Την εμπιστοσύνη του στις αρμόδιες αρχές εκφράζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, καταδικάζοντας την επίθεση με βόμβα στο σπίτι του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη.
Ο κ. Μαρινάκης, αναφερόμενος στην βόμβα που βρέθηκε στην αυλή του σπιτιού του Γιάννη Πρετεντέρη, τονίζει ότι η Δημοκρατία δεν εκφοβίζεται και ελπίζει να εντοπιστούν οι εγκληματίες και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στο σπίτι του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη. Η Δημοκρατία δεν εκφοβίζεται. Η ελευθερία γνώμης των δημοσιογράφων είναι αδιαπραγμάτευτη», γράφει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ανάρτησή του στο Facebook.
Όπως τονίζει, «Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις αρμόδιες αρχές ότι θα εντοπίσουν τους εγκληματίες και θα τους οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης».
«Τέλος», καταλήγει ο κ. Μαρινάκης, αφήνοντας αιχμές προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης, «ελπίζουμε οι αυτονόητες δηλώσεις καταδίκης να συνοδεύονται και από ειλικρινή διάθεση περιορισμού της τοξικότητας που, δυστυχώς, ειδικά το τελευταίο διάστημα, εξαπλώνεται στον δημόσιο διάλογο.
ΠΑΣΟΚ: Η βία δεν έχει καμία θέση στη Δημοκρατία
Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει, επίσης, την επίθεση κατά του Γιάννη Πρετεντέρη, κάνοντας λόγο για «τρομοκρατική απόπειρα».
«Εκφράζουμε την κατηγορηματική μας καταδίκη για την τρομοκρατική απόπειρα κατά του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην ανακοίνωσή του, και υπογραμμίζει ότι «η βία δεν έχει καμία θέση στη Δημοκρατία».
ΝΔ: Η Δημοκρατία μας δεν εκφοβίζεται, η ελευθεροτυπία δεν τρομοκρατείται
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στο σπίτι του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη και αναμένουμε την αυτονόητη και επιβεβλημένη καταδίκη της από όλα τα κόμματα», σημειώνει η Νέα Δημοκρατία, σε σχετική ανακοίνωση.
Και διαμηνύει πως «η Δημοκρατία μας δεν εκφοβίζεται, η ελευθεροτυπία δεν τρομοκρατείται».
ΣΥΡΙΖΑ: Οι τρομοκρατικές ενέργειες υπονομεύουν την δημοκρατία μας
«Καταδικάζουμε την βομβιστική απόπειρα στην κατοικία του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη», τονίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Και σημειώνει πως «οι τρομοκρατικές ενέργειες υπονομεύουν την δημοκρατία μας».
ΚΚΕ: Τέτοιες ενέργειες αξιοποιούνται για τον αποπροσανατολισμό
«Το ΚΚΕ καταδικάζει την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο σπίτι του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη», σημειώνει ο Περισσός.
Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του, «τέτοιες ενέργειες αξιοποιούνται για τον αποπροσανατολισμό, την ενοχοποίηση της πολιτικής αντιπαράθεσης και κριτικής και τελικά την καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας για την απρόσκοπτη εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής».