
Την πρόταση για μπόνους 80 εκατομμυρίων δολαρίων στον CEO και στον πρόεδρο της Gοldman Sachs ενέκρινε η πλειοψηφία (66%) των μετόχων. Παρά την κριτική που ασκήθηκε ότι τα ποσά είναι υπερβολικά, επικράτησε η άποψη ότι με καλά μπόνους θα κρατήσουν ταλέντα σε μια εξόχως ανταγωνιστική αγορά.
Η πρόταση πυροδότησε διαμάχη ιδίως για το ύψος του ποσού και για τον λόγο ότι δεν συνδέονται με την απόδοση, αλλά απλώς και μόνον για να παραμείνουν ο Ντέιβιντ Σόλομον και ο Τζον Γουόλντρον στην τράπεζα μέχρι τον Ιανουάριο του 2030.
Αξιοσημείωτο είναι ότι, όπως επισημαίνουν οι FT, το ποσοστό που ψήφισε υπέρ του αστρονομικού αυτού μπόνους.
«Μιλάμε για τις αμοιβές»
Η στρατηγική «μιλάμε για τις αμοιβές» τέθηκε σε εφαρμογή ως ανταπόκριση στην κατακραυγή για τα υπερμεγέθη πακέτα αμοιβών στελεχών μετά την οικονομική κρίση του 2008, δίνοντας στους μετόχους συμβουλευτική ψήφο σχετικά με τον τρόπο αμοιβής των στελεχών της εταιρείας. Παρόλο που είναι μη δεσμευτικό, οι εταιρείες συνήθως επιδιώκουν να κατευνάσουν τθις ανησυχίες των μετόχων.
Οι μέτοχοι της Goldman έχουν εκφράσει την πλειοψηφική τους υποστήριξη για τον τρόπο με τον οποίο αμοίβονται τα ανώτερα στελέχη από τότε που η εταιρεία άρχισε να αναζητά την έγκρισή τους στον απόηχο της οικονομικής κρίσης του 2008.
Πέρυσι, η Goldman κέρδισε το 86% των ψήφων από τους μετόχους, παρά την αντίθεση της συμβουλευτικής εταιρείας Glass Lewis & Co., η οποία επίσης αντιτάχθηκε στη φετινή πρόταση. Στα τέλη του Μαρτίου, υποστήριξε ότι η συζήτηση της τράπεζας σχετικά με τα μπόνους διατήρησης 160 εκατομμυρίων δολαρίων «δεν είναι καθόλου ισχυρή».
Υπό τη θητεία του Σόλομον, οι πληρωμές για τα κορυφαία στελέχη της τράπεζα ήταν ένα ακανθώδες ζήτημα που μέχρι τώρα εκφραζόταν κυρίως από την τάξη συνεργατών της. Κάποια ιδιωτικά κεφάλαια διαμαρτύρονταν ότι τα πακέτα για τους ηγέτες της επενδυτικής τράπεζας ήταν υπερβολικά σε σχέση με την απόδοση της εταιρείας και τα μπόνους που είχαν περιοριστεί για το υπόλοιπο προσωπικό.


Latest News

Η μεγάλη επιστροφή του σαουδάραβα κολλητού του Μασκ - Η ταραχώδης ζωή του Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ
Ο φανταχτερός Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος επενδυτής Αλουαλίντ επιστρέφει στο προσκήνιο, ενθαρρυμένος από την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Το Πεκίνο εξετάζει εξαιρέσεις στους δασμούς 125% - Ποια προϊόντα αφορούν
Η Κίνα εξετάζει τώρα εξαιρέσεις από τους δασμούς, στο πνεύμα των αντίστοιχων πρόσφατων αμερικανικών ανακοινώσεων

Goldman: Η Κίνα μπορεί να εξαιρέσει το αιθάνιο και το υγραέριο από υψηλούς δασμούς
Η σημαντική εξάρτηση της κινεζικής βιομηχανίας πλαστικών από τις αμερικανικές εισροές βάζει σε σκέψεις το Πεκίνο, σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Ο κινέζος χειριστής ρομποταξί Pony.ai εξετάζει IPO σε άλλα χρηματιστήρια
Λιγότερο από έξι μήνες μετά την IPO της Νέας Υόρκης, οι αυξανόμενοι φόβοι διαγραφής από ΗΠΑ ωθούν την Pony.ai σε αναζήτηση εναλλακτικής IPO

ΕΚΤ: Οι τράπεζες υποτιμούν τις απώλειες δανείων του τομέα αυτοκινήτων
Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι ένας από τους τομείς στους οποίους «οι προβλέψεις των τραπεζών δεν φαίνεται να αντικατοπτρίζουν επαρκώς τους καθοδικούς κινδύνους

Ο Τραμπ βάζει στο μικροσκόπιο την χρηματοδότηση πανεπιστημίων από το εξωτερικό
Νέο εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ απειλεί να περικόψει ομοσπονδιακά χρήματα από τα σχολεία που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις αποκάλυψης ξένων χρηματοδοτήσεων

Η Boeing απειλεί να σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Boeing

Άνοδος της μετοχής της Alphabet λόγω της αύξησης των εσόδων το α' τρίμηνο
Η Alphabet είχε έσοδα 90,23 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων για έσοδα 89,12 δισ. δολαρίων, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,81 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 2,01 δολάρια

Από «αόρατη» σύζυγος αντιπροέδρου... celebrity - Ποια είναι η δεύτερη κυρία των ΗΠΑ Ούσα Βανς
Ως δεύτερη κυρία, η Ούσα Βανς έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ στην Ουάσιγκτον, αλλά έχει σχέδια