
Ραγδαία επιδείνωση, θα παρουσιάσει από αύριο Τρίτη ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά το τσουχτερό κρύο, τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Όπως αναφέρει το meteo κατακόρυφη πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία κατά το διήμερο Τρίτη 18/03 – Τετάρτη 19/03, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα .
Αιτία είναι η κίνηση ψυχρών αερίων μαζών οι οποίες θα επηρεάσουν τη χώρα μας από Βορρά προς Νότο. Όπως προκύπτει από το γράφημα της Εικόνας 1, η πτώση της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί έως το βράδυ της Τετάρτης 19/03, ενώ από την Πέμπτη 20/03 αναμένεται σταδιακή άνοδος.

Εικόνα 1. Διακύμανση και μέση τιμή (περίοδος αναφοράς: 1991-2020) της θερμοκρασίας σε ύψος 1500 μέτρων έως τις 24/03
Παρόλα αυτά οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα την Πέμπτη 20/03 και την Παρασκευή 21/03.
Στην Εικόνα 2 παρουσιάζεται η απόκλιση της θερμοκρασίας σε ύψος 1500 μέτρων* από τη μέση τιμή της περιόδου 1979-2010. Σε αυτή φαίνεται ότι το πρωί της Τετάρτης 19/03 η θερμοκρασία σε ύψος 1500 μέτρων θα είναι έως και 12-13 ˚C χαμηλότερη της μέση τιμής.

Εικόνα 2. Απόκλιση της θερμοκρασίας σε ύψος 1500 μέτρων από τη μέση τιμή της περιόδου 1979-2010 το πρωί της Τετάρτης 19/03
Η πτώση της θερμοκρασίας την Τρίτη 18/03 θα γίνει περισσότερο αισθητή στην κεντρική και βόρεια χώρα. Την Τετάρτη 19/03, η οποία αναμένεται να είναι η ψυχρότερη ημέρα, σύμφωνα με το meteo, η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 9-11 ˚C σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο και τους 13-15 ˚C στις υπόλοιπες περιοχές.
Bροχοπτώσεις και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους την Τρίτη 18/03 αλλά και πρώτες ώρες της Τετάρτης 19/03 ενώ ενισχυμένοι θα είναι οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο την Τετάρτη 19/03 και θα φτάνουν τοπικά τα 7 έως 8 μποφόρ.
Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο προειδοποιεί για την αλλαγή του καιρού από την Τρίτη.
Πιο αναλυτικά
Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
α. Ισχυρές βροχές στη Θράκη από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης 18-03-25 μέχρι το απόγευμα της ίδιας ημέρας.
β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Χαλκιδική, τη Θεσσαλία (κυρίως τη Μαγνησία), τις Σποράδες, την Εύβοια, την Φθιώτιδα και τη Βοιωτία από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 18-03-25 και έως τα ξημερώματα της Τετάρτης 19-03-2025.
Β. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν:
α. Από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης 18-03-25 έως και το βράδυ της ίδιας μέρας στα ορεινά, τα ημιορεινά της Μακεδονίας, της Θράκης και της Ηπείρου, ενώ στη Μακεδονία και τη Θράκη θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
β. Από αργά το απόγευμα της Τρίτης 18-03-25 έως και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 19-03-25 στα ορεινά, τα ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Θεσσαλίας, της Εύβοιας, της Ευρυτανίας, της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας.
γ. Την Τετάρτη 19-03-25 έως και τις προμεσημβρινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Πελοποννήσου και έως το βράδυ στα ορεινά της Κρήτης.


Latest News

Η Nissan σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή στις ΗΠΑ λόγω δασμών
Πέρυσι, η Nissan παρήγαγε σχεδόν 525.600 οχήματα στις ΗΠΑ αρκετά μακριά απο τη δυνατότητα του ενός εκατομμυρίου που έχουν οι εγκαταστάσεις της

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται μπάρα πρωτεΐνης
Ο ΕΦΕΤ ενημερώνει για την ανάκληση προϊόντος στο οποίο ανιχνεύτηκε γλουτένη, ενώ στη συσκευασία αναγράφεται ότι είναι «χωρίς γλουτένη»

Η «μάχη» του χάρτη Ελλάδας – Τουρκίας – Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός και η σημασία του
Τι δεν είναι ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός και ποια η σχέση του με το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου – Η σημασία του χρόνου ανακοίνωσης και η προθεσμία της ΕΕ

Βρέθηκε η ισχυρότερη ένδειξη εξωγήινης ζωής από το τηλεσκόπιο James Webb
Οι επιστήμονες θεωρούν ότι ένας γιγαντιαίος πλανήτης σε απόσταση 124 ετών φωτός από τη Γη έδωσε την ισχυρότερη μέχρι σήμερα ένδειξη ότι μπορεί να υπάρχει εξωγήινη ζωή

Οπου φύγει φύγει οι Αθηναίοι - Σε ισχύ έκτακτα μέτρα
Με σχεδόν 100% πληρότητα αναχωρούν τα πλοία καθώς συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα – Γεμάτα και τα ΚΤΕΛ – Σε ισχύ έκτακτα μέτρα της Τροχαίας

Ουκρανία: Δύο νεκροί και 16 τραυματίες σε επίθεση της Ρωσίας
Χτυπήθηκαν σπίτια και δημόσια κτίρια στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης της Ντνιπροπετρόφσκ, δημοσιοποιώντας προκαταρκτικό απολογισμό που έκανε λόγο για δύο νεκρούς και 16 τραυματίες

Τοπικές λασποβροχές και θερμοκρασίες έως 27 βαθμούς τη Μ. Πέμπτη
Πώς θα κυλήσει ο καιρός μέχρι το Πάσχα – Η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Μαλδίβες: «Μπλόκο» σε είσοδο Ισραηλινών στη χώρα ως ένδειξη αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη
«Οι Μαλδίβες δηλώνουν εκ νέου την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό αγώνα» ανέφερε σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του προέδρου της νησιωτικής χώρας, Μοχάμεντ Μουίζου.

Τα εξώδικα της «Ομάδας Αλήθειας» σε πολιτικά στελέχη και οι… συμπτώσεις με τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ
Όταν τα εξώδικα της «Ομάδας Αλήθειας» σε πολιτικούς που άσκησαν κριτική, εμμέσως αποκαλύπτουν σχέσεις με τον κομματικό μηχανισμό. Ο δικηγόρος που τα υπογράφει είχε δικηγορικό γραφείο μαζί με τον Παύλο Μαρινάκη, και διαθέτει πλούσιο πορτφόλιο σε συμβάσεις παροχής δικηγορικών υπηρεσιών προς φορείς του Δημοσίου.

ΕΟΦ: Προσοχή σε φάρμακα για σεξουαλική απόδοση και απώλεια κιλών
Οι ανακοινώσεις του ΕΟΦ για τα προϊόντα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.