Χρηματιστήριο Αθηνών: Συντηρεί τα κέρδη της η αγορά, αλλά παραμένουν τα βαρίδια

Η αγορά σταδιακά θα δείχνει όλο και πιο έντονα τις δύο «ομάδες» που έχουν ή θα δημιουργηθούν

Χρηματιστήριο Αθηνών: Συντηρεί τα κέρδη της η αγορά, αλλά παραμένουν τα βαρίδια

Σταθερά σε θετικά εδάφη κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς όμως να λείπουν τα βαρίδια που να εμποδίζουν τον γενικό δείκτη από το να δει τον επόμενο στόχο του στις 2.100 μονάδες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,74% στις 2.084,85 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 114,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 23,2 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,75% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 5.276,98 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός κέρδη 1,32% στις 2.420,92 μονάδες.

Η «διχασμένη» αγορά

Η αγορά σταδιακά θα δείχνει όλο και πιο έντονα τις δύο «ομάδες» που έχουν ή θα δημιουργηθούν, καθώς μετά την αναβάθμιση του ελληνικού χρηματιστηρίου Αθηνών από τον FTSE Russell θα υπάρξουν σημαντικές ανακατατάξεις στις θέσεις. Οι βραχυπρόθεσμοι και τα κεφάλαια που δραστηριοποιούνται στις αναδυόμενες αγορές θα μειώνουν σταδιακά τις θέσεις τους, ενώ οι μακροπρόθεσμοι και αυτοί που θα τοποθετηθούν λόγω της αναβάθμισης θα αυξάνουν τις θέσεις.

Βέβαια, οι κινήσεις αυτές είναι ακόμη πρώιμες, καθώς η ανακατάταξη της αγοράς θα γίνει τον Σεπτέμβριο του 2026, εντούτοις ήδη θα υπάρξουν «παράθυρα» που οι δύο πλευρές θα δώσουν τις μάχες για τις τιμές. Δεν είναι κρυφό ότι «αποχωρούντες» θέλουν υψηλότερες τιμές εξόδου και «εισερχόμενοι» χαμηλότερες. Ουσιαστικά δηλαδή αρχίζει και επισήμως ένα 11μηνο κατά το οποίο η μεταβλητότητα θα είναι στα ύψη.

Στη σημερινή συγκυρία, βέβαια, το Χρηματιστήριο Αθηνών φαίνεται να διανύει μια παρατεταμένη ανοδική φάση χωρίς αξιοσημείωτη διόρθωση. Η ρευστότητα επιστρέφει σταδιακά, τα θεμελιώδη βελτιώνονται σταθερά, όμως βραχυπρόθεσμα η πορεία των τιμών καθορίζεται κυρίως από τη δυναμική και τα τεχνικά επίπεδα — και λιγότερο από τα μακροοικονομικά στοιχεία.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Eurobank σημειώνει κέρδη 2,11%, με τις Βιοχάλκο, Εθνική, ΕΛΧΑ, ALpha Bank, Metlen, Cenergy και Λάμδα να ακολουθούν με άνοδο ανώτερη του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Πειραιώς, Aegean, ΔΕΗ, Τιτάν, Optima Bank, Helleniq Energy, Coca Cola, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΔΑΑ.

Στον αντίποδα η ΕΥΔΑΠ χάνει 1,38%, με τις Aktor, Jumbo, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Κύπρου και Σαράντης να κινούνται ήπια πτωτικά. Χωρίς μεταβολη είναι ο ΟΤΕ.

OT Originals
Περισσότερα από Xρηματιστήριο Αθηνών

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο