Γιώργος Λάνθιμος: «Μπλόκο» από το ΚΑΣ για γυρίσματα στην Ακρόπολη

Ο βραβευμένος Έλληνας δημιουργός Γιώργος Λάνθιμος ήθελε να κάνει ένα γύρισμα για τη νέα του ταινία «Bugonia» στην Ακρόπολη, ωστόσο το ΚΑΣ αποφάσισε ομόφωνα να μην κάνει δεκτό το αίτημά του.

Γιώργος Λάνθιμος: «Μπλόκο» από το ΚΑΣ για γυρίσματα στην Ακρόπολη

Εδώ και περίπου έναν χρόνο έχουν γραφτεί ουκ ολίγα άρθρα, με πιο πρόσφατα αυτά που αφορούσαν την «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν, ότι η Ελλάδα έχει γίνει ένα μικρό Χόλιγουντ με τις παραγωγές που έχουν επιλέξει τη χώρα μας για γυρίσματα. Ωστόσο, ο Γιώργος Λάνθιμος, δεν θα βρίσκεται σε αυτή τη λίστα – τουλάχιστον όχι για τη νέα του ταινία «Bugonia».

Όπως έγινε γνωστό, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) απέρριψε ομόφωνα το αίτημα της εταιρείας παραγωγής «Either Or Productions», που είχε ζητήσει άδεια προκειμένου να πραγματοποιήσει γυρίσματα στην Ακρόπολη για το επερχόμενο νέο του φιλμ.

View this post on Instagram

A post shared by Focus Features (@focusfeatures)

Όπως έγινε γνωστό, το ΚΑΣ θεώρησε ότι οι σκηνές που ήθελε να γυρίσει στον Ιερό Βράχο ο βραβευμένος δημιουργός δεν ταίριαζαν με τον χαρακτήρα του μνημείου. Την ίδια ώρα, τα μέλη του προβληματίστηκαν για το χρονικό διάστημα που θα χρειαζόταν να παραμείνει κλειστεί η Ακρόπολη για τους επισκέπτες.

Κάπως έτσι το αίτημα της «Either Or Productions» και του Γιώργου Λάνθιμου δεν βρήκε θετική ανταπόκριση, με τον 51χρονο σκηνοθέτη να είναι υποχρεωμένος να βρει νέα τοποθεσία για τα γυρίσματα των συγκεκριμένων σκηνών.

View this post on Instagram

A post shared by Fandango (@fandango)

Συνωμοσιολόγοι, εξωγήινοι και απαγωγές

Όσο για τη ταινία; Ο Γιώργος Λάνθιμος εμπνεύστηκε το «Bugonia» από τη νοτιοκορεατική μαύρη κωμωδία «Save the green planet» του  Τζανγκ Τζουν-Χουάν από  2003 και θα πρωταγωνιστούν οι Έμα Στόουν και Τζέσι Πλέμονς.

Η πλοκή έχει να κάνει με δύο άνδρες, που έχουν εμμονή με τις θεωρίες συνωμοσίας και πιστεύουν ότι πραγματοποιείται εισβολή εξωγήινων στη Γη, προκειμένου να καταστρέψουν τον πλανήτη. Μέσα σε αυτό το παραλλήρημά τους, απαγάγουν την ισχυρή CEO μιας φαρμακευτικής εταιρείας, που θεωρούν ότι είναι εξωγήινοι.

Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου αναμένεται στις σκοτεινές αίθουσες μέσα στο 2025.

Πηγή: in.gr

OT Originals

Περισσότερα από Tέχνη και Ζωή

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο