Πετρέλαιο: Ολοταχώς προς εβδομαδιαία πτώση οι τιμές με φόντο την αύξηση της παραγωγής

To πετρέλαιο διέγραψε τα προηγούμενα κέρδη λόγω των φόβων ότι η παραγωγή μπορεί να είναι υπερβολική σε σχέση με τη ζήτηση

Πετρέλαιο: Ολοταχώς προς εβδομαδιαία πτώση οι τιμές με φόντο την αύξηση της παραγωγής

Με απώλειες κλείνει η εβδομάδα για τις τιμές του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι η αύξηση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+ θα οδηγήσει σε υπερπροσφορά, εν μέσω του ασταθούς οικονομικού περιβάλλοντος που δημιουργεί η εμπορική σύγκρουση ΗΠΑ – Κίνας.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent υποχωρούν στα 66,43 δολάρια το βαρέλι με εβδομαδιαία πτώση περίπου 2% ενώ το αμερικανικό αργό πστα 62,70 δολάρια το βαρέλι, έχει υποχωρήσει κατά περίπου 3% για την εβδομάδα.

Αβέβαιη ζήτηση

«Σε εβδομαδιαία βάση οι τιμές μειώνονται καθώς οι ανησυχίες για υπερπροσφορά από τον ΟΠΕΚ+ εξακολουθούν να υφίστανται, ενώ η προοπτική της ζήτησης παραμένει αβέβαιη εν μέσω συνεχιζόμενων εμπορικών εντάσεων. Το ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ έχει επίσης προσθέσει πίεση στις τιμές του αργού», σχολίασε στο Reuters ο ανώτερος αναλυτής της LSEG, Anh Pham.

Οι τιμές του πετρελαίου διέγραψαν τα προηγούμενα κέρδη αφού εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχαν διαβουλεύσεις ή διαπραγματεύσεις για τους δασμούς, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ επέμεινε ότι οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν νωρίτερα αυτό το μήνα, αφού οι δασμοί προκάλεσαν ανησυχίες για την παγκόσμια ζήτηση και το ξεπούλημα στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Υπερπροσφορά

Οι ανησυχίες αυξάνονται για την υπερβολική προσφορά. Αρκετά μέλη του ΟΠΕΚ+ είχαν προτείνει στην ομάδα να επιταχύνει τις αυξήσεις της παραγωγής πετρελαίου για δεύτερο μήνα τον Ιούνιο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση για να τερματίσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά ορισμένα συγκεκριμένα στοιχεία μιας συμφωνίας απομένουν να συμφωνηθούν, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο CBS News.

Η διακοπή του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία και η χαλάρωση των κυρώσεων θα μπορούσαν να επιτρέψουν τη ροή περισσότερου ρωσικού πετρελαίου στις παγκόσμιες αγορές. Η Ρωσία είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου στον κόσμο μαζί με τις ΗΠΑ και τη Σαουδική Αραβία.

OT Originals

Περισσότερα από Commodities

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο