
Η ιταλική Leonardo δεν συνομιλεί με παραγωγούς αυτοκινήτων, όπως η Stellantis , για πιθανές συνεργασίες για την παραγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού, δήλωσε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος της κρατικά ελεγχόμενης αμυντικής εταιρείας.
Την ώρα που η Ευρώπη θέτει ως στόχο την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών – με τους ηγέτες της ΕΕ να συναντώνται για να συζητήσουν προτάσεις για την κινητοποίηση έως και 800 δισεκατομμυρίων ευρώ για τον επανεξοπλισμό – τα «αχρησιμοποίητα» εργοστάσια αυτοκινήτων σε όλο το μπλοκ θεωρούνται ως ένας γρήγορος τρόπος για την αύξηση της στρατιωτικής παραγωγής. Παράλληλα, είναι μια ευκαιρια αναζωογόνησης για μια βιομηχανία που ..υποφέρει.
Στη Γερμανία, οι αμυντικές εταιρείες αναζητούν μεγαλύτερη παραγωγική ικανότητα, σημειώνει το Reuters. Αντίθετα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες που επί δεκαετίες ηταν η οικονομική δύναμη της χώρας, μειώνουν τις θέσεις εργασίας και κλείνουν εργοστάσια εν μέσω της επιβράδυνσης της ζήτησης και της παραπαίουσας μετάβασης στα ηλεκτρικά οχήματα.
«Δεν έχουμε τρέχουσες συζητήσεις με αυτοκινητοβιομηχανίες, πολύ νωρίς, θα ήταν αδύνατο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Leonardo, Ρομπέρτο Τσινγκολάνι σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη.
Ο Ρ.Τσινγκολάνι δήλωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα μπορούσε να συμβάλει περιορισμένα στις προσπάθειες για την ενίσχυση της αμυντικής παραγωγής.
«Κατά κάποιο τρόπο η αυτοκινητοβιομηχανία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για ορισμένα εξαρτήματα… αλλά (η μετατροπή της παραγωγής) από αυτοκίνητα σε άρματα μάχης θα ήταν πολύ δύσκολη», δήλωσε ο CEO της Leonardo.
Συμμαχίες
Ο διευθύνων σύμβουλος της Leonardo δήλωσε ότι οι αμυντικές εταιρείες θα πρέπει να κάνουν επιλογές σχετικά με τους τρόπους αύξησης της παραγωγής τους ενόψει της αύξησης των αμυντικών δαπανών και της συνακόλουθης αύξησης των παραγγελιών.
Επανέλαβε ότι οι συμμαχίες θα είναι ο δρόμος προς τα εμπρός για την παραγωγή περισσότερων προϊόντων χωρίς να χρειάζεται, κατ’ ανάγκη, να επενδύσουν σε νέες εγκαταστάσεις παραγωγής.
Παραδέχθηκε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη χρειάζεται βοήθεια αφού υπέφερε από «αποφάσεις που δεν ήταν τεχνολογικά ουδέτερες, αλλά το να πηγαίνουμε από τα αυτοκίνητα στα τανκς δεν είναι η λύση».


Latest News

Μεγάλο deal ετοιμάζει η Toyota - Πρόταση εξαγοράς της Toyota Industries έναντι 42 δισ.
Η Toyota Industries, η οποία κατασκευάζει ανταλλακτικά για την αυτοκινητοβιομηχανία

Ο Τραμπ υποστηρίζει ότι μίλησε με τον Σι αλλά το Πεκίνο διαψεύδει - «Κλείσαμε 200 εμπορικές συμφωνίες»
Ο Τραμπ υποστηρίζει ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν πολλές εμπορικές συμφωνίες

Χόλτσμαν (ΕΚΤ): Αποπληθωριστικές εως τώρα οι πιέσεις των δασμών στην ΕΕ
Το «γεράκι» της ΕΚΤ, Ρόμπερτ Χόλτσμαν, δήλωσε ότι συμφωνεί με την Κριστίν Λαγκάρντ ως προς το ότι οι δασμοί ήταν αποπληθωριστικοί έως τώρα στην ΕΕ

Οι δασμοί στα εισαγόμενα φάρμακα θα αυξήσουν τις τιμές τους στις ΗΠΑ κατά 51 δισ. δολ. ετησίως
Οι ΗΠΑ εισήγαγαν το 2023 φαρμακευτικά προϊόντα συνολικής αξίας 203 δισεκατομμυρίων δολαρίων απο την Ευρώπη

Πρώην υπάλληλος της Adidas διεκδικεί 6,2 εκατ. μετά από καταγγελία για ρατσιστική διάκριση
Η πρώην εργαζόμενη ισχυρίζεται ότι το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της Adidas δεν ασχολήθηκε ουσιαστικά με την καταγγελία της

Δημοσκόπηση Bloomberg: Αυξάνονται οι πιθανότητες για ύφεση στις ΗΠΑ
Τι προβλέπει δημοσκόπηση του Bloomberg για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ και την πολιτική που ακολουθεί ο αμερικανός πρόεδρος για τους δασμούς

ΔΝΤ για Υποσχάρια Αφρική: Αντοχή στην παγκόσμια αστάθεια με αύξηση εσόδων
Κατά το ΔΝΤ, 11 από τις 20 ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο θα βρίσκονται στην υποσαχάρια Αφρική

Απογειώθηκαν στα 7,25 δισ. ευρώ τα έσοδα τριμήνου της Safran
Τα ανεβασμένα έσοδα της Safran επηρεάστηκαν απο τις πωλήσεις σε ανταλλακτικά κινητήρων και τις υπηρεσίες

Τραμπ: Εκτελεστικό Διάταγμα για Εξόρυξη Βαθέων Υδάτων από τις ΗΠΑ
Η κυβέρνηση Τραμπ κινείται προς την παράκαμψη του οργάνου του ΟΗΕ που διέπει τον πυθμένα του ωκεανού και την εξόρυξη ορυκτών και μετάλλων σε διεθνή ύδατα

Ο Μιλέι χλευάζει τους οικονομολόγους καθώς το πέσο αψηφά τις προβλέψεις για απότομη πτώση
Το πέσο βρίσκεται πολύ πάνω από το κατώτερο όριο μετά τη μερική διακύμανση, αλλά παραμένει ασταθές