Κενές θέσεις εργασίας: Υποχωρούν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο

Εξασθενεί η ζήτηση για εργαζόμενους εν μέσω αβεβαιότητας από τις πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ

Κενές θέσεις εργασίας: Υποχωρούν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο υποχώρησαν οι κενές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ δίνοντας σήμα για  ασθενέστερη ζήτηση εργασίας εν μέσω αυξημένης οικονομικής αβεβαιότητας.

Οι διαθέσιμες θέσεις μειώθηκαν σε 7,19 εκατομμύρια από την αναθεωρημένη μέτρηση των 7,48 εκατομμυρίων τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας Εργασίας. Ο αριθμός ήταν κοντά στα επίπεδα που παρατηρήθηκαν για τελευταία φορά το 2020 και κάτω από όλες τις εκτιμήσεις σε έρευνα του Bloomberg μεταξύ οικονομολόγων.

Η αβεβαιότητα

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η ζήτηση για εργαζομένους εξασθενεί, καθώς οι εργοδότες αναβάλλουν τα σχέδια δαπανών μέχρι να έχουν καλύτερη σαφήνεια σχετικά με τις πολιτικές του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Η κυβέρνηση εμμένει στην επιβολή δασμών, οι οποίοι, όπως υποστηρίζουν πολλοί οικονομολόγοι, θα επιβραδύνουν την ανάπτυξη και θα αυξήσουν τις πιθανότητες ύφεσης.

Ο αριθμός των απολύσεων μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο και οι προσλήψεις παρέμειναν σταθερές. Το ποσοστό παραιτήσεων, το οποίο μετρά το ποσοστό των ατόμων που εγκαταλείπουν οικειοθελώς τη δουλειά τους κάθε μήνα, αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο.

Μέχρι στιγμής, οι προσπάθειες του Τραμπ να περικόψει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχαν την πιο ευδιάκριτη επίδραση στην αγορά εργασίας. Οι ανακοινώσεις για περικοπές θέσεων εργασίας τριπλασιάστηκαν τον Μάρτιο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, κυρίως λόγω των ενεργειών του Τμήματος Κυβερνητικής Αποδοτικότητας, σύμφωνα με την εταιρεία outplacement Challenger, Gray & Christmas. Ο απολογισμός των ανακοινώσεων για τη μείωση του εργατικού δυναμικού τον Απρίλιο αναμένεται την Πέμπτη.

Ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας ανά άνεργο εργαζόμενο μειώθηκε στο 1

Η κυβέρνηση Τραμπ θα λάβει την πρώτη της οικονομική έκθεση την Τετάρτη με την αρχική εκτίμηση της κυβέρνησης για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του πρώτου τριμήνου, η οποία αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική επιβράδυνση. Οι οικονομολόγοι θα αναλύσουν περαιτέρω την έκθεση για την απασχόληση του Απριλίου την Παρασκευή, στην οποία η μέση πρόβλεψη προβλέπει αξιοσημείωτη συγκράτηση της αύξησης των θέσεων εργασίας και σταθεροποίηση του ποσοστού ανεργίας.

Η αγορά εργασίας

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerome Powell έχει επανειλημμένα χαρακτηρίσει την αγορά εργασίας σε «σταθερή» κατάσταση και οι αξιωματούχοι αναμένεται να διατηρήσουν σταθερά τα επιτόκια στη συνεδρίαση πολιτικής τους την επόμενη εβδομάδα. Ο Πάουελ δήλωσε πρόσφατα ότι είναι απαραίτητο να τεθεί υπό έλεγχο ο πληθωρισμός για να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή απασχόληση – μια βασική προϋπόθεση, καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και πολλοί άλλοι οικονομολόγοι αναμένουν ευρέως ότι οι δασμοί θα ενισχύσουν τις πιέσεις στις τιμές, γεγονός που συμβάλλει στους φόβους για ύφεση.

Ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας ανά άνεργο εργαζόμενο, μια αναλογία που παρακολουθούν στενά οι αξιωματούχοι της Fed ως υποκατάστατο της ισορροπίας μεταξύ ζήτησης και προσφοράς εργασίας, μειώθηκε στο 1 , επίσης στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο. Στην κορύφωσή του το 2022, η αναλογία ήταν 2 προς 1.

OT Originals

Περισσότερα από World

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο