
Σε διπλή πολιτική αδυναμία εκτιμούν στη Χαριλάου Τρικούπη ότι εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και τα υπόλοιπα κόμματα της λεγόμενης προοδευτικής αντιπολίτευσης.
Όπως λένε στη Χαρ. Τρικούπη, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε πολιτικά αδύναμος «όχι μόνο στο να δώσει απαντήσεις στα μείζονα ζητήματα αναφορικά με τις ευθύνες της κυβέρνησης του στην τραγωδία των Τεμπών, αλλά και να ανταποκριθεί στο αίτημα της κοινωνίας για θωράκιση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς, ενίσχυση της διάκρισης των εξουσιών και διαμόρφωση ενός ικανού και αποτελεσματικού κράτους».
Για τα όσα ανέφερε για την αξιολόγηση κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας ο κ. Μητσοτάκης, στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ τονίζουν πως είναι θετικοί, θέτοντας ωστόσο διαχωριστικές γραμμές με το κυβερνών κόμμα.
Όπως είπε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Κώστας Τσουκαλάς στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, «η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που έχει ταυτιστεί με τις συνεντεύξεις επί διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, ενώ το ΠΑΣΟΚ με το ΑΣΕΠ, τις ανεξάρτητες αρχές και τη Διαύγεια. Συνεπώς εδώ δεν θα μιλάμε ως συνυπεύθυνοι. Το ΠΑΣΟΚ έχει μια πολύ διαφορετική ιστορική αναφορά στη στήριξη των θεσμών. Κρούει συνεπώς ανοικτές θύρες η κυβέρνηση. Εξαρχής είμαστε υπέρ της αξιολόγησης, ως θεσμού που θα προάγει την αξιοκρατία».
«Ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να αποδεχθεί τις δύο θεσμικές πρωτοβουλίες»
Όσον αφορά τις προτάσεις του πρωθυπουργού επί της συνταγματικής αναθεώρησης, από τη Χαρ. Τρικούπη υποστηρίζουν ότι «ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να αποδεχθεί τις δύο θεσμικές πρωτοβουλίες του Νίκου Ανδρουλάκη για αλλαγή του τρόπου επιλογής της ηγεσίας της δικαιοσύνης και του νόμου περί ευθύνης υπουργών στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, δύο πρωτοβουλίες που το ΠΑΣΟΚ συζήτησε σε ειδική ημερίδα με νομικούς, δικαστικούς και ακαδημαϊκούς, προκειμένου να διαμορφώσει τη θέση του και να ανταποκριθεί στο αίτημα ενίσχυσης της εμπιστοσύνης τους στους θεσμούς».
Σημειώνεται ότι στις 08:30 ο Νίκος Ανδρουλάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στο MEGA. Το απόγευμα θα μιλήσει στην εκδήλωση του In Social «25 χρόνια μετά: Προσπάθεια & Ένταξη στην ΟΝΕ το 2000» με αφορμή την συμπλήρωση 25 χρόνων (2000 – 2025) από την ένταξη της Ελλάδας στην Οικονομική & Νομισματική Ένωση (ΟΝΕ).
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ. Θα συζητήσουν οι Λουκάς Παπαδήμος, Αλέκος Παπαδόπουλος, Γιάννης Στουρνάρας και Νίκος Χριστοδουλάκης. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Αντώνης Καρακούσης, ενώ θα την παρουσιάσει η Μαρία Αραμπατζή.
Την Τετάρτη το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα πραγματοποιήσει την εκδήλωση – συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση. Ακολούθως θα ξεκινήσει η καμπάνια για τη στεγαστική πολιτική. Τέλος, το Σάββατο 15 Μαρτίου στην Κομοτηνή θα διεξαχθεί το δεύτερο περιφερειακό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.
Πηγή: in.gr


Latest News

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Τραμπ: Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία – Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία»

Απλώνοντας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη
Η μεγάλη υπόθεση ωστόσο για τη χώρα, το σημαντικό εάν πηγαίνουμε στη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση είναι ξανά το παλιό αυτό που παρακολουθούσαμε στα «μαύρα» χρόνια