Τα βιομετρικά δεδομένα τους θα πρέπει υποχρεωτικά να δώσουν οι εργαζόμενοι στα νέα κεντρικά γραφεία της JPMorgan Chase για να έχουν πρόσβαση στο κτίριο, όπως ενημέρωσε η διοίκηση το προσωπικό, ενώ αρχικά προβλεπόταν ότι θα ήταν εθελοντική η παραχώρηση.
Οι εργαζόμενοι που έχουν ξεκινήσει να εργάζονται στον ουρανοξύστη της στην οδό Park Avenue 270 από τον Αύγουστο έχουν λάβει email που αναφέρει ότι η βιομετρική πρόσβαση είναι «απαιτούμενη», σύμφωνα με ανακοίνωση που είδαν οι Financial Times. Αυτό επιτρέπει στους υπαλλήλους να σαρώνουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα ή τα μάτια τους αντί για ταυτότητες για να περάσουν από τις πύλες ασφαλείας του λόμπι.
Τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας, τα οποία φέρονται να κόστισαν 3 δισεκατομμύρια δολάρια, θα στεγάσουν τελικά περίπου 10.000 υπαλλήλους μόλις λειτουργήσουν πλήρως, μέσα στη χρονιά.
Ο στόχος είναι να γίνει η πρόσβαση στο κτίριο πιο ασφαλής και βολική. Υπάρχουν εξαιρέσεις για ορισμένους υπαλλήλους που μπορούν ακόμα να χρησιμοποιήσουν την κάρτα τους για να εισέλθουν στο κτίριο, αν και δεν ήταν σαφές ποιος θα την λάμβανε.
Αυτό έρχεται εν μέσω αυξημένων ανησυχιών για την ασφάλεια σε εταιρικά γραφεία στη Νέα Υόρκη μετά από τη θανατηφόρα ένοπλη επίθεση στην οδό Park 345 τον Ιούλιο, λίγα τετράγωνα πιο πάνω από τα γραφεία της JPMorgan.

Μεγαλύτερη ασφάλεια με βιομετρικά στοιχεία
Ο Ντέιβ Κόμεντατ, επικεφαλής ασφαλείας της Corporate Security Advisors, δήλωσε στους FT ότι τα βιομετρικά στοιχεία χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες σε περιοχές υψηλότερης ασφάλειας, όπως κυβερνητικές εγκαταστάσεις και κέντρα δεδομένων, αλλά η τοποθέτησή τους σε εμπορικά κτίρια για μεγάλο αριθμό ατόμων θα χρησιμοποιηθεί σε νέα και μεγαλύτερη κλίμακα.
«Είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι τα άτομα που εισέρχονται στις εγκαταστάσεις σας είναι ακριβώς αυτό που υποτίθεται ότι είναι», δήλωσε ο Κόμεντατ, ο οποίος προηγουμένως ήταν στέλεχος ασφαλείας στην Boeing.
Το κτίριο 60 ορόφων, 230.000 τετραγωνικών μέτρων από χάλυβα και γυαλί υψώνεται πάνω από τους γείτονές του, και ο διευθύνων σύμβουλος Τζέιμι Ντίμον το περιέγραψε ως μια «όμορφη φυσική εκδήλωση» της εταιρείας του.
Οι εργαζόμενοι της τράπεζας μιλούν για την οδό Park 270 ως «μνημείο» της εποχής του Ντίμον ως Διευθύνοντος Συμβούλου.
Τα σχέδια για την κατεδάφιση του παλιού κτιρίου της JPMorgan, το οποίο ήταν πολύ μικρό για να φιλοξενήσει το αυξανόμενο εταιρικό προσωπικό της, ανακοινώθηκαν το 2018.
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, παρομοίασε την κατασκευή του κτιρίου με μια «στιγμή του 1932» μετά τη Μεγάλη Ύφεση και την κατασκευή του Empire State Building εκείνη την εποχή.
Η JPMorgan ανακαινίζει και άλλα ακίνητα στο κέντρο του Μανχάταν, συμπεριλαμβανομένων των γραφείων της στην οδό Madison Avenue 383, και εξετάζει το ενδεχόμενο προσθήκης δωματίων ξενοδοχείου για τους επισκέπτες υπαλλήλους στο γειτονικό κτίριο στην οδό Park Avenue 250 που απέκτησε πέρυσι.