GlobalWafers: Νέο εργοστάσιο στις ΗΠΑ και επένδυση 4 δισ. δολαρίων

Η GlobalWafers επενδύει με επιχορηγήσεις της κυβέρνησης Μπάιντεν, αλλά υιοθετεί τη γραμμή Τραμπ για εργοστάσια στις ΗΠΑ

GlobalWafers: Νέο εργοστάσιο στις ΗΠΑ και επένδυση 4 δισ. δολαρίων

Η εταιρεία κατασκευής πλακιδίων πυριτίου από την Ταϊβάν GlobalWafers, δήλωσε την Παρασκευή ότι θα επενδύσει επιπλέον 4 δισεκατομμύρια δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση των πελατών εκεί, καθώς εγκαινίασε επίσημα τη νέα της εγκατάσταση πλακιδίων πυριτίου αξίας 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Τέξας.

«Οι πελάτες μας στις ΗΠΑ φαίνεται να έχουν πολύ ισχυρή ζήτηση για παραγωγική ικανότητα με έδρα τις ΗΠΑ», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Ντόρις Χσου Doris Hsu, πρόεδρος της GlobalWafers, προμηθευτή της TSMC.

«Παρόλο που οι δασμοί (στους ημιαγωγούς) δεν έχουν οριστικοποιηθεί… οι πελάτες (στις ΗΠΑ) ελπίζουν να εξασφαλίσουν τοπική προμήθεια για να μειώσουν τις πιθανές αβεβαιότητες που μπορεί να επιφέρουν οι δασμοί».

Το εργοστάσιο, η πιο προηγμένη πλήρως ενσωματωμένη εγκατάσταση πλακιδίων πυριτίου 300 mm (12 ιντσών) της GlobalWafers, είναι η πρώτη του είδους της που κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ εδώ και περισσότερες από δύο δεκαετίες και είναι επί του παρόντος η μόνη προηγμένη μονάδα παραγωγής πλακιδίων πυριτίου στη χώρα.

Τα πλακίδια πυριτίου είναι κρίσιμα εξαρτήματα στην κατασκευή τσιπ και τα μεγαλύτερα πλακίδια χρησιμοποιούνται ευρέως στην προηγμένη παραγωγή τσιπ, καθώς επιτρέπουν την παραγωγή περισσότερων τσιπ ανά πλακίδιο, αυξάνοντας την εξοικονόμηση κόστους.

Στην τελετή έναρξης που πραγματοποιήθηκε στο Σέρμαν του Τέξας την Πέμπτη, η εταιρεία δήλωσε ότι σκοπεύει να προσθέσει δύο ακόμη φάσεις στις εγκαταστάσεις για να ενισχύσει την παραγωγική ικανότητα. Αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί μία φάση παραγωγής και μια δεύτερη φάση έχει προγραμματιστεί για κατασκευή στην πανεπιστημιούπολη των 142 στρεμμάτων, η οποία έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενήσει έως και έξι φάσεις.

Η στρατηγική των επενδύσεων της GlobalWafers

Η Χσου δήλωσε ότι δεν υπάρχει καθορισμένο χρονοδιάγραμμα για τις δύο επιπλέον φάσεις, αλλά πρέπει να πληρούνται αρκετές προϋποθέσεις πριν προχωρήσουμε.

«Οι φάσεις ένα και δύο πρέπει να είναι κερδοφόρες και πρέπει να εξασφαλίσουμε πελάτες… που δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για την τοπική παραγωγή και είναι πρόθυμοι να υπογράψουν μακροπρόθεσμα συμβόλαια», δήλωσε η Χσου.

«Χρειαζόμαστε επίσης λογικές τιμές, προπληρωμές και κρατική υποστήριξη. Εάν πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις, θα προχωρήσουμε.»

Το εργοστάσιο αποτελεί μέρος του προγράμματος CHIPS for America της κυβέρνησης Μπάιντεν και η εταιρεία πρόκειται να λάβει 406 εκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για τα έργα της στο Τέξας και το Μιζούρι.

Η Χσου δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη λάβει τη χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ, αλλά έχει φτάσει σε βασικά ορόσημα και έχει υποβάλει την απαιτούμενη τεκμηρίωση. Η Χσου ανέμενε ότι τα κεφάλαια θα εκταμιευθούν το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Το Reuters ανέφερε τον Φεβρουάριο ότι η κυβέρνηση Τραμπ επιδιώκει να επαναδιαπραγματευτεί τις επιχορηγήσεις του CHIPS και του Science Act στις ΗΠΑ και έχει σηματοδοτήσει καθυστερήσεις σε ορισμένες επερχόμενες εκταμιεύσεις ημιαγωγών.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει επανειλημμένα επικρίνει τον νόμο CHIPS και δήλωσε τον Μάρτιο ότι οι νομοθέτες των ΗΠΑ θα πρέπει να τον καταργήσουν και αντ’ αυτού να χρησιμοποιήσουν τα έσοδα για την πληρωμή χρέους.

OT Originals

Περισσότερα από Τεχνολογία

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο