Wall Street: 5η ημέρα απωλειών για S&P 500 – Περιμένει το σήμα του Πάουελ

Η Wall Street βρίσκεται σε στάση αναμονής για την ομιλία του προέδρου της Fed αύριο στο Τζάκσον Χολ

Wall Street: 5η ημέρα απωλειών για S&P 500 – Περιμένει το σήμα του Πάουελ

Πτωτικά κινήθηκε την Πέμπτη η Wall Street, με τον S&P 500 να σημειώνει απώλειες για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, καθώς οι επενδυτές περιμένουν την ομιλία του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, την Παρασκευή.

Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,4%, ενώ ο Nasdaq Composite κατέγραψε πτώση 0,3%. Ο Dow Jones έχασε περίπου 153 μονάδες (0,3%). Το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται στην τοποθέτηση του Πάουελ στο ετήσιο οικονομικό συμπόσιο της κεντρικής τράπεζας στο Τζάκσον Χολ, όπου ενδέχεται να δώσει ενδείξεις για την πορεία των επιτοκίων και να επιχειρήσει να καθησυχάσει τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό.

Σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του CME, οι αγορές αποτιμούν μια πιθανότητα σχεδόν 80% για μείωση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα στην επόμενη συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο.

Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Fed τον Ιούλιο έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι ανησυχούν για την κατάσταση της αγοράς εργασίας και τον πληθωρισμό, αν και οι περισσότεροι συμφώνησαν πως είναι ακόμη νωρίς για μείωση των επιτοκίων. Οι διοικητές της Fed, Κρίστοφερ Γουόλερ και Μισέλ Μπόουμαν, διαφώνησαν με τη διατήρηση των επιτοκίων, γεγονός που αποτελεί την πρώτη φορά από το 1993 που δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου εκφράζουν αντίθετη άποψη.

Τι περιμένει η Wall Street

Ο Ρικ Γκάρντνερ, επικεφαλής επενδύσεων στην RGA Investments, σημείωσε: «Οι αποτιμήσεις των μετοχών είναι ιδιαίτερα υψηλές αυτή την περίοδο ενόψει του Τζάκσον Χολ και οι επενδυτές έχουν μεγάλες προσδοκίες ότι ο Πάουελ θα αφήσει να εννοηθεί μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο. Οτιδήποτε λιγότερο από αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποχώρηση κεφαλαίων, ειδικά λόγω του χαμηλού όγκου συναλλαγών τον Αύγουστο και της περιορισμένης διάθεσης για ανάληψη ρίσκου πριν το Σαββατοκύριακο».

Η μετοχή της Walmart υποχώρησε πάνω από 4% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τις τριμηνιαίες πωλήσεις, αλλά δεν κατάφερε να επιτύχει τους στόχους για τα κέρδη, για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2022.

Η αγορά αυτή την εβδομάδα δέχθηκε πιέσεις από έντονο κύμα πωλήσεων στον τεχνολογικό κλάδο, με τους επενδυτές να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις μετοχών υψηλών αποδόσεων όπως οι Nvidia, Palantir και Meta.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο S&P 500 καταγράφει απώλειες σχεδόν 1%, ενώ ο Nasdaq έχει υποχωρήσει περίπου 2,1%. Ο Dow Jones των 30 μετοχών σημειώνει πτώση περίπου 0,1%.

OT Originals
Περισσότερα από Wall Street

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο