Πετρέλαιο: Ξεκινάει με πτώση την εβδομάδα

Η συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+ και η επανέναρξη των εξαγωγών πετρελαίου από την περιοχή του Κουρδιστάν του Ιράκ

Πετρέλαιο: Ξεκινάει με πτώση την εβδομάδα

Πτώση που ξεπερνά το 1% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς ο ΟΠΕΚ+ σχεδιάζει μια ακόμη αύξηση της παραγωγής πετρελαίου τον Νοέμβριο ενώ η επανέναρξη των εξαγωγών πετρελαίου από την περιοχή του Κουρδιστάν του Ιράκ μέσω της Τουρκίας αύξησε τις προοπτικές προσφοράς.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου Brent μειώθηκαν κατά 1,01 δολάρια, ή 1,4%, στα 69,12 δολάρια το βαρέλι, αφού διαμορφώθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τις 31 Ιουλίου την Παρασκευή. Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate μειώθηκε κατά 1,11 δολάρια, ή 1,7%, στα 64,61 δολάρια.

Ο  ΟΠΕΚ+, είναι πιθανό να εγκρίνει μια ακόμη αύξηση στην παραγωγή αργού πετρελαίου στη συνεδρίασή του την Κυριακή.

Ο ΟΠΕΚ+

Η ομάδα αναμένεται να επιβεβαιώσει αύξηση τουλάχιστον 137.000 βαρελιών ημερησίως για τον Νοέμβριο, καθώς οι αυξανόμενες τιμές του πετρελαίου ενθαρρύνουν τις προσπάθειες ανάκτησης μεριδίου αγοράς, ανέφεραν τρεις πηγές.

Ωστόσο, ο ΟΠΕΚ+ αντλεί σχεδόν 500.000 βαρέλια λιγότερα από τους στόχους του την ημέρα, αψηφώντας τις προσδοκίες της αγοράς για υπερπροσφορά.

Εν τω μεταξύ, το αργό πετρέλαιο διοχετεύτηκε μέσω αγωγού από την ημιαυτόνομη περιοχή του Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ στην Τουρκία για πρώτη φορά μετά από 2,5 χρόνια το Σάββατο, ανακοίνωσε το υπουργείο πετρελαίου του Ιράκ.

Η επανέναρξη αναμένεται τελικά να φέρει έως και 230.000 βαρέλια αργού πετρελαίου την ημέρα πίσω στις διεθνείς αγορές.

Η πτώση των τιμών της Δευτέρας έρχεται μετά από εβδομαδιαία κέρδη που ξεπέρασαν το 4% και για τους δύο δείκτες αναφοράς την περασμένη εβδομάδα, μετά τις επιθέσεις με ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ρωσικές ενεργειακές υποδομές που έπληξαν τις εξαγωγές καυσίμων της χώρας.

«Η Ουκρανία μυρίζει φυσικά αίμα εδώ… Αν μη τι άλλο, η Ουκρανία πιθανότατα θα διπλασιάσει τις στρατηγικές της επιθέσεις σε ρωσικά διυλιστήρια», ανέφεραν οι αναλυτές της SEB.

OT Originals
Περισσότερα από Commodities

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο