Ιταλία: Οι δασμοί Τραμπ στρέφουν σε νέες αγορές τους παραγωγούς του Chianti

Αγορές στη Νότια Αμερική και την Ασία αναζητούν οι οινοπαραγωγοί του Chianti και ζητούν υποστήριξη απο την ΕΕ

Ιταλία: Οι δασμοί Τραμπ στρέφουν σε νέες αγορές τους παραγωγούς του Chianti

Μια νέα εξαγωγική στρατηγική , που θα υποστηρίζεται από την ΕΕ και θα στοχεύει σε αγορές όπως η Νότια Αμερική, η Ασία και η Αφρική, ζητούν οι παραγωγοί του φημισμένου ιταλικού κρασιού Chianti μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για πρόσθετους δασμούς στις ευρωπαϊκές εισαγωγές.

Η Ιταλία εξάγει σήμερα περισσότερο κρασί στις ΗΠΑ από οποιαδήποτε άλλη χώρα, αλλά οι παραγωγοί αναζητούν όλο και περισσότερο τη διαφοροποίηση εν μέσω της εμπορικής αβεβαιότητας.

“Δεν υπάρχει λόγος να λυπόμαστε τον εαυτό μας. Θα πρέπει να το δούμε ως μια ευκαιρία να επιταχύνουμε μια νέα εξαγωγική στρατηγική, εστιάζοντας σε εναλλακτικές και πιο σταθερές αγορές”, δήλωσε ο Τζιοβάνι Μπούσι , πρόεδρος του Consorzio Vino Chianti, μιας ένωσης που συγκεντρώνει τους παραγωγούς κρασιού Chianti στην περιοχή της Τοσκάνης.

Ο Τραμπ απείλησε το Σάββατο να επιβάλει δασμούς 30% στις εισαγωγές από το Μεξικό και την Ευρωπαϊκή Ένωση από την 1η Αυγούστου, ασκώντας πιέσεις στην Ιταλία, η οποία εξήγαγε κρασιά, οινοπνευματώδη ποτά και ξύδια αξίας 2 δισεκατομμυρίων ευρώ στις ΗΠΑ πέρυσι, αντιπροσωπεύοντας το ένα τέταρτο των παγκόσμιων πωλήσεών της, σύμφωνα με τον βιομηχανικό όμιλο Federvini.

Ο Μπούσι προσδιόρισε τη Νότια Αμερική, την Ασία και την Αφρική ως βασικές αγορές για το ιταλικό κρασί, αναφέροντας τη Βραζιλία, την Αργεντινή, την Ουρουγουάη και την Παραγουάη ως περιοχές με σημαντικό αναπτυξιακό δυναμικό.

Chianti

Σημείωσε επίσης την αυξημένη ζήτηση στις ασιατικές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της Ιαπωνίας, του Βιετνάμ και της Ταϊβάν, τονίζοντας την ανάγκη για στοχευμένες στρατηγικές προώθησης και διανομής.

Η Αφρική και η Ινδία είναι επίσης περιοχές όπου η κατανάλωση κρασιού αρχίζει να εξαπλώνεται», πρόσθεσε, ενθαρρύνοντας τις διαρθρωμένες προσπάθειες για τη διείσδυση στις αγορές αυτές.

Νέες ευκαιρίες

Ο Ματέο Λουνέλι, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας παραγωγής αφρωδών οίνων spumante Gruppo Lunelli, συμμερίστηκε τις ανησυχίες του Τζιοβάνι Μπούσι, επισημαίνοντας τις ευκαιρίες στην Ιαπωνία, την Κίνα, την Κορέα, το Βιετνάμ, την Ταϊλάνδη και τη Μέση Ανατολή, ενώ χαρακτήρισε επίσης τον Καναδά ως αναπτυσσόμενη αγορά.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η πρώτη μας χώρα, τώρα πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε άλλες περιοχές», δήλωσε ο Ματέο Λουνέλι στην εφημερίδα la Repubblica τη Δευτέρα.

Οι παραγωγοί του Prosecco, του κρασιού που παράγεται στις βορειοανατολικές περιοχές Veneto και Friuli, ανησυχούν έντονα για την προοπτική νέων δασμών.

Πωλούν περίπου 130 εκατομμύρια φιάλες κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες -περίπου το 30% των συνολικών εξαγωγών τους- αξίας σχεδόν 500 εκατομμυρίων ευρώ.

«Η παρατεταμένη αβεβαιότητα επιβαρύνει τις στρατηγικές επιλογές των εταιρειών, ελπίζουμε σε μια τελική και λογική απόφαση», δήλωσε ο πρόεδρος του Consorzio Prosecco, Τζιανκάρλο Γκουιντολίν.

OT Originals
Περισσότερα από World

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο