Νίκας: Έκλεισε το deal Θεοδωρόπουλου για την πώληση στην Υφάντης έναντι 65 εκατ. ευρώ

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η συμφωνία για την πώληση της Νίκας από τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο έκλεισε

Νίκας: Έκλεισε το deal Θεοδωρόπουλου για την πώληση στην Υφάντης έναντι 65 εκατ. ευρώ

Η εξαγορά της Νίκας ΑΕ από την Υφαντής έκλεισε.

Την σχετική αποκάλυψη των συζητήσεων μεταξύ της οικογένειας Υφαντή και του κ. Σπύρου Θεοδωρόπουλου, είχε κάνει ο ΟΤ από τις 21 Ιουλίου.

Νίκας: Οι φήμες που έγιναν… deal

Παρά το  γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΕΒ επέμενε να διαψεύδει τις σχετικές πληροφορίες, ωστόσο οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών προχωρούσαν «πρίμα»!

Μάλιστα κατά τις πληροφορίες του ΟΤ το τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται στα 65 εκατ. ευρώ. Ο κ. Θεοδωρόπουλος για ανεξήγητους λόγους είχε επιμείνει για χρόνια στην εξαγορά της αλλαντοβιομηχανίας Νίκας Αε – τον άλλοτε κραταιό «ηγέτη» του κλάδου – ήταν κάτι σαν το «κρυφό αντικείμενο του πόθου». Επιχειρηματικά.  Αλλά τελικά διαπίστωσε, ακόμη και μετά από την εξαγορά της βορειοελλαδίτικης αλλαντοβιομηχανίιας «Εδεσμα» πως τα πράγματα στην αγορά των αλλαντικών είναι τελείως διαφορετικά από αυτά που ίσως ο ίδιος εκτιμούσε. Ετσι Η εταιρεία συνέχισε να συσσωρεύει ζημιές. Από την άλλη πλευρά η Υφαντής ΑΕ, που είναι πλέον ο ηγέτης τους κλαδου, είχε ανάγκες σε εργοστασιακούς χώρους και βεβαίως η συγκέντρωση της αγοράς υπό την «ηεγσία» της δεν είναι καθόλου κακή ιδέα!

Η συμφωνία έχει ολοκληρωθεί. Οι δύο πλευρές έχουν υπογράψει σχετικό συμφωνητικό και η υπόθεση εξελίσσεται κανονικά. Με επόμενο σταθμό την έγκριση της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Οικονομικά αποτελέσματα

Υπενθύμιζεται ο κύκλος εργασιών της εταιρείας Νίκας κινήθηκε για το 2024 στα  €74 εκατ. έναντι €103 εκατ. το 2023, με τη μείωση αυτή να οφείλεται κυρίως στη μεταφορά της δραστηριότητας πώλησης των προϊόντων ΑΜΒΡΟΣΙΑ A.E. προς το οργανωμένο λιανεμπόριο, η οποία το 2023 πραγματοποιούνταν από τη ΝΙΚΑΣ, ενώ από το 1η Ιανουαρίου 2024 εξυπηρετείται απευθείας από την ΑΜΒΡΟΣΙΑ A.E.
Τα οικονομικά αποτελέσματα του 2024 που αναρτήθηκαν στο ΓΕΜΗ, έδειξαν πως στον κλάδο των αλλαντικών καταγράφηκε μείωση πωλήσεων ως αποτέλεσμα της στρατηγικής απόφασης της εταιρείας να επικεντρωθεί στην ενίσχυση της κερδοφορίας των προϊόντων της και τον εξορθολογισμό του κωδικολόγιου, με κατάργηση μη αποδοτικών κωδικών.
Το μικτό περιθώριο κέρδους παρουσίασε σημαντική βελτίωση, από 8,8% το 2023 σε 16,5% το 2024, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής ολοκληρωμένου προγράμματος εξορθολογισμού του κόστους παραγωγής και αύξησης της παραγωγικότητας.
Η εταιρεία κατέγραψε θετικό λειτουργικό EBITDA ύψους €450 χιλ., αντιστρέφοντας το αρνητικό αποτέλεσμα της προηγούμενης χρήσης, παρά τη συνεχιζόμενη πίεση από τις υψηλές τιμές πρώτων υλών.

OT Originals
Περισσότερα από Business

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο