Τμήματος Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας (DOGE) του Ίλον Μασκ, δήλωσε τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Telekom, Τιμ Χέτγκες, καθώς έκανε μια έντονη έκκληση για μείωση της γραφειοκρατίας στην Ευρώπη στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.
Η Ευρώπη μένει πίσω από ανταγωνιστές της όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα όσον αφορά τις βασικές τεχνολογικές καινοτομίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και τα δίκτυα 5G επόμενης γενιάς, δήλωσε ο Χότζες κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο πλαίσιο του συνεδρίου Mobile World Congress που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη.
Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, η Deutsche Telekom συναλλάσσεται με περίπου 270 ρυθμιστικές αρχές στην Ευρώπη
«Αυτό που χρειάζεται η Ευρώπη είναι ένα DOGE», είπε ο Τιμ Χέτγκες ο οποίος συμμετείχε σε πάνελ μαζί με τη Μαργκερίτα Ντελα Βάλε της Vodafone, την Κρίστελ Χέιντεμαν της Orange και τον Μαρκ Μούρτρα της Telefonica.
«Χρειαζόμαστε μια πρωτοβουλία για να περιορίσουμε αυτή τη γραφειοκρατία και αυτή τη διοίκηση εδώ, επειδή υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που κάθονται εκεί και διοικούν τις βιομηχανίες μας», πρόσθεσε.
Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε σχέδια να ξεκινήσει το DOGE μόλις πέρυσι. Η πρωτοβουλία, της οποίας ηγείται ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτής της Tesla, Ίλον Μασκ, είχε ως αποστολή να μειώσει τα διοικητικά έξοδα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Το DOGE δεν είναι στην πραγματικότητα κυβερνητικός οργανισμός — και ο αρχηγός του Μασκ δεν είναι εκλεγμένος αξιωματούχος. Από την ίδρυσή του, το DOGE προσπάθησε να μειώσει τις δαπάνες σε ομοσπονδιακές κυβερνητικές υπηρεσίες, κάνοντας τεράστιες περικοπές θέσεων εργασίας σε τμήματα άμυνας, εκπαίδευσης και ενέργειας.
Ο Χέτγκες είπε ότι έχει καταμετρήσει όλες τις ρυθμιστικές αρχές με τις οποίες συναλλάσσεται η Deutsche Telekom – συμπεριλαμβανομένων των ρυθμιστικών αρχών για τα μέσα ενημέρωσης, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και το απόρρητο – και ότι ο συνολικός αριθμός ανέρχεται περίπου σε 270.
Πρόσθεσε ότι, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές τηλεπικοινωνίες, η Deutsche Telekom είναι σε θέση να αντλεί το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της από τις ΗΠΑ μέσω της πλειοψηφικής συμμετοχής της στο αμερικανικό ασύρματο δίκτυο T-Mobile.
Ο CEO της Deutsche Telekom ζητά «εξυγίανση»
Όπως έκαναν συχνά οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών σε προηγούμενα συνέδρια MWC, ο CEO της Deutsche Telekom απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς την Ευρώπη να περιορίσει τα εμπόδια στην ενοποίηση της αγοράς του κλάδου.
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος που κάθε αγορά πρέπει να λειτουργεί με τρεις ή τέσσερις παρόχους», είπε. «Πρέπει να οικοδομήσουμε μια ευρωπαϊκή ενιαία αγορά».
Ωστόσο, οι αναλυτές δεν βλέπουν την ενοποίηση του κλάδου ως «ασημένια σφαίρα» για τον κλάδο. Ο επικεφαλής των παγκόσμιων τηλεπικοινωνιών της PwC, Florian Gröne, δήλωσε ότι ενώ η νομοθεσία της ΕΕ έχει οδηγήσει σε «κατακερματισμό» στην περιοχή, δεν είναι σίγουρος ότι συμφωνεί με το «μάντρα του κλάδου ότι χρειάζεστε διασυνοριακή ενοποίηση και όλα θα πάνε καλά».
«Ένα καθετοποιημένο μοντέλο τηλεπικοινωνιών έχει τον σκοπό του, αλλά δεν είναι ο σωστός φακός για να οδηγήσει τα αποτελέσματα τόσο από επιχειρηματική σκοπιά όσο και από κανονιστική, σε πιο κοινωνική προοπτική», είπε ο Gröne στο CNBC.
Ο Χέτγκες πρόσθεσε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο να χρεώσει τους αμερικανικούς τεχνολογικούς γίγαντες όπως η Amazon, η Microsoft
και το Netflix ένα τέλος για τη χρήση των δικτύων των φορέων κινητής τηλεφωνίας, μια πρωτοβουλία που έχει προταθεί πολλές φορές στο παρελθόν.
«Είναι μια δωρεάν υπηρεσία που προσφέρουμε, γιατί δεν υπάρχουν καθόλου διασυνδέσεις. Και νομίζω ότι ακόμη θα ήταν καλό να συνεισφέρουν κι αυτοί λίγο για τις επενδυτικές ανάγκες του κλάδου μας», πρόσθεσε ο Χέτγκες .


Latest News

«Ευκαιρίες στο χάος» των ΗΠΑ αναζητούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες
Με ράλι προσφορών προσπαθούν να ξεστοκάρουν εν όψει επικείμενων ανατιμήσεων λόγω των δασμών Τραμπ

Η σοκολάτα Ντουμπάι προκαλεί έλλειψη φιστικιών ενώ οι TikTokers τρελαίνονται
Οι παγκόσμιες τιμές φιστικιού αυξάνονται κατά το ένα τρίτο καθώς η ζήτηση για μπάρες γεμάτες με κρέμα συνεχώς αυξάνεται

Unicredit: «Πράσινο φως» υπό όρους για την απόκτηση της Banco BPM
Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει το πράσινο φως στην UniCredit να προχωρήσει την προσφορά εξαγοράς της Banco BPM

Ιταλία και ΗΠΑ αντιτάσσονται στους «μεροληπτικούς» φόρους των Big Tech
Η Ιταλία συμφωνεί με τις ΗΠΑ να αντιταχθούν στους «μεροληπτικούς» φόρους τεχνολογίας που επιβάλλονται στις Big Tech

Lazard: Προσλαμβάνει πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών της Αμερικανικής Βουλής
Το νέο απόκτημα της Lazard, Πάτρικ ΜακΧένρι, ήταν γνωστός ως σύμμαχος της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων στο Κογκρέσο

«Παζάρια» της Uber για την απόκτηση της τουρκικής πλατφόρμας delivery Trendyol Go
Η Uber Eats δραστηριοποιείται επί του παρόντος σε περίπου 45 χώρες και σε περισσότερες από 6.000 πόλεις, δημιουργώντας έσοδα 13,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024.

Το Plan B των πλούσιων Αμερικανών - Γιατί ανοίγουν μαζικά λογαριασμούς στην Ελβετία
Η ουδέτερη πολιτική της Ελβετίας, η σταθερή οικονομία, το ισχυρό νόμισμα και το αξιόπιστο νομικό σύστημα προσελκύουν πελάτες

Οι τουρίστες αποφεύγουν τις ΗΠΑ και... στριμώχνουν την αγορά πετρελαίου
Μια πτώση του τουρισμού προς τις ΗΠΑ φαίνεται στα στοιχεία για τη ζήτηση πετρελαίου

Μπορούν 1,6 τρισ. δολάρια να λύσουν το πρόβλημα του κρυφού χρέους της Κίνας;
Το πακέτο μέτρο που ανακοίνωσε η Κίνα τον Νοέμβριο για να στηρίξει τις υπερχρεωμένες τοπικές κυβερνήσεις είναι σε εξέλιξη

Θα μπορούσε ο Τραμπ να απολύσει τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας;
Στο προσκήνιο μετά από 90 χρόνια η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που έμεινε στην ιστορία ως «Εκτελεστής του Χάμφρεϊ εναντίον ΗΠΑ»