
Η Βραζιλία και η Κίνα είναι πρόθυμες να υπερασπιστούν το πολυμερές σύστημα, ανεξάρτητα από το εμπόριο ή την κλιματική αλλαγή, καθώς πιστεύουν ότι είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος επίλυσης διεθνών ζητημάτων, δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της COP30 Andre Aranha Correa do Lago.
Με τις αυξανόμενες τάσεις για προστατευτισμό, ο Correa do Lago είπε σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή στο Πεκίνο ότι «πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η COP30 ενισχύει την ιδέα ότι μέσω της πολυμέρειας και του διαλόγου θα λύσουμε τα ζητήματα μεταξύ των χωρών».
Η ετήσια παγκόσμια σύνοδος κορυφής για το κλίμα COP30 έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στη Βραζιλία τον Νοέμβριο και σύμφωνα με τoν Correa do Lago, τα οικονομικά και η τεχνολογία θα είναι κεντρικά θέματα στις συζητήσεις
Ο βετεράνος διπλωμάτης του κλίματος, ο οποίος βρίσκεται στην Κίνα για πενθήμερη επίσκεψη από τη Δευτέρα, συναντήθηκε με αξιωματούχους του Υπουργείου Οικολογίας και Περιβάλλοντος της ασιατικής χώρας, καθώς και με τον Liu Zhenmin, ειδικό απεσταλμένο της Κίνας για την κλιματική αλλαγή, για να συζητήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες σχετικά με την κλιματική αλλαγή και τις προσδοκίες για την COP30.
Η ετήσια παγκόσμια σύνοδος κορυφής για το κλίμα COP30 έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στη Βραζιλία τον Νοέμβριο. Σύμφωνα με τoν Correa do Lago, τα οικονομικά και η τεχνολογία θα είναι κεντρικά θέματα στις συζητήσεις.
COP30: Ελπίδες για συνέχιση στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την COP30, ελπίζει να φέρει στις περισσότερες χώρες την πεποίθηση ότι η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής μπορεί να είναι οικονομικά βιώσιμη και εξαιρετικά θετική.
Η Κίνα είναι ένα παράδειγμα αυτού, είπε, εξηγώντας ότι η χώρα έχει επικεντρωθεί στην ανάπτυξη τεχνολογιών και προϊόντων που βοηθούν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, φέρνοντας θετικά οικονομικά αποτελέσματα όπως ηλεκτρικά οχήματα και ηλιακούς συλλέκτες.
Η Κίνα θα έχει πολλές θετικές εισροές για την COP, καθώς αποδεικνύει ότι η επένδυση σε περιοχές που σχετίζονται με το κλίμα μπορεί να φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα για την οικονομία και τα προς το ζην, είπε.
Ο Correa do Lago θεώρησε επίσης την Κίνα κεντρικό παράγοντα στις διαπραγματεύσεις για το κλίμα και είπε ότι η Βραζιλία και η Κίνα συνεργάζονται στενά εδώ και πολλά χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των διμερών και πολυμερών πλαισίων όπως οι BRICS.
“Η Κίνα και η Βραζιλία έχουν ισχυρές και παρόμοιες απόψεις για τις διαπραγματεύσεις. Και οι δύο όχι μόνο πιστεύουμε ότι πρέπει να ενισχύσουμε την πολυμέρεια, αλλά πρέπει επίσης να ακολουθήσουμε τους κανόνες αυτών των διαπραγματεύσεων.”
Ως πρόεδρος της COP, είπε «θα κάνουμε διαβουλεύσεις με όλες τις χώρες για να βεβαιωθούμε ότι έχουμε ένα αποτέλεσμα που ενισχύει το καθεστώς της κλιματικής αλλαγής υπό τα Ηνωμένα Έθνη».
Ο Correa do Lago ελπίζει επίσης ότι η διάσκεψη θα φέρει απαντήσεις και λύσεις για έναν κόσμο που έχει μεγαλύτερη συνείδηση ότι η κλιματική αλλαγή, η οποία αποτελεί μεγάλη απειλή για τους πληθυσμούς και την οικονομία, επιταχύνεται.
«Ως πρόεδρος, θα διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να επιτύχουμε συναίνεση σε ορισμένα πολύ σημαντικά ζητήματα που πρόκειται να τεθούν στη διάσκεψη», πρόσθεσε.


Latest News

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Ο κινέζος χειριστής ρομποταξί Pony.ai εξετάζει IPO σε άλλα χρηματιστήρια
Λιγότερο από έξι μήνες μετά την IPO της Νέας Υόρκης, οι αυξανόμενοι φόβοι διαγραφής από ΗΠΑ ωθούν την Pony.ai σε αναζήτηση εναλλακτικής IPO

ΕΚΤ: Οι τράπεζες υποτιμούν τις απώλειες δανείων του τομέα αυτοκινήτων
Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι ένας από τους τομείς στους οποίους «οι προβλέψεις των τραπεζών δεν φαίνεται να αντικατοπτρίζουν επαρκώς τους καθοδικούς κινδύνους

Ο Τραμπ βάζει στο μικροσκόπιο την χρηματοδότηση πανεπιστημίων από το εξωτερικό
Νέο εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ απειλεί να περικόψει ομοσπονδιακά χρήματα από τα σχολεία που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις αποκάλυψης ξένων χρηματοδοτήσεων

Η Boeing απειλεί να σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Boeing

Άνοδος της μετοχής της Alphabet λόγω της αύξησης των εσόδων το α' τρίμηνο
Η Alphabet είχε έσοδα 90,23 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων για έσοδα 89,12 δισ. δολαρίων, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,81 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 2,01 δολάρια

Από «αόρατη» σύζυγος αντιπροέδρου... celebrity - Ποια είναι η δεύτερη κυρία των ΗΠΑ Ούσα Βανς
Ως δεύτερη κυρία, η Ούσα Βανς έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ στην Ουάσιγκτον, αλλά έχει σχέδια

Πόσο πιο πλούσιες έγιναν οι 19 πλουσιότερες οικογένειες των ΗΠΑ πέρυσι
Οι πλουσιότεροι από τους πλούσιους στην Αμερική ελέγχουν τον πλούτο του έθνους σε επίπεδα ρεκόρ

100 ημέρες χάους και ελάχιστα αποτελέσματα από το DOGE του Μασκ
Αδηλο το μέλλον του υπουργείου αποτελεσματικότητας μετα την αποχώρηση Μασκ - Η κριτική για έλλειψη διαφάνειας και τα πενιχρά αποτελέσματα

Από τα τρένα στα... τανκς - Η ιστορική στροφή της Γερμανίας που γεννά ευκαιρίες
Τι αναφέρει δημοσίευμα των FT για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτό το διάστημα η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης