
Στις 15 Μαρτίου θα διεξαχθούν, στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, οι εκλογές για την ανάδειξη νέας Διοικητικής Επιτροπής.
Όπως αναφέρει σε ανάρτηση, στην ηλεκτρονική σελίδα του, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ο Γιάννης Μπρατάκος, πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και ο Γιάννης Βουτσινάς, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά θα είναι υποψήφιοι για την προεδρία της ΚΕΕΕ.
Υπενθυμίζεται ότι πρόεδρος ανακηρύσσεται ο υποψήφιος ο οποίος θα συγκεντρώσει, τουλάχιστον, το 40% των σταυρών. Ο υποψήφιος για την προεδρεία που θα συγκεντρώσει τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό σταυρών και σε ποσοστό τουλάχιστον 30%, δηλαδή 36 σταυρούς, καταλαμβάνει τη θέση του ε’ αντιπρόεδρου.
ΕΒΕΑ: Οι υποψήφιοι
Υποψήφιοί για τη νέα Διοικητική Επιτροπή είναι οι κάτωθι (κατά αλφαβητική σειρά):
Νίκος Αγγελίδης, πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης
Μανώλης Αλιφιεράκης, αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου
Γιάννης Γεροντίτης, πρόεδρος Επιμελητηρίου Εύβοιας
Στέφανος Γεωργιάδης, πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας
Βασίλης Γιαγιάκος, αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Τρικάλων
Κώστας Δαμίγος, πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών
Φώτης Δαμούλος, πρόεδρος Επιμελητηρίου Αργολίδας
Ιωάννης Κουφίδης, πρόεδρος Επιμελητηρίου Χαλκιδικής
Αθανάσιος Κυρίτσης, αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Φθιώτιδας
Κώστας Λεβέντης, πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας
Παναγιώτης Λεγάτος, πρόεδρος Επιμελητηρίου Χίου
Γιάννης Λουζιώτης, πρόεδρος Επιμελητηρίου Κορίνθου
Γιάννης Μασούτης, πρόεδρος Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης
Αριστοτέλης Μπασδάνης, πρόεδρος Επιμελητηρίου Μαγνησίας
Ευάγγελος Μυρσινιάς, πρόεδρος Επιμελητηρίου Λέσβου
Αντώνης Ροκάκης, πρόεδρος Επιμελητηρίου Χανίων
Σωτήρης Σκιαδαρέσης, πρόεδρος Επιμελητηρίου Λευκάδας
Ιορδάνης Τσώτσος, πρόεδρος Επιμελητηρίου Πέλλας
Μάκης Χρυσοστόμου, αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Ιωαννίνων
Ποια είναι η διαδικασία
Υπενθυμίζονται για την εκλογή της Δ.Ε. τα εξής:
– Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και τα λοιπά μέλη εκλέγονται μεταξύ των μελών της γενικής συνέλευσης. Η ψηφοφορία για την ανάδειξη αυτών γίνεται το πρώτο τρίμηνο κάθε τέταρτου έτους και μετά τις επί μέρους επιμελητηριακές εκλογές.
– Οι εκλογές διεξάγονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο, στο οποίο οι υποψήφιοι για το αξίωμα του προέδρου διακρίνονται από τους λοιπούς υποψήφιους. Οι εκλογείς δεν μπορούν να μπορούν να εκφράζουν την προτίμησή τους προς περισσότερους από τρεις υποψηφίους.
– Δικαίωμα υποβολής υποψηφιοτήτων έχουν όλα τα μέλη της γενικής συνέλευσης της ΚΕΕΕ. Δεν επιτρέπεται η υποβολή περισσότερων της μίας υποψηφιοτήτων από μέλη του ίδιου επιμελητηρίου.
– Ως πρόεδρος ανακηρύσσεται ο υποψήφιος ο οποίος είναι πρόεδρος Επιμελητηρίου συγκέντρωσε τουλάχιστον το 40% των σταυρών. Ο υποψήφιος για την προεδρεία που συγκέντρωσε τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό σταυρών και σε ποσοστό τουλάχιστον 30% καταλαμβάνει τη θέση του ε’ αντιπρόεδρου.
– Σε περίπτωση που κανείς υποψήφιος δεν συγκεντρώσει το 40% των σταυρών, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται στην ίδια συνεδρίαση και πρόεδρος εκλέγεται ο υποψήφιος που θα συγκεντρώσει την σχετική πλειοψηφία μεταξύ των δύο υποψηφίων που συγκέντρωσαν τους περισσότερους σταυρούς στην πρώτη ψηφοφορία.
– Τα μέλη της διοικητικής επιτροπής, συγκαλούμενα από τον πρόεδρο της, εκλέγουν, μεταξύ τους, τους α’, β’, γ’ και δ’ και ε’ αντιπρόεδρους, τον υπεύθυνο Έρευνας και Ανάπτυξης, τον οικονομικό επόπτη, τον επόπτη ΓΕΜΗ και Υποστήριξης Επιχειρήσεων, τον επόπτη Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων και τον γενικό γραμματέα. Ο υπεύθυνος Έρευνας και Ανάπτυξης είναι αρμόδιος για την εύρυθμη λειτουργία του Ινστιτούτου Μελετών της ΚΕΕΕ. Οι α’, β’, γ’ και δ’ και ε’ αντιπρόεδροι, πρέπει να προέρχονται ανά ένας αντίστοιχα από τα αμιγή εμποροβιομηχανικά, βιοτεχνικά, επαγγελματικά και μικτά/ περιφερειακά επιμελητήρια. Εάν δεν υπάρχει εκλόγιμος υποψήφιος προερχόμενος από οποιοδήποτε από τα ανωτέρω επιμελητήρια, ως αντιπρόεδρος εκλέγεται μέλος προερχόμενο από τα υπόλοιπα επιμελητήρια. Ένας αντιπρόεδρος δύναται να ασκεί ταυτόχρονα καθήκοντα επόπτη.


Latest News

Revoil: Το μέρισμα για το 2024 – Από 6 Μαΐου η καταβολή του
Από τη Τρίτη 29 Απριλίου 2025 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος

Καρέλιας: Αύξηση στα κέρδη - Πρόταση για μέρισμα 14 ευρώ
Βασικός παράγοντας για τα αποτελέσματα ήταν η πορεία των σημάτων στις διεθνείς αγορές

Η Cosmote γίνεται Cosmote Telekom - Η αλλαγή στο ιστορικό brand μετά από 27 χρόνια
«Μέσα από την Cosmote Telekom, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την τεχνογνωσία, τις καινοτομίες και τις διεθνείς συνεργασίες της Telekom», δήλωσε ο Κώστας Νεμπής, πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΟΤΕ

Νέα πραγματικότητα στη διαχείριση απορριμμάτων - Η επένδυση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη Μεσσηνία
Με τη ΜΕΑ στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας εφαρμόζεται ενιαίο, βιώσιμο σύστημα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο

Morgan Stanley: Επιβεβαιώνει την τιμή στόχο της Metlen στα 48 ευρώ
Κατά την Morgan Stanley η συνολική παραγωγή ενέργειας των 3,1 TWh παρουσίασε αύξηση 22% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο

AXIA: Ελκυστικές οι ελληνικές τράπεζες - Οι νέες τιμές στόχοι [γραφήματα]
Στις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών εστιάζει ανάλυση της ΑΧΙΑ - Τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους επενδυτές

Optima Bank για AKTOR Group: «Νέος παίκτης… με εμπειρία – Ήρθε για να μείνει»
O όμιλος AKTOR είναι ένα κορυφαίο και διαφοροποιημένο κατασκευαστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, με σημαντική και αναπτυσσόμενη παρουσία στην ΝA Ευρώπη, σημειώνει η Optima Bank

Πώς ολοκληρώνουν τον κύκλο ζωής τους τα αιολικά πάρκα - Τι αναφέρει η ΔΕΗ
H ΔΕΗ έχει ήδη ολοκληρώσει το πρώτο Repowering Αιολικών Πάρκων στην Ελλάδα από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες, αντικαθιστώντας παλιές ανεμογεννήτριες που ολοκλήρωσαν τον κύκλο ζωής τους με νέες

JP Morgan για ΟΠΑΠ: Στα 22,5 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο για τη μετοχή
Μετά από μια πολύ ισχυρή χρονιά το 2024, ο ΟΠΑΠ ξεκινά με ακόμη ένα δυνατό τρίμηνο σημειώνει η JP Morgan για τον ΟΠΑΠ

Στο 1,5 δισ. τα έσοδα της Metlen για το α΄ τρίμηνο - Το ορόσημο του Λονδίνου
«Η χρονιά που διανύουμε σηματοδοτεί ένα ορόσημο για τη METLEN στο Λονδίνο», τόνισε ο πρόεδρος και CEO της Metlen, Ευάγγελος Μυτιληναίος