
Προς ολοκλήρωση οδεύει η γέφυρα του Huajiang Grand Canyon, στην Κίνα, ανοίγοντας το δρόμο για τα προγραμματισμένα εγκαίνιά της στα τέλη του 2025, όταν θα γίνει η ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο.
Ανεβαίνοντας περίπου 625 μέτρα πάνω από τον ποταμό Beipan, η γέφυρα μήκους 2.890 μέτρων υψώνεται εννέα φορές ψηλότερα από την εμβληματική Golden Gate του Σαν Φρανσίσκο.
Γιατί είναι σημαντικό το έργο
Η γέφυρα του Huajiang Grand Canyon πρόκειται να γίνει η υψηλότερη στον κόσμο μετά την ολοκλήρωσή της. Πέρα από το ρεκόρ της, το έργο αναμένεται να μεταμορφώσει την περιφερειακή συνδεσιμότητα και να ενισχύσει τον τουρισμό στην περιοχή.
Με τη μείωση του χρόνου ταξιδιού στο φαράγγι από μία ώρα σε μόλις δύο λεπτά, η γέφυρα θα ενισχύσει τους οικονομικούς δεσμούς και θα προωθήσει την ανάπτυξη στις γειτονικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένων των Guiyang και Anshun, σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα China Daily.
Η γέφυρα
Η κατασκευή ξεκίνησε το 2021, ξεπερνώντας σημαντικές προκλήσεις που προέκυψαν από το δύσβατο έδαφος του φαραγγιού Huajiang, αναφέρει δημοσίευμα του newsweek.
Η κύρια φέρουσα χαλύβδινη δομή του έργου αποτελείται από 93 τμήματα, συνολικού βάρους 22.000 τόνων, που ισοδυναμεί με το βάρος δύο πύργων του Άιφελ.
Συνολικά, η γέφυρα φέρεται να κόστισε 280 εκατομμύρια δολάρια.
🌉 China is completing the construction of the tallest bridge in the world
It spans the Huaijiang Grand Canyon and will soon reduce the time to cross the gorge from 70 minutes to just 1 minute — the opening is scheduled for June 2025.
The bridge is made of steel, with a length… pic.twitter.com/65MpggU6uE
— NEXTA (@nexta_tv) April 5, 2025
Ποια γέφυρα είναι η ψηλότερη μέχρι στιγμής
Ο τίτλος αυτή τη στιγμή ανήκει στη γέφυρα Beipanjiang, που βρίσκεται επίσης στην επαρχία Guizhou, περίπου 200 μίλια βόρεια της γέφυρας του Huajiang Grand Canyon. Στέκεται 565 μέτρα πάνω από τον ποταμό Beipan και χρησιμεύει ως σύνδεση μεταξύ των επαρχιών Guizhou και Yunnan.
Αυτή η καλωδιωτή γέφυρα υποστηρίζει τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας και κατέχει το ρεκόρ για το υψηλότερο κατάστρωμα γέφυρας από την ολοκλήρωσή της το 2016.
Οι προκλήσεις του έργου
Ο Chen Jianlei, αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος μεταφορών του Guizhou, δήλωσε στην China Daily: «Η ολοκλήρωση της γέφυρας του Huajiang Grand Canyon θα ενισχύσει τους οικονομικούς δεσμούς μεταξύ Guiyang, Anshun και Qianxinan, προωθώντας την περιφερειακή οικονομική ολοκλήρωση».
Η Alimak, μια εταιρεία με έδρα τη Στοκχόλμη που παρείχε εξοπλισμό για την κατασκευή, δήλωσε προηγουμένως ότι το έργο αντιμετώπισε σημαντικές προκλήσεις λόγω της θέσης του: «Το γεγονός ότι βρίσκεται σε μια περιοχή οροπεδίου εντείνει τις ατμοσφαιρικές διαφορές θερμοκρασίας μεταξύ ημέρας και νύχτας, οδηγώντας στην πιθανότητα εμφάνισης έντονων καιρικών φαινομένων και σταθερών ανέμων στην κοιλάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους».
Η γέφυρα αναμένεται να ανοίξει το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
Πηγή: In.gr


Latest News

Έρευνα για τον θάνατο ναυτικού στο λιμάνι της Πάτρας
Για τον σκοπό αυτό μεταβαίνει στην Πάτρα, κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.