Μικρά κέρδη, αλλά και με επιλεκτικές πιέσεις, σημειώθηκαν σήμερα στις περισσότερες ασιατικές μετοχές, καθώς οι επενδυτές έλαβαν μικτά μηνύματα από τα αποτελέσματα της Nvidia.
Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 ενισχύθηκε 0,5% και ο TOPIX 0,4%. Η άνοδος υποστηρίχθηκε από την Mitsubishi, που κατέγραψε άλμα έως 2,5% μετά την αποκάλυψη ότι η Berkshire Hathaway του Warren Buffett αύξησε το ποσοστό της πάνω από 10%. Η είδηση προκάλεσε κέρδη και σε άλλες ιαπωνικές εμπορικές εταιρείες.
Η SoftBank Group, με ισχυρή έκθεση στη Nvidia, σημείωσε άνοδο 3,7%. Αντίθετα, οι Advantest, Renesas Electronics και Tokyo Electron παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητες.
Παρά τα ισχυρότερα του αναμενομένου αποτελέσματα β’ τριμήνου και τη θετική πρόβλεψη για το επόμενο τρίμηνο, η Nvidia είδε τα έσοδα από data centers να υστερούν των εκτιμήσεων λόγω περιορισμών στις πωλήσεις προς την Κίνα. Η αβεβαιότητα γύρω από τις κινεζικές πωλήσεις επιμένει, με την εταιρεία να μην τις συμπεριλαμβάνει στο guidance της. Η μετοχή της υποχώρησε πάνω από 3% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη.
Οι δείκτες
Στην Κορέα, ο KOSPI ενισχύθηκε 0,4% μετά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια. Οι προμηθευτές της Nvidia, SK Hynix και Samsung Electronics, κινήθηκαν σε στενό εύρος.
Στην Ταϊβάν, η TSMC υποχώρησε 1,3% και η Foxconn 1%.
Στην Κίνα, οι δείκτες CSI 300 και Shanghai Composite έκλεισαν με κέρδη 1% και 0,4% αντίστοιχα, παραμένοντας σε πολυετή υψηλά. Η αισιοδοξία τροφοδοτήθηκε και από την άνοδο της Cambricon Tech, που εκτινάχθηκε κατά 7,1% μετά τα ισχυρά αποτελέσματα και την προοπτική να επωφεληθεί από την κινεζική στροφή σε εγχώριας παραγωγής AI chips.
Στην Αυστραλία, ο ASX 200 έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος, καθώς τα ισχυρά αποτελέσματα της Qantas Airways αντισταθμίστηκαν από τις απώλειες των Wesfarmers και Lynas Rare Earths. Ο δείκτης Straits Times στη Σιγκαπούρη ενισχύθηκε 0,2%.
Στο Hong Kong, ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε κατά 1%, σημειώνοντας τη χειρότερη επίδοση στην περιοχή. Καθοδική πορεία είχαν οι μετοχές της Meituan, που κατρακύλησαν έως και 10% μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών αποτελεσμάτων β’ τριμήνου και ενός αδύναμου guidance, εν μέσω σκληρού ανταγωνισμού στον τομέα της διανομής φαγητού.
Οι Alibaba Group και JD.com υποχώρησαν πάνω από 3% η καθεμία, ενώ η ANTA Sports Products έχασε σχεδόν 6% μετά από πληροφορίες ότι ενδιαφέρεται για την εξαγορά της γερμανικής Puma.