
Σε τρία θεματικά πάνελ στο Delphi Economic Forum X, συμμετείχε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, παρουσιάζοντας τη στρατηγική της Τράπεζας για μια βιώσιμη, ανταγωνιστική και ανθρωποκεντρική οικονομία.
Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Πειραιώς, ανέπτυξε τη στρατηγική προσέγγιση της Τράπεζας απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις της οικονομίας και της κοινωνίας και ανέδειξε τον ρόλο των στρατηγικών συνεργασιών, της βιώσιμης ανάπτυξης και της τεχνολογικής καινοτομίας ως βασικά θεμέλια για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.
Στο πάνελ «Strategic Partnerships to Advance Economic Competitiveness & Economic Security», που συντόνισε η Deborah Wince-Smith, President & CEO του Global Federation of Competitiveness Councils (GFCC), ο Χρήστος Μεγάλου τόνισε πως η ανθεκτικότητα και η καινοτομία προκύπτουν από στοχευμένες συνεργασίες και παρουσίασε χαρακτηριστικές πρωτοβουλίες της Πειραιώς.
Ανάμεσά τους, η δημιουργία του πρώτου MBA στη Βιωσιμότητα στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, η συμμετοχή στο Co-Op Program του Northeastern University στη Βοστώνη, η ανάπτυξη τεχνολογικού οικοσυστήματος στα Ιωάννινα, μέσω της Natech σε σύμπραξη με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των νέων στην περιοχή καθώς και η λειτουργία του Piraeus Startup Accelerator σε Ιωάννινα και Πάτρα, με στόχο την υποστήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας.
Επενδυτική πορεία
Κατά τη συζήτηση «Why Does Greece Remain Underinvested and What Would It Take to Spark an Investment Boom», ο Χρήστος Μεγάλου αναφέρθηκε στη δυναμική επενδυτική πορεία της Πειραιώς. Το 2024, η Τράπεζα πραγματοποίησε εκταμιεύσεις ύψους 11 δισ. ευρώ, με καθαρή πιστωτική επέκταση 3,1 δισ. ευρώ. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη συμβολή της Τράπεζας στην αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, μέσω του οποίου υλοποιήθηκαν επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους 14 δισ. ευρώ. Όπως επεσήμανε, η αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ τραπεζών και πολιτείας δημιουργεί ένα σύγχρονο μοντέλο χρηματοδότησης που μπορεί να αξιοποιηθεί και στο ευρωπαϊκό επίπεδο.
Στην ειδική εκδήλωση της Πειραιώς «Leading with Purpose: Corporate Responsibility as a Catalyst for Innovation and Growth», συμμετείχε στο πάνελ «Building Trust: Piraeus in the Age of Algorithms», όπου παρουσιάστηκε η προσέγγιση της Τράπεζας στην ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης με υπευθυνότητα και με επίκεντρο τον άνθρωπο.
Ο Χρήστος Μεγάλου επισήμανε πως η τεχνητή νοημοσύνη αξιοποιείται στην Πειραιώς ως εργαλείο ενδυνάμωσης του εργαζομένου (upskilling και reskilling) και συμβάλλει στην αναβάθμιση της εμπειρίας του πελάτη. Τέλος, στο θέμα της ηθικής στην ηγεσία επεσήμανε: «Διαχωρισμένη από την ηθική, η ηγεσία περιορίζεται στην απλή διαχείριση».


Latest News

Revoil: Το μέρισμα για το 2024 – Από 6 Μαΐου η καταβολή του
Από τη Τρίτη 29 Απριλίου 2025 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος

Καρέλιας: Αύξηση στα κέρδη - Πρόταση για μέρισμα 14 ευρώ
Βασικός παράγοντας για τα αποτελέσματα ήταν η πορεία των σημάτων στις διεθνείς αγορές

Η Cosmote γίνεται Cosmote Telekom - Η αλλαγή στο ιστορικό brand μετά από 27 χρόνια
«Μέσα από την Cosmote Telekom, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την τεχνογνωσία, τις καινοτομίες και τις διεθνείς συνεργασίες της Telekom», δήλωσε ο Κώστας Νεμπής, πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΟΤΕ

Νέα πραγματικότητα στη διαχείριση απορριμμάτων - Η επένδυση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη Μεσσηνία
Με τη ΜΕΑ στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας εφαρμόζεται ενιαίο, βιώσιμο σύστημα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο

Morgan Stanley: Επιβεβαιώνει την τιμή στόχο της Metlen στα 48 ευρώ
Κατά την Morgan Stanley η συνολική παραγωγή ενέργειας των 3,1 TWh παρουσίασε αύξηση 22% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο

AXIA: Ελκυστικές οι ελληνικές τράπεζες - Οι νέες τιμές στόχοι [γραφήματα]
Στις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών εστιάζει ανάλυση της ΑΧΙΑ - Τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους επενδυτές

Optima Bank για AKTOR Group: «Νέος παίκτης… με εμπειρία – Ήρθε για να μείνει»
O όμιλος AKTOR είναι ένα κορυφαίο και διαφοροποιημένο κατασκευαστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, με σημαντική και αναπτυσσόμενη παρουσία στην ΝA Ευρώπη, σημειώνει η Optima Bank

Πώς ολοκληρώνουν τον κύκλο ζωής τους τα αιολικά πάρκα - Τι αναφέρει η ΔΕΗ
H ΔΕΗ έχει ήδη ολοκληρώσει το πρώτο Repowering Αιολικών Πάρκων στην Ελλάδα από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες, αντικαθιστώντας παλιές ανεμογεννήτριες που ολοκλήρωσαν τον κύκλο ζωής τους με νέες

JP Morgan για ΟΠΑΠ: Στα 22,5 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο για τη μετοχή
Μετά από μια πολύ ισχυρή χρονιά το 2024, ο ΟΠΑΠ ξεκινά με ακόμη ένα δυνατό τρίμηνο σημειώνει η JP Morgan για τον ΟΠΑΠ

Στο 1,5 δισ. τα έσοδα της Metlen για το α΄ τρίμηνο - Το ορόσημο του Λονδίνου
«Η χρονιά που διανύουμε σηματοδοτεί ένα ορόσημο για τη METLEN στο Λονδίνο», τόνισε ο πρόεδρος και CEO της Metlen, Ευάγγελος Μυτιληναίος