Σε ανάκληση 250.547 οχήματα K5 προχωρά η Kia America στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω βλάβης στο ρεζερβουάρ καυσίμου που ενέχει κίνδυνο πυρκαγιάς.
Τη σχετική ανακοίνωση έκανε την Πέμπτη η Αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας (NHTSA).
Η ανάκληση θα περιλαμβάνει ορισμένα μοντέλα K5 των ετών 2021-2024.
Η ανακοίνωση της NHTSA αποκάλυψε ότι «μια χαλασμένη βαλβίδα ελέγχου μπορεί να επιτρέψει την είσοδο αέρα στο ρεζερβουάρ καυσίμου, προκαλώντας την επέκτασή του και την επαφή του με καυτά εξαρτήματα της εξάτμισης, με αποτέλεσμα την τήξη του ρεζερβουάρ» και την αύξηση του κινδύνου πυρκαγιάς.
Η ανάκληση θα περιλαμβάνει ορισμένα μοντέλα K5 των ετών 2021-2024.
Οι ιδιοκτήτες των επηρεαζόμενων οχημάτων θα ενημερωθούν για την ανάκληση τον Ιανουάριο του 2026 και οι έμποροι θα πραγματοποιήσουν επιθεωρήσεις και θα αντικαταστήσουν δωρεάν τις κατεστραμμένες δεξαμενές καυσίμου.
Παραγωγή οχημάτων Kia στη Σλοβακία
Σε λειτουργία τέθηκε εδώ και δύο μήνες το εργοστάσιο της Kia στη Ζιλίνα, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Σλοβακίας, κοντά στα σύνορα με την Τσεχική Δημοκρατία και την Πολωνία, όπου παράγονται ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Συγκεκριμένα, στη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης κατασκευάζεται το πεντάθυρο μοντέλο Kia EV4 hatch , το οποίο είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό όχημα της μάρκας που κατασκευάζεται στην Ευρώπη, μετά από εκτεταμένες αναβαθμίσεις στις γραμμές παραγωγής, στο μοναδικό ευρωπαϊκό εργοστάσιο της Kia στη Σλοβακία.
«Η έναρξη της παραγωγής του EV4 είναι ένα τεράστιο ορόσημο για εμάς. Αποδεικνύει την τεχνική ικανότητα και την ευελιξία των ευρωπαϊκών μας δραστηριοτήτων», δήλωσε ο Μάρκ Χέντρικ , πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Kia Europe. Οπως εξηγησε στο εργοστασιο της μάρκας στη Σλοβακία θα κατασκευάζονται πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα παράλληλα με μοντέλα με υβριδικούς κινητήρες και κινητήρες εσωτερικής καύσης.















![Ακίνητα: Μειώνονται οι αγγελίες ενοικίαση – Οι πιο ακριβές περιοχές [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/05/ot_enoikia242-1024x600-1.png)




















