
Η σημασία της προώθησης της γυναικείας ηγεσίας και επιχειρηματικότητας, οι αντιξοότητες αλλά και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σήμερα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης «Γυναικεία Δύναμη: Πώς οι Γυναίκες Αλλάζουν το Παιχνίδι» που πραγματοποιήθηκε στο χθες, 20 Μαρτίου 2025 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας με την ευγενική υποστήριξη των χορηγών ΣΟΛ Crowe, Kyriakides Georgopoulos Law Firm και Πειραιώς, οι οποίοι στήριξαν την πρωτοβουλία, αναγνωρίζοντας τη σημαντική σχέση γυναικών και επιχειρηματικότητας.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας, κύριος Σίμος Αναστασόπουλος, ο οποίος καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης της γυναικείας παρουσίας στην αγορά εργασίας και στους ηγετικούς ρόλους. Αναφέρθηκε στις προκλήσεις που εξακολουθούν να υπάρχουν, αλλά και στις ευκαιρίες που δημιουργούνται μέσα από την καινοτομία και τη συλλογική δράση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και τίμησε με την παρουσία της η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κυρία Νίκη Κεραμέως, η οποία μίλησε για τις πολιτικές που προωθούν τη συμμετοχή των γυναικών στην οικονομία και την ανάγκη για συνεχή δράση και υποστήριξη.
Στη δυναμική συζήτηση που συντόνισε η κυρία Μάιρα Μπάρμπα, μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους η κυρία Ελένη Βρεττού, η κυρία Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, η κυρία Μαρία Ιωαννίδου και Δρ. Βενετία Κουσία, ενώ συζήτησαν για τα στρατηγικά βήματα που χρειάζονται για την αλλαγή και τις παγίδες που πρέπει να αποφύγουμε. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Νίκου Α. Σαμαρά, αφιερωμένο στο ρόλο εξουσίας της γυναίκας.
Όπως τόνισε η Δρ. Βενετία Κουσία, Εκτελεστική Διευθύντρια του Συμβουλίου και εμπνεύστρια της πρωτοβουλίας:
«Η σκέψη μου για αυτή την εκδήλωση ξεκίνησε βλέποντας τους δείκτες για το human trafficking, με εκατομμύρια θύματα παγκοσμίως. Πρέπει να διεκδικούμε, να μη φοβόμαστε και να μη σταματάμε ποτέ να εξελισσόμαστε. Για να αλλάξει το παιχνίδι, θέλουμε γυναίκες ευτυχισμένες, όχι μόνο επιτυχημένες.»
Η εκδήλωση έκλεισε με ένα δυνατό μήνυμα: «Ήρθε η ώρα οι γυναίκες να αλλάξουμε το παιχνίδι».


Latest News

Ανοίγει η πλατφόρμα για επιδοτήσεις ρεύματος σε 1 εκατ. επιχειρήσεις - Αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου ξεκαθάρισε πως εκτός επιδοτήσεων θα μείνουν όσες επιχειρήσεις έχουν προβεί διαπιστωμένα σε ρευματοκλοπή

«Ταύρος» για τις ελληνικές τράπεζες η JP Morgan - Υψηλότερες τιμές στόχους για Alpha, Εθνική
Η JP Morgan προχώρησε σε αύξηση των εκτιμήσεων για την κερδοφορία του τραπεζικού κλάδου

Μείωση τζίρου και κερδών για τον Όμιλο ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ το 2024 - Οι προοπτικές για το 2025
Το 2024 αποτέλεσε μια χρονιά προκλήσεων για τη ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, καθώς ολοκληρώθηκε η μεταφορά της παραγωγικής διαδικασίας της θυγατρικής «ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ»

Το στοίχημα της Lavipharm με την κάνναβη – Προς νέες εξαγορές και επενδύσεις
Τι ανέφερε η διοίκηση της Lavipharm για την πορεία της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών – Τι μέρισμα θα προτείνει στους μετόχους

Γιατί τελικά οι Έλληνες αγαπούν τις πολωνικές αλυσίδες - Η «μάχη» Pepco-Sinsay στην ελληνική αγορά
Ποιο είναι το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή, που εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει ώθηση σε Pepco και Sinsay

Τι φέρνει το «T» δίπλα στην Cosmote – Οι συνέργειες που… ξεκλειδώνουν
H «νέα» Cosmote Telekom αναμένεται να έχει ως προίκα τις δεκάδες διεθνείς συνεργασίες που κουβαλά το brand Telekom, σαν διεθνής τηλεπικοινωνιακός πάροχος

Revoil: Το μέρισμα για το 2024 – Από 6 Μαΐου η καταβολή του
Από τη Τρίτη 29 Απριλίου 2025 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος

Καρέλιας: Αύξηση στα κέρδη - Πρόταση για μέρισμα 14 ευρώ
Βασικός παράγοντας για τα αποτελέσματα ήταν η πορεία των σημάτων στις διεθνείς αγορές

Η Cosmote γίνεται Cosmote Telekom - Η αλλαγή στο ιστορικό brand μετά από 27 χρόνια
«Μέσα από την Cosmote Telekom, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την τεχνογνωσία, τις καινοτομίες και τις διεθνείς συνεργασίες της Telekom», δήλωσε ο Κώστας Νεμπής, πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΟΤΕ

Νέα πραγματικότητα στη διαχείριση απορριμμάτων - Η επένδυση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη Μεσσηνία
Με τη ΜΕΑ στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας εφαρμόζεται ενιαίο, βιώσιμο σύστημα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο