Ασιατικά χρηματιστήρια: Μικτά πρόσημα, άλμα για την Seven & i

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε σταθεροποιητικά, ενώ ο ευρύτερος δείκτης Topix σημείωσε άνοδο 0,18%.

Ασιατικά χρηματιστήρια: Μικτά πρόσημα, άλμα για την Seven & i

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ασίας σήμερα, με τους επενδυτές να προσπαθούν να διαγνώσουν τις ισορροπίες μετά και τα τελευταία στοιχεία από τον πληθωρισμό των ΗΠΑ και τις νέες εκτιμήσεις για τα επόμενα βήματα της Federal Reserve.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε σταθεροποιητικά, ενώ ο ευρύτερος δείκτης Topix σημείωσε άνοδο 0,18%.

Οι μετοχές της Seven & i Holdings κέρδισαν έως και 3,60%, καθώς η καναδική εταιρεία ψιλικών καταστημάτων Alimentation Couche-Tard ανέφερε την πρόθεσή τους για την αγορά της εταιρείας 7-Eleven.

Η Couche-Tard, η οποία κατέχει την αλυσίδα καταστημάτων ψιλικών Circle-K, επιδιώκει εδώ και μήνες να αναλάβει τον έλεγχο της Seven & i και έχει υποβάλει προσφορά 47 δισ. δολαρίων για τον ιαπωνικό γίγαντα λιανικής. Αυτή θα ήταν η μεγαλύτερη εξαγορά της Ιαπωνίας από το εξωτερικό εάν ολοκληρωθεί η συμφωνία. Ωστόσο, η Couche-Tard δεν έχει τύχει μέχρι στιγμής θετικής υποδοχής από τους μετόχους της Seven & i.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 0,48% ενώ ο Kosdaq μικρής κεφαλαιοποίησης έχασε 0,69%, αντιστρέφοντας τα ενδοσυνεδριακά του κέρδη.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 1,20% ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας έχασε 0,54%.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έκλεισε την ημέρα με πτώση 0,48% στις 7.749,10 μονάδες. Αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη ημέρα που ο δείκτης κλείνει σε αρνητικό έδαφος.

Παρόλα αυτά, οι αγορές προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις της τελευταίας μέτρησης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, με τον Vishnu Varathan, επικεφαλής μακροοικονομικής έρευνας της Mizhuo Bank, να τη χαρακτηρίζει ως “μια ευπρόσδεκτη ανακούφιση”.

«Ο πληθωρισμός του Φεβρουαρίου των ΗΠΑ δεν θα έχει σχεδόν σίγουρα καμία επίδραση στους δασμούς, αλλά η μέτρηση είναι ευπρόσδεκτη καθώς θα εξομαλύνει τις ανησυχίες της Federal Reserve», ανέφερε.

OT Originals

Περισσότερα από Markets

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο