
H Intracom Telecom ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Sky Telecom, πάροχο υπηρεσιών ασύρματου Internet στην Ελλάδα. Η Sky Telecom επέλεξε το ραδιοσύστημα WiBAS G5 dual-BS της Intracom Telecom για την αναβάθμιση και επέκταση του ασύρματου δικτύου της στην Ελλάδα και την παροχή αξιόπιστων ευρυζωνικών υπηρεσιών πρόσβασης με υπερυψηλές ταχύτητες έως 1 Gigabit.
Η επιλογή των τεχνολογιών της Intracom Telecom και του ραδιοσυστήματος WiBAS G5 dual-BS, αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού της Sky Telecom για μετάβαση από τη μη αδειοδοτημένη συχνότητα των 5 GHz, στη χιλιοστομετρική (mmWave) αδειοδοτημένη συχνότητα των 28 GHz προκειμένου να αναβαθμίσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες με υψηλής ποιότητας αξιόπιστες ευζωνικές υπηρεσίες εφάμιλλές αυτών των οπτικών δικτύων.
Η τεχνολογία σταθερής ασύρματης πρόσβασης (FWA) επιτρέπει την ταχεία και οικονομική ανάπτυξη δικτύου παροχής αξιόπιστου και γρήγορου Internet σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές με χαμηλή συνδεσιμότητα. Ο κάθε πολυσημειακός (PtMP) σταθμός βάσης WiBAS G5 dual-BS εξυπηρετεί έως και 240 τερματικά και παρέχει εκτεταμένη κάλυψη άνω των 7 χιλιομέτρων, μειώνοντας σημαντικά τον αριθμό των απαιτούμενων Σταθμών Βάσης και, κατά συνέπεια, το κόστος επένδυσης για την κάλυψη της περιοχής ενδιαφέροντος.
Η σειρά προϊόντων WiBAS G5 χαρακτηρίζεται από εξαιρετικό σχεδιασμό και αξιοπιστία, ενώ μπορεί να εγκατασταθεί και να συντηρηθεί εύκολα σε οποιαδήποτε περιοχή, διασφαλίζοντας τη μακρόχρονη και απρόσκοπτη λειτουργία του δικτύου, με ελάχιστες απαιτήσεις συντήρησης.
Ο κ. Κωνσταντίνος Κορδοπίτουλας, CEO της SkyTelecom, αναφέρει: «Η συνεργασία μας με την Intracom Telecom αποτελεί μια στρατηγική συμμαχία με ιδιαίτερη σημασία για την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου μας και την ενίσχυση της θέσης μας στην αγορά. Μέσω της αξιοποίησης αδειοδοτημένων φασμάτων και προηγμένων τεχνολογιών, επενδύουμε σε υποδομές που ανταποκρίνονται στις αυξανόμενες απαιτήσεις του σύγχρονου ψηφιακού καταναλωτή και διασφαλίζουν κορυφαία εμπειρία σύνδεσης. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι δύο ελληνικές εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους σε έναν τομέα αιχμής, αναδεικνύοντας τη δυναμική και την ωριμότητα της εγχώριας τεχνολογικής επιχειρηματικότητας. Η συνεργασία αυτή αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι η καινοτομία και η τεχνολογική υπεροχή μπορούν να φέρουν ελληνική υπογραφή».
O κ. Γιάννης Τενίδης, Διευθυντής Marketing Ασύρματων Λύσεων της Intracom Telecom, σχολιάζει: «Είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε στην αναβάθμιση του δικτύου της Ελλάδας με τη λύση μας WiBAS™ G5 dual-BS. H συνεργασία με τη Sky Telecom αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευσή μας για την ανάπτυξη και διάθεση ραδιοστυστημάτων που καθιστούν εφικτή την παροχή αξιόπιστου Gigabit Internet σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος, παρακάμπτοντας τους όποιους γεωγραφικούς περιορισμούς».


Latest News

Revoil: Το μέρισμα για το 2024 – Από 6 Μαΐου η καταβολή του
Από τη Τρίτη 29 Απριλίου 2025 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος

Καρέλιας: Αύξηση στα κέρδη - Πρόταση για μέρισμα 14 ευρώ
Βασικός παράγοντας για τα αποτελέσματα ήταν η πορεία των σημάτων στις διεθνείς αγορές

Η Cosmote γίνεται Cosmote Telekom - Η αλλαγή στο ιστορικό brand μετά από 27 χρόνια
«Μέσα από την Cosmote Telekom, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την τεχνογνωσία, τις καινοτομίες και τις διεθνείς συνεργασίες της Telekom», δήλωσε ο Κώστας Νεμπής, πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΟΤΕ

Νέα πραγματικότητα στη διαχείριση απορριμμάτων - Η επένδυση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη Μεσσηνία
Με τη ΜΕΑ στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας εφαρμόζεται ενιαίο, βιώσιμο σύστημα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο

Morgan Stanley: Επιβεβαιώνει την τιμή στόχο της Metlen στα 48 ευρώ
Κατά την Morgan Stanley η συνολική παραγωγή ενέργειας των 3,1 TWh παρουσίασε αύξηση 22% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο

AXIA: Ελκυστικές οι ελληνικές τράπεζες - Οι νέες τιμές στόχοι [γραφήματα]
Στις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών εστιάζει ανάλυση της ΑΧΙΑ - Τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους επενδυτές

Optima Bank για AKTOR Group: «Νέος παίκτης… με εμπειρία – Ήρθε για να μείνει»
O όμιλος AKTOR είναι ένα κορυφαίο και διαφοροποιημένο κατασκευαστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, με σημαντική και αναπτυσσόμενη παρουσία στην ΝA Ευρώπη, σημειώνει η Optima Bank

Πώς ολοκληρώνουν τον κύκλο ζωής τους τα αιολικά πάρκα - Τι αναφέρει η ΔΕΗ
H ΔΕΗ έχει ήδη ολοκληρώσει το πρώτο Repowering Αιολικών Πάρκων στην Ελλάδα από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες, αντικαθιστώντας παλιές ανεμογεννήτριες που ολοκλήρωσαν τον κύκλο ζωής τους με νέες

JP Morgan για ΟΠΑΠ: Στα 22,5 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο για τη μετοχή
Μετά από μια πολύ ισχυρή χρονιά το 2024, ο ΟΠΑΠ ξεκινά με ακόμη ένα δυνατό τρίμηνο σημειώνει η JP Morgan για τον ΟΠΑΠ

Στο 1,5 δισ. τα έσοδα της Metlen για το α΄ τρίμηνο - Το ορόσημο του Λονδίνου
«Η χρονιά που διανύουμε σηματοδοτεί ένα ορόσημο για τη METLEN στο Λονδίνο», τόνισε ο πρόεδρος και CEO της Metlen, Ευάγγελος Μυτιληναίος