
Η Alter Ego Media, ο μεγάλος όμιλος Media της χώρας, παρουσιάζει τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2024, τα οποία καταδεικνύουν την ισχυρή του ανάπτυξή στο σύνολο των οικονομικών του μεγεθών.
Το 2024 αποτέλεσε χρονιά ορόσημο για τον Όμιλο Alter Ego Media, καθώς καταγράφηκε εντυπωσιακή ανάπτυξη στη δραστηριότητα και στα οικονομικά μεγέθη και στους δύο τομείς δραστηριότητας του Ομίλου (βλ. κατωτέρω), και παράλληλα υπήρξε το εφαλτήριο για τη διαδικασία εισαγωγής της Εταιρείας στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, που ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στις αρχές του 2025.
Το Διοικητικό Συμβούλιο θα προτείνει προς έγκριση από την επόμενη Γενική Συνέλευση τη διανομή μερίσματος συνολικού ποσού €5.699.600 προ παρακράτησης φόρου (σύμφωνα με την φορολογική νομοθεσία), ήτοι €0,10 ανά μετοχή.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για το 2024, ανήλθε σε €124,4 εκατ. έναντι €108,4 εκατ. της χρήσης 2023, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 14,8%. Η αύξηση αυτή προήλθε, τόσο από την αύξηση του κύκλου εργασιών του τομέα των εκδόσεων (publishing) κατά 15,5% ο οποίος διαμορφώθηκε σε €38,4 εκατ. έναντι €33,3 εκατ. το 2023, όσο και από την αύξηση κατά 14,4% του κύκλου εργασιών του τομέα ευρυεκπομπής σε τηλεόραση/ραδιόφωνο και δημιουργίας οπτικοακουστικού περιεχομένου (broadcasting & content creation), ο οποίος ανήλθε σε €85,9 εκατ. έναντι €75,1 εκατ. το 2023.
Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου παρουσίασαν αύξηση κατά 37,4% και διαμορφώθηκαν σε €46,7 εκατ. έναντι €34,0 εκατ. το 2023.
Τα κέρδη προ τόκων και φόρων (ΕΒΙΤ) του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 108,9% και ανήλθαν σε €17,1 εκατ. έναντι € 8,2 εκατ. το 2023.
Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου παρουσίασαν σημαντική αύξηση κατά 180,0% και ανήλθαν σε €10,9 εκατ. έναντι € 3,9 εκατ. το 2023.
Σε επίπεδο χρηματοοικονομικής θέσης, το 2024 ήταν ένα έτος περαιτέρω ισχυροποίησης της κεφαλαιακής διάρθρωσης και της ρευστότητας του Ομίλου. Τα ενοποιημένα ίδια κεφάλαια ανήλθαν στις 31.12.2024 στο ποσό των €71,3 εκατ., ενώ τα καθαρά ταμειακά διαθέσιμα (μείον δανεισμός εξαιρουμένων των υποχρεώσεων από μισθώσεις) διαμορφώθηκαν σε €5,4 εκατ.
«Εντός του 2025, θα δώσουμε έμφαση στην απρόσκοπτη υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος με στόχο τη περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου», σχολίασε, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alter Ego Media, κ. Γιάννης Βρέντζος
Το Διοικητικό Συμβούλιο θα προτείνει προς έγκριση από την επόμενη Γενική Συνέλευση τη διανομή μερίσματος συνολικού ποσού €5.699.600 προ παρακράτησης φόρου (σύμφωνα με την φορολογική νομοθεσία), ήτοι €0,10 ανά μετοχή.
Τέλος, η Διοίκηση αξιολογώντας την πρόσφατη εισαγωγή της Εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, την εκδήλωση σημαντικού ενδιαφέροντος με υπερκάλυψη της δημόσιας προσφοράς που προηγήθηκε και αποτέλεσε, κατά τη γνώμη της, ψήφο εμπιστοσύνης των επενδυτών στις προοπτικές της Εταιρείας, θα εισηγηθεί στη Γενική Συνέλευση την υιοθέτηση προαιρετικού προγράμματος επανεπένδυσης μερίσματος, που θα δώσει στους μετόχους δικαίωμα προαιρετικής επανεπένδυσης του μερίσματός τους σε μετοχές της Εταιρείας για περίοδο τριών ετών, μέχρι ποσού €30 εκατ. Το μέγιστο ποσό που οι μέτοχοι της Αlter Ego Media θα έχουν το δικαίωμα να επανεπενδύσουν σε μετοχές, με βάση το προτεινόμενο πρόγραμμα για το 2025, ανέρχεται σε €5.699.600.
«Έτος σταθμός στην ιστορία του Ομίλου Alter Ego Media»
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alter Ego Media, κ. Γιάννης Βρέντζος δήλωσε:
«Το 2024 ήταν ένα έτος σταθμός στην ιστορία του Ομίλου Alter Ego Media, που σηματοδότησε την είσοδό του σε μια νέα εποχή, αφενός με την υιοθέτηση της στρατηγικής μετεξέλιξής του σε ένα τεχνολογικό όμιλο μέσων (Media Tech Group), που θα εξειδικεύεται στη δημιουργία, διανομή και διαχείριση περιεχομένου, χρησιμοποιώντας τεχνολογικές λύσεις αιχμής και αφετέρου με την δρομολόγηση εισαγωγής των μετοχών της Εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στις αρχές του 2025. Ο Όμιλος για ακόμα ένα έτος κατέγραψε σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης σε όλους τους τομείς δραστηριότητας του καθώς και ιστορικά υψηλές οικονομικές επιδόσεις, εδραιώνοντας περαιτέρω την ισχυρή του θέση στην Ελληνική αγορά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) & Ψυχαγωγίας.
Εντός του 2025, θα δώσουμε έμφαση στην απρόσκοπτη υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος με στόχο τη περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου στον κλάδο των ΜΜΕ, την επέκταση σε νέες δραστηριότητες και τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για τους μετόχους της Εταιρείας, τηρώντας τις θεμελιώδεις αρχές της αξιοπιστίας, της υψηλής ποιότητας, της καινοτομίας, της επιχειρηματικής αριστείας και της βιωσιμότητας. Είμαστε αισιόδοξοι ότι και το 2025 θα αποτελέσει ακόμα ένα έτος ανάπτυξης για την Alter Ego Media.».


Latest News

Το στοίχημα της Lavipharm με την κάνναβη – Προς νέες εξαγορές και επενδύσεις
Τι ανέφερε η διοίκηση της Lavipharm για την πορεία της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών – Τι μέρισμα θα προτείνει στους μετόχους

Γιατί τελικά οι Έλληνες αγαπούν τις πολωνικές αλυσίδες - Η «μάχη» Pepco-Sinsay στην ελληνική αγορά
Ποιο είναι το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή, που εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει ώθηση σε Pepco και Sinsay

Τι φέρνει το «T» δίπλα στην Cosmote – Οι συνέργειες που… ξεκλειδώνουν
H «νέα» Cosmote Telekom αναμένεται να έχει ως προίκα τις δεκάδες διεθνείς συνεργασίες που κουβαλά το brand Telekom, σαν διεθνής τηλεπικοινωνιακός πάροχος

Revoil: Το μέρισμα για το 2024 – Από 6 Μαΐου η καταβολή του
Από τη Τρίτη 29 Απριλίου 2025 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος

Καρέλιας: Αύξηση στα κέρδη - Πρόταση για μέρισμα 14 ευρώ
Βασικός παράγοντας για τα αποτελέσματα ήταν η πορεία των σημάτων στις διεθνείς αγορές

Η Cosmote γίνεται Cosmote Telekom - Η αλλαγή στο ιστορικό brand μετά από 27 χρόνια
«Μέσα από την Cosmote Telekom, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την τεχνογνωσία, τις καινοτομίες και τις διεθνείς συνεργασίες της Telekom», δήλωσε ο Κώστας Νεμπής, πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΟΤΕ

Νέα πραγματικότητα στη διαχείριση απορριμμάτων - Η επένδυση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη Μεσσηνία
Με τη ΜΕΑ στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας εφαρμόζεται ενιαίο, βιώσιμο σύστημα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο

Morgan Stanley: Επιβεβαιώνει την τιμή στόχο της Metlen στα 48 ευρώ
Κατά την Morgan Stanley η συνολική παραγωγή ενέργειας των 3,1 TWh παρουσίασε αύξηση 22% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο

AXIA: Ελκυστικές οι ελληνικές τράπεζες - Οι νέες τιμές στόχοι [γραφήματα]
Στις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών εστιάζει ανάλυση της ΑΧΙΑ - Τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους επενδυτές

Optima Bank για AKTOR Group: «Νέος παίκτης… με εμπειρία – Ήρθε για να μείνει»
O όμιλος AKTOR είναι ένα κορυφαίο και διαφοροποιημένο κατασκευαστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, με σημαντική και αναπτυσσόμενη παρουσία στην ΝA Ευρώπη, σημειώνει η Optima Bank