
Σχέδιο για τις ειδικές πρωτοβουλίες που θα λάβει η Κίνα για να τονώσει την κατανάλωση δημοσιοποίησε η Κίνα, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
«Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο» αναφέρει το πρακτορείο «κινείται για να καταστήσει την εγχώρια ζήτηση την κύρια κινητήρια δύναμη και άγκυρα της οικονομικής ανάπτυξης. Το σχέδιο, που εκδόθηκε από το Γενικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και το Γενικό Γραφείο του Κρατικού Συμβουλίου, στοχεύει στη δυναμική τόνωση της κατανάλωσης, την τόνωση της εγχώριας ζήτησης σε όλους τους τομείς και την αύξηση της δύναμης δαπανών αυξάνοντας τα κέρδη και μειώνοντας τα οικονομικά βάρη»
Το Πεκίνο θα προωθήσει τη «λογική αύξηση» των μισθών και θα καθιερώσει έναν υγιή μηχανισμό για την προσαρμογή του κατώτατου μισθού, ανέφερε το Xinhua. Θα εξετάσει επίσης τη δημιουργία ενός συστήματος επιδότησης της παιδικής μέριμνας, καθώς και την ενίσχυση του τρόπου με τον οποίο οι επενδύσεις μπορούν να στηρίξουν την κατανάλωση.
Η τόνωση της κατανάλωσης
Η τόνωση της κατανάλωσης αποτελεί πρόκληση για την κυβέρνηση μετά το τέλος της πανδημίας. Οι λιανικές πωλήσεις ήταν υποτονικές, ενώ η οικονομία βρέθηκε τον Φεβρουάριο αντιμέτωπη με αντιπληθωριστική διαδικασία για πρώτη φορά εδώ και πάνω από ένα χρόνο.
Στις ετήσιες κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις αυτό το μήνα, η ηγεσία της χώρας έθεσε την τόνωση της κατανάλωσης ως κορυφαία προτεραιότητά της για πρώτη φορά από τότε που ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ανέβηκε στην εξουσία πριν από μια δεκαετία.
Άλλα μέτρα περιλαμβάνουν τη σταθεροποίηση των αγορών μετοχών και ακινήτων και την προσφορά κινήτρων για την αύξηση του ποσοστού γεννήσεων στη χώρα, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να μετριάσει τις αποπληθωριστικές πιέσεις που πλήττουν την οικονομία.
Οι κινεζικές μετοχές σημείωσαν το μεγαλύτερο ράλι των τελευταίων δύο μηνών την Παρασκευή, καθώς το Κρατικό Συμβούλιο, το υπουργικό συμβούλιο της Κίνας, ανακοίνωσε ότι αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών, της κεντρικής τράπεζας και άλλων κυβερνητικών υπηρεσιών σχεδιάζουν να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα σχετικά με μέτρα για την τόνωση της κατανάλωσης.


Latest News
![ΗΠΑ: Εκτιμήσεις για ύφεση στον τουρισμό και απώλειες δισ. δολαρίων [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/11/new-york-1867569_1280-600x326.jpg)
Εκτιμήσεις για απώλειες δισ. δολ. απο την ύφεση του τουρισμού στις ΗΠΑ [γράφημα]
Σύμφωνα με τις προβλέψεις περιπου 20 δισ.δολ. θα χαθούν στις ΗΠΑ απο τις λιανικές πωλήσεις των τουριστών

Δύσκολη χρονιά για το κρασί και τους παραγωγούς του
Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1961 υποχώρησε η παγκόσμια παραγωγή το 2024 – κάμψη και στη ζήτηση

Τα ταμεία της Χαμάς έχουν στερέψει - Δεν μπορεί να πληρώσει τους μαχητές της
Οι στοχευμένες δολοφονίες του Ισραήλ, οι περικοπές βοήθειας έχουν στερέψει τις πηγές μετρητών της Χαμάς και την ικανότητα να τα διανέμει στη Γάζα

Σχέδιο ΕΕ για «φρένο» στις εξαγωγές - Το Plan B εάν καταρρεύσουν οι διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ
Οι περιορισμοί θα χρησιμοποιηθούν ως αποτρεπτικός παράγοντας και μόνο εάν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΕ - ΗΠΑ καταρρεύσουν

«Θα υπάρξει εμπορική συμφωνία 100%» - Τι υποσχέθηκε ο Τραμπ στη Μελόνι
Ο Τραμπ δεν παρέλειψε για μία ακόμα φορά να εκφράσει τον θαυμασμό του για την Ιταλίδα πρωθυπουργό

Ανησυχεί για τους δασμούς η Heineken - Μικρή πτώση πωλήσεων στο α΄τρίμηνο
«Υπάρχουν ευρύτερες αβεβαιότητες, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων προσαρμογών των δασμών και των πιθανών αυξήσεων». λέει η Heineken

Αντισταθείτε στους δασμούς, λέει ο πρόεδρος της Κίνας περιοδεύοντας σε τρεις χώρες της ΝΑ Ασίας
Μηνύματα κατα των δασμών και του προστατευτισμού απο τον προέδρο της Κίνας, στη διάρκεια της περιοδείας του σε τρεις χώρες της ΝΑ Ασίας

Οι παραγγελίες της Rheinmetall μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 300 δισ. ευρώ στο τέλος της δεκαετίας
Ο διευθύνων σύμβουλος της Rheinmetall είπε ότι είναι σε επαφή με τη Volkswagen για εργοστάσιό της το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή αμυντικού εξοπλισμού

Eli Lilly: Το νέο χάπι αδυνατίσματος μειώνει το σάκχαρο και ανεβάζει τη… μετοχή της
Το Orforglipron της Eli Lilly χρησιμοποιεί τον ίδιο μηχανισμό GLP-1 με άλλα ενέσιμα φάρμακα που αποκοπούν στην απώλεια βάρους

Έκανε την έκπληξη η τράπεζα της Τουρκίας - Αύξηση των επιτοκίων κατά 350 μ.β.
Ο ετήσιος πληθωρισμός στην Τουρκία έφτασε στο 38,1% τον Μάρτιο