Κρασί: Σταθεροποιείται η παραγωγή του 2025 στο νότιο ημισφαίριο

Οι προβλέψεις για το κρασί βασίζονται σε πρώιμες εκτιμήσεις για τη συγκομιδή σταφυλιών, η οποία συνεχίζεται ακόμη σε ορισμένες περιοχές

Κρασί: Σταθεροποιείται η παραγωγή του 2025 στο νότιο ημισφαίριο

Αυξημένη κατά 3% προβλέπεται η φετινή παραγωγή κρασιού στο νότιο ημισφαίριο, με τη συγκομιδή οινοποιήσιμων σταφυλιών να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ειδικότερα, με εξαίρεση τη Χιλή, στη Νότια Αμερική, στη Νότια Αφρική και στην Ωκεανία η παραγωγή κρασιού αναμένεται αυξημένη συγκριτικά με τη μικρή σοδειά του 2024 (η χαμηλότερη που έχει καταγραφεί από το 2004), με το Διεθνή Οργανισμό Αμπέλου και Οίνου (OIV) να εκτιμά ότι η ποσότητα θα φτάσει τα 47 εκατ. εκατόλιτρα το 2025.

Με 47 εκατομμύρια εκατόλιτρα (hl) το Νότιο Ημισφαίριο παραμένει στο επίπεδο παραγωγής του 2023, υπολειπόμενο από τις υψηλές αποδόσεις του 2022 και του 2021 (55 και 58 εκατομμύρια hl αντίστοιχα)

Ο John Barker, διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (OIV), όπως αναφέρει η ΚΕΟΣΟΕ σε ανάρτησή της, υιοθέτησε μια προσεκτική προσέγγιση στις 15 Απριλίου όταν παρουσίασε «πολύ προκαταρκτικές εκτιμήσεις της παραγωγής κρασιού στο Νότιο Ημισφαίριο», καθώς η συγκομιδή συνεχίζεται, ιδιαίτερα στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία – που δεν έχουν δημοσιεύσει στοιχεία.

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Με 47 εκατομμύρια εκατόλιτρα (hl) το Νότιο Ημισφαίριο παραμένει στο επίπεδο παραγωγής του 2023, υπολειπόμενο από τις υψηλές αποδόσεις του 2022 και του 2021 (55 και 58 εκατομμύρια hl αντίστοιχα).

Στην Αργεντινή, η συγκομιδή φέτος θα αυξηθεί στα 11,6 εκατομμύρια hl (+6,5% σε σύγκριση με το 2024).

Μόνο η Χιλή βλέπει την παραγωγή της να μειώνεται στα 8,1 εκατομμύρια hl (-13% σε σύγκριση με το 2024 και -18% σε σύγκριση με τον μέσο όρο της πενταετίας).

Η Βραζιλία επιστρέφει στα 2,9 εκατομμύρια hl (+31% σε σύγκριση με το πολύ χαμηλό όγκο το 2024 και +4% σε σύγκριση με τον μέσο όρο της πενταετίας).

Η Νότια Αφρική αυξάνει την παραγωγή της στα 9,9 εκατομμύρια hl, (+5% και -6%).

«Γνωρίζουμε ότι αυτά τα στοιχεία υπόκεινται σε αναθεώρηση τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες», επισημαίνει ο John Barker, επισημαίνοντας ότι οι πρώτες τάσεις στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία δείχνουν μια ελαφρά αύξηση της παραγωγής.

OT Originals

Περισσότερα από AGRO

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο