Μπύρα: Ποιοι Ευρωπαϊκοί λαοί πίνουν περισσότερο [γράφημα]

Αγαπημένο ποτό πολλών ευρωπαϊκών χωρών είναι η μπύρα - Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία

Μπύρα: Ποιοι Ευρωπαϊκοί λαοί πίνουν περισσότερο [γράφημα]

Η μπύρα ρέει άφθονα στην Ευρώπη, αφού σημειώθηκε άνοδος στην παραγωγή με άλμα για τις alcohol-free.

Η μπύρα είναι το ποτό που μπορεί να είναι απλό και καθημερινό, αλλά και ιδιαίτερο, χάρη στη μεγάλη ποικιλία γεύσεων, στυλ και παραδόσεων

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, συνολικά 32,7 δισεκατομμύρια λίτρα μπύρας με περιεκτικότητα σε αλκοόλ άνω του 0,5% και 2 δισεκατομμύρια λίτρα μπύρας με περιεκτικότητα σε αλκοόλ κάτω του 0,5% ή χωρίς καθόλου περιεκτικότητα σε αλκοόλ, παρήγαγαν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2024, φτάνοντας συνολικά τα 34,7 δισεκατομμύρια λίτρα.

Σε σύγκριση με το 2023, η παραγωγή μπύρας με περιεκτικότητα σε αλκοόλ άνω του 0,5% στην ΕΕ αυξήθηκε ελαφρώς κατά 0,6% (+0,2 δισ. λίτρα), ενώ η παραγωγή μπύρας με περιεκτικότητα σε αλκοόλ κάτω του 0,5% αυξήθηκε κατά 11,1% (+0,2 δισ. λίτρα).

Η λίστα με τους κορυφαίους παραγωγούς της ΕΕ παραμένει αμετάβλητη το 2024. Η Γερμανία συνέχισε να ηγείται ως ο κορυφαίος παραγωγός μπύρας με περιεκτικότητα σε αλκοόλ άνω του 0,5%, με 7,2 δισεκατομμύρια λίτρα (22,2% της συνολικής παραγωγής της ΕΕ), όπως και το 2023. Τη Γερμανία ακολούθησαν σε απόσταση η Ισπανία, με 4,0 δισεκατομμύρια λίτρα (12,3% της συνολικής παραγωγής της ΕΕ) και η Πολωνία με 3,4 δισεκατομμύρια λίτρα (10,6%). Η Ολλανδία, με 2,2 δισεκατομμύρια λίτρα (6,8%) και το Βέλγιο, με 2,1 δισεκατομμύρια λίτρα (6,3%), συμπεριλήφθηκαν επίσης στους 5 κορυφαίους παραγωγούς.

Η Ελλάδα παρήγαγε 434 εκατ. λίτρα και κατατάχθηκε στη 12η θέση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, πίσω από χώρες όπως η Δανία, η Ουγγαρία και η Βουλγαρία.

Ο Ολλανδία κορυφαίος εξαγωγέας

Διατηρώντας το ρεκόρ της ως ο κορυφαίος εξαγωγέας μπύρας, η Ολλανδία ηγήθηκε μεταξύ των χωρών της ΕΕ με συνολικά (εντός και εκτός ΕΕ) 1,5 δισεκατομμύρια λίτρα μπύρας που περιέχει αλκοόλ που εξήχθησαν το 2024. Σε σύγκριση με το 2023, ωστόσο, η χώρα αυτή σημείωσε μείωση 12% (-0,2 δισεκατομμύρια λίτρα) στις εξαγωγές μπύρας.

Την Ολλανδία ακολούθησαν η Γερμανία και το Βέλγιο (και οι δύο εξήγαγαν 1,4 δισεκατομμύρια λίτρα), η Τσεχία (0,6 δισεκατομμύρια λίτρα) και η Ιρλανδία (0,5 δισεκατομμύρια λίτρα) ως οι κύριοι εξαγωγείς το 2024.

Για τις εισαγωγές, η Γαλλία συνέχισε να είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας μπύρας που περιέχει αλκοόλ το 2024, με 0,8 δισεκατομμύρια λίτρα. Οι άλλοι μεγάλοι εισαγωγείς ήταν η Ιταλία με περισσότερα από 0,7 δισεκατομμύρια λίτρα, ακολουθούμενες από την Ισπανία και τη Γερμανία με σχεδόν 0,6 δισεκατομμύρια λίτρα η καθεμία, και την Ολλανδία με σχεδόν 0,5 δισεκατομμύρια λίτρα.

OT Originals
Περισσότερα από World

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο