Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί:
«Στρατηγική διπλής κάλπης»
Η τακτική ΝΔ και ΠαΣοΚ – Το «Blame game» που οδηγεί σε δεύτερες εκλογές
ΤΟ ΒΗΜΑ – Εκλογικά διλήμματα – Γράφει ο Ι.Κ.Πρετεντέρης
100 χρόνια Μάνος Χατζιδάκις – Ο ποιητής ιδανικών στιγμών
Διαβάστε ακόμη:
Βασιλική Γεωργιάδου
«Το γεγονός ότι ένα “μη-κόμμα” προκαλεί τόσες συζητήσεις συνιστά φαινόμενο»
Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος
«Τίποτα πια δε θυμίζει κυβέρνηση που επιδιώκει να επιφέρει δομικές αλλαγές»
Στέφανος Κασσιμάτης
«Η κλάψα δε μας γλιτώνει από το φτερωτό Προμηθέα των μικομεσαίων»
Νικόλαος Σεβαστάκης
«Εχει χτιστεί ένας τεράστιος καθεδρικός γύρω από την αξία των τίτλων»
TOMAXOK
Ουκρανία: Ο Τραμπ, ο Ζελένσκι και το τσεκούρι του πολέμου
Η τροπολογία για τον Αγνωστο Στρατιώτη
Μνημείο 4,5 στρεμμάτων και έως το πεζοδρόμιο
Τι προβλέπεται για το υπουργείο Αμυνας
Γράφουν Ακης Σκέρτσος, Χάρης Δούκας
Συνέντευξη στο ΒΗΜΑ – Ολγα Τόκη
«Ολα κρίνονται σε δέκατα δευτερολέπτου»
Τι συμβαίνει με τα αεροσκάφη στον αέρα όταν η τύχη τους εξαρτάται από το έδαφος. Η Ολγα Τόκη, άνθρωπος του πύργου ελέγου, αποκαλύπτει.
Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου το «Βήμα της Κυριακής» κυκλοφορεί με συναρπαστικές προσφορές: ο τρίτος και τελευταίος τόμος του βιβλίου «Η Ελλάδα στη δεκαετία του 1980», το περιοδικό Harper’s Bazaar, ένα αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από την γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι, η Μαθητική Εφημερίδα της Άμφισσας, και όπως κάθε Κυριακή το ΒΗΜΑGAZINO.
Η Ελλάδα στη δεκαετία του 1980: Κοινωνικό, Πολιτικό και Πολιτισμικό Λεξικό: Τόμος Γ’
Ήταν άραγε τα χρόνια του ’80 μια «χρυσή» εποχή κοινωνικής απελευθέρωσης ή μια «χαμένη» δεκαετία αντιφάσεων; Ποιος ήταν ο ρόλος των πρωταγωνιστών της και πόσο βαριά σκιά ρίχνουν οι επιλογές τους στο σήμερα; Σε αυτά τα ερωτήματα απαντούν οι κοινωνιολόγοι Παναγής Παναγιωτόπουλος και Βασίλης Βαμβακάς, επιμελητές της έκδοσης.
Με 264 λήμματα, 770 τεκμήρια – φωτογραφίες, διαφημίσεις, κείμενα και δημοσιεύματα της εποχής – και τη συμβολή 150 και πλέον λημματογράφων, το βιβλίο σκιαγραφεί την πολυπρισματική εικόνα μιας δεκαετίας γεμάτης αντιθέσεις. Από τις εκλογές του 1985 και την κορύφωση της δεξιάς-αντιδεξιάς διαίρεσης, έως τις νέες ανδρικές ταυτότητες, τα «καμάκια» και τα σκυλάδικα, το έργο προσφέρει ένα πολύχρωμο παζλ μνήμης και ανάλυσης.
Παράλληλα, 300 ακρωνύμια που κυριάρχησαν στον δημόσιο λόγο αποκωδικοποιούνται, δίνοντας στον αναγνώστη τα εργαλεία για να κατανοήσει όχι μόνο το παρελθόν, αλλά και την κληρονομιά που αυτό άφησε στο παρόν.
Harper’s Bazaar
Περί μόδας ο λόγος, και οι προβολείς εστιάζουν στα κομμάτια-κλειδιά της φθινοπωρινής γκαρνταρόμπας. Η αισθητική της σεζόν φλερτάει με καθαρές φόρμες, πολύτιμες υφές και σύνολα όπου απογειώνεται η διαχρονική κομψότητα.
Ακόμα, ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την αγορά ενός ρολογιού που δεν αποτελεί απλά statement, αλλά πραγματική επένδυση. Στο κομμάτι της ομορφιάς, ο μήνας είναι αφιερωμένος στην περιποίηση της επιδερμίδας με προϊόντα που μοιάζουν να έρχονται από… το μέλλον και στα νεογκουρμέ αρώματα που βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων, γυναικών κάθε ηλικίας. O χειμώνας είναι εδώ, και το Harper’s Bazaar τον υποδέχεται με τον πιο γλυκό τρόπο!
100 Χρόνια Μάνος Χατζιδάκις: Ο ποιητής ιδανικών στιγμών
Ένα αφιέρωμα για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι.
Από τα παιδικά χρόνια στην Ξάνθη και τη κατοχική Αθήνα μέχρι το Όσκαρ που απαρνήθηκε και από τη θρυλική διάλεξή του για το ρεμπέτικο το 1949 μέχρι την τελευταία συναυλία της Ορχήστρας των Χρωμάτων κατά του φασισμού το 1993, καταγράφεται η ζωή, το έργο του, οι πολιτικές και πολιτιστικές παρεμβάσεις του και το αποτύπωμά του μέσα από πρωτογενή αρθρογραφία αλλά και τις αφηγήσεις κορυφαίων καλλιτεχνών που συνεργάστηκαν μαζί του.
Μαθητική εφημερίδα της Άμφισσας
Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας γράφουν για τα θέματα που τους προβληματίζουν ζητώντας να ακούσει τη φωνή τους ο πρωθυπουργός και την ίδια στιγμή, με όχημα την αγάπη για τον τόπο τους, αναδεικνύουν πρόσωπα και μέρη ιδιαίτερης ομορφιάς της Άμφισσας.
Βημαgazino
To πράσινο των φύλλων του δάσους, το βαθύ κόκκινο των τριαντάφυλλων, το καφέ του εδάφους και της σοκολάτας, το χρυσοκίτρινο των χρυσάνθεμων «ζωγραφίζουν» τα ρούχα και αξεσουάρ της σεζόν.
Φωτογραφίζουμε τα κορυφαία outfits και αξεσουάρ μέσα σε ένα εντυπωσιακό, φθινοπωρινό σκηνικό. Το κορίτσι ξανθό, εύθραυστης ομορφιάς ταιριάζει απόλυτα με τα ρούχα -προτάσεις των κορυφαίων σχεδιαστών. Ζακέτες, πουλόβερ, παλτό, ψηλές μπότες αλλά και αραχνοΰφαντα βραδινά φορέματα.
Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €4,25
(Συμπεριλαμβάνεται τιμή βιβλίου: «Η Ελλάδα στη δεκαετία του ’80, Τόμος Γ»: €1,65)