
Κάποτε η Forever 21 ήταν η αγαπημένη επιλογή για τις νεαρές κοπέλες. Η άνοδος όμως του ηλεκτρονικού εμπορίου, σε συνδυασμό με την πτώση της επισκεψιμότητας των αμερικανικών εμπορικών κέντρων, την οδήγησε στην καταστροφή. Σήμερα, η εταιρεία οδηγείται σε πτώχευση για δεύτερη φορά.
Σύμφωνα με την αίτηση πτώχευσης που κατατέθηκε στο δικαστήριο του Ντελαγουέρ, η Forever 21 διαθέτει περιουσιακά στοιχεία αξίας μεταξύ 100 εκατ. και 500 εκατ. δολαρίων, ενώ οι υποχρεώσεις της κυμαίνονται μεταξύ 1 δισ. και 10 δισ. δολαρίων. Οι πιστωτές της εταιρείας εκτιμώνται μεταξύ 10.001 και 25.000.
Forever 21: To 2019 η πρώτη αίτηση πτώχευσης
Σύμφωνα με τo BBC, η Forever 21 είχε καταθέσει για πρώτη φορά αίτηση προστασίας από πτώχευση το 2019, αλλά τελικά αγοράστηκε από μια ομάδα επενδυτών μέσω κοινοπραξίας.
«Δεν καταφέραμε να βρούμε έναν βιώσιμο δρόμο, λόγω του ανταγωνισμού από ξένες εταιρείες fast fashion, καθώς και των αυξανόμενων εξόδων και των οικονομικών προκλήσεων που επηρεάζουν τους βασικούς πελάτες μας», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Μπραντ Σελ.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε εκποιήσεις προϊόντων στα καταστήματά της και ότι μέρος ή το σύνολο των περιουσιακών της στοιχείων θα πωληθούν μέσω μιας διαδικασίας που θα επιβλέπει το δικαστήριο.
Σε περίπτωση επιτυχημένης πώλησης, η εταιρεία ενδέχεται να αλλάξει πορεία και να μην προχωρήσει σε πλήρη εκκαθάριση των δραστηριοτήτων της
«Σε περίπτωση επιτυχημένης πώλησης, η εταιρεία ενδέχεται να αλλάξει πορεία και να μην προχωρήσει σε πλήρη εκκαθάριση των δραστηριοτήτων της», ανέφερε η ανακοίνωση. Η προστασία μέσω του Κεφαλαίου 11 (Chapter 11) στις ΗΠΑ αναβάλλει τις υποχρεώσεις μιας εταιρείας προς τους πιστωτές της, δίνοντάς της χρόνο να αναδιοργανώσει τα χρέη της ή να πουλήσει τμήματα της επιχείρησης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα καταστήματα και οι πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου της Forever 21 εκτός των ΗΠΑ ανήκουν σε άλλους δικαιοδόχους και δεν θα επηρεαστούν από την αίτηση πτώχευσης.
Ένας κολοσσός της fast fashion σε πτώχευση
Σύμφωνα με το Reuters, η Forever 21 ανήκει στην Catalyst Brands, μια εταιρεία που δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2025 μέσω της συγχώνευσης της προηγούμενης ιδιοκτήτριάς της, Sparc Group, με την αλυσίδα πολυκαταστημάτων JC Penney.
Όταν ιδρύθηκε η Catalyst Brands, ανέφερε ότι εξετάζει «στρατηγικές επιλογές» για το μέλλον της Forever 21.
Η Authentic Brands θα συνεχίσει να κατέχει το εμπορικό σήμα και την πνευματική ιδιοκτησία της Forever 21, η οποία μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει σε διαφορετική μορφή.
Ο CEO της Authentic Brands, Τζέιμι Σάλτερ, είχε δηλώσει πέρυσι ότι η απόκτηση της Forever 21 ήταν «το μεγαλύτερο λάθος που έχω κάνει».
Ο κολοσσός της fast fashion ιδρύθηκε στο Λος Άντζελες το 1984 από μετανάστες από τη Νότια Κορέα.
Η διετής παρουσία στην Ερμού
Τα προσιτά και μοντέρνα ρούχα και αξεσουάρ του brand κέρδισαν τεράστια δημοτικότητα στους νέους καταναλωτές τις επόμενες δεκαετίες, καθιστώντας την Forever 21 ανταγωνιστή γιγάντων όπως η Zara και η H&M.
Στην ακμή της, το 2016, η Forever 21 είχε 800 καταστήματα παγκοσμίως, εκ των οποίων τα 500 βρίσκονταν στις ΗΠΑ.
Στην Ελλάδα, η εταιρεία είχε ανοίξει το μοναδικό της κατάστημα στην Ερμού το 2017 αλλά το έκλεισε το Δεκέμβριο του 2019, μετά την πτώχευση της μητρικής στην Αμερική.


Latest News

Η Boeing απειλεί να σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Boeing

Άνοδος της μετοχής της Alphabet λόγω της αύξησης των εσόδων το α' τρίμηνο
Η Alphabet είχε έσοδα 90,23 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων για έσοδα 89,12 δισ. δολαρίων, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,81 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 2,01 δολάρια

Από «αόρατη» σύζυγος αντιπροέδρου... celebrity - Ποια είναι η δεύτερη κυρία των ΗΠΑ Ούσα Βανς
Ως δεύτερη κυρία, η Ούσα Βανς έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ στην Ουάσιγκτον, αλλά έχει σχέδια

Πόσο πιο πλούσιες έγιναν οι 19 πλουσιότερες οικογένειες των ΗΠΑ πέρυσι
Οι πλουσιότεροι από τους πλούσιους στην Αμερική ελέγχουν τον πλούτο του έθνους σε επίπεδα ρεκόρ

100 ημέρες χάους και ελάχιστα αποτελέσματα από το DOGE του Μασκ
Αδηλο το μέλλον του υπουργείου αποτελεσματικότητας μετα την αποχώρηση Μασκ - Η κριτική για έλλειψη διαφάνειας και τα πενιχρά αποτελέσματα

Από τα τρένα στα... τανκς - Η ιστορική στροφή της Γερμανίας που γεννά ευκαιρίες
Τι αναφέρει δημοσίευμα των FT για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτό το διάστημα η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης

Τραμπ: Ο πόλεμος με την Fed και το βαθύ πλήγμα στην αγορά ομολόγων
Στο κάδρο η ανεξαρτησία της Fed που προστίθεται στις ανησυχίες των επενδυτών για το χρέος, τον εμπορικό πόλεμο και τους τριγμούς στο καθεστώς του ασφαλούς καταφυγίου

H μεγάλη αντεπίθεση της Volkswagen στην Κίνα
Τρία καινούργια μοντέλα σχεδιασμένα ειδικά για την κινεζική αγορά παρουσίασε η γερμανική εταιρεία στη Σανγκάη

Η Nestle παγώνει τις τιμές για να μη χάσει καταναλωτές
Οι δασμοί πυροδοτούν σενάρια ύφεσης και πτώσης της κατανάλωσης - Σε άνοδο τα προϊόντα private label
![Φιλίπ Λέιν [ΕΚΤ]: Οι δασμοί Τραμπ είναι απίθανο να οδηγήσουν σε ύφεση την ευρωζώνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/lane-ecb-600x432.jpg)
Λέιν: Οι δασμοί είναι απίθανο να οδηγήσουν σε ύφεση την ευρωζώνη
Ο Φιλίπ Λέιν εμφανίστηκε αισιόδοξος - Τι ανακοίνωσε για τα επιτόκια