Μητσοτάκης: Αρνείται τις ευθύνες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και πετάει το μπαλάκι στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τον ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω της κυριακάτικης ανάρτησής του και είπε πως... φταίνε όλοι οι άλλοι για τη διαχείριση της δικής του κυβέρνησης

Μητσοτάκης: Αρνείται τις ευθύνες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και πετάει το μπαλάκι στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Την μπάλα στην Ευρώπη πετάει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ λέγοντας ότι είναι ευρωπαϊκό και όχι εθνικό ζήτημα και εντοπίζοντας διαχρονικές ευθύνες που ξεκινούν από τα τέλη της δεκαετίας του 90. Στην εκτενή ανάρτησή του αποποιείται τις ευθύνες της δικής του διακυβέρνησης και υπόσχεται επιστροφές χρημάτων στα δημόσια ταμεία από όσους πήραν χρήματα που δεν δικαιούνταν.

Ο Πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανάρτηση του βλέπει βαθύτερα και συστημικά προβλήματα στον ίδιο τον ευρωπαϊκό μηχανισμό της κοινής αγροτικής πολιτικής και κάνει λόγο για παθογένειες του παρελθόντος που αφορούν όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Σε ό,τι αφορά τους δύο υπουργούς της κυβέρνησης κ.κ. Μάκη Βορίδη και Λ. Αυγενάκη που έχουν τεθεί στο επίκεντρο της έρευνας της ευρωπαϊκής εισαγγελίας τονίζει: «Δικαιολογεί αυτό ή απαλλάσσει από τις πολιτικές της ευθύνες τη σημερινή κυβέρνηση για τα χρόνια που διοικούμε; Σε καμία περίπτωση».

Σε περίπτωση δε, όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός, που αποδειχθεί μέσω της ποινικής διαδικασίας ότι δολίως εξαπάτησαν το δημόσιο για να καταχραστούν κρατικές ενισχύσεις, θα επιστρέψουν έντοκα τα χρήματα.

Συγκεκριμένα για τον πρωθυπουργό το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι διαχρονικό και όχι συγκυριακό των τελευταίων χρόνων. «Και, εν τέλει, βαθιά διαρθρωτικό. Δεν επιλύεται, δηλαδή, με τσιρότα και ασπιρίνες», αναφέρει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει πως το πρόβλημα ακουμπάει «όλες τις κυβερνήσεις που έχουν διαχειριστεί κοινοτικά κονδύλια και ευρωπαϊκές ενισχύσεις. Συνολικά και διαχρονικά έχουν υπάρξει ευρωπαϊκές αποφάσεις ανακτήσεων για λανθασμένες αγροτικές ενισχύσεις που ξεκινούν από τα τέλη της δεκαετίας του ‘90 και αγγίζουν τα 3 δισ. ευρώ. Δικαιολογεί αυτό ή απαλλάσσει από τις πολιτικές της ευθύνες τη σημερινή κυβέρνηση για τα χρόνια που διοικούμε; Σε καμία περίπτωση».

Ο πρωθυπουργός… ξεχνώντας ότι είναι κυβέρνηση από το 2019, τονίζει ότι «είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που έχει επίγνωση του προβλήματος και τη βούληση να προχωρήσει σε πραγματικές λύσεις για να βάλουμε τέρμα σε αυτό και προσθέτει ότι η δική μας κυβέρνηση αποφάσισε επίσης την υπαγωγή του (ΟΠΕΚΕΠΕ) στην ΑΑΔΕ, την ανεξάρτητη φορολογική διοίκηση, ώστε να πάψει επιτέλους το πανηγύρι των εικονικών δηλώσεων για φανταστικά βοσκοτόπια που δεν υπάρχουν, να γίνονται πραγματικές διασταυρώσεις και να δίνονται ενισχύσεις αυστηρά σε αυτούς που πρέπει».

Ολη η ανάρτηση

OT Originals

Περισσότερα από Πολιτική

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο