Στα ύψη είναι η μεταβλητότητα σήμερα στο χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο από το πρωινό +0,8%, πλέον παλεύει να μην διολισθήσει βαθιά σε αρνητικά εδάφη, καθώς οι πιέσεις σε αρκετές μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης δρουν καταλυτικά.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,04% στις 2.060,78 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 80,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 11,8 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,07% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 5.212,16 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός απώλειες 0,10% στις 2.308,28 μονάδες.
Στα ύψη η μεταβλητότητα
Η αγορά αναμένει στη λήξη της συνεδρίασης το rebalancing λόγω των αλλαγών στους δείκτη του MSCI. Η σημαντικότερη αλλαγή αφορά τη διαγραφή της Metlen από τη σύνθεση του βασικού δείκτη MSCI Standard Greece, καθώς η κύρια διαπραγμάτευσή της πλέον πραγματοποιείται στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Στον ελληνικό Small Cap του MSCI εισέρχονται επίσης οι μετοχές Viohalco και Cenergy, οι οποίες έχουν ήδη δείξει δυναμική στο ταμπλό το τελευταίο δίμηνο, ενισχύοντας την κινητικότητα στην κατηγορία.
Στο μεταξύ, παρά τη σημερινή εικόνα, ο γενικός δείκτης διατηρεί το αγοραστικό σήμα του, δείχνοντας ότι η μεσοπρόθεσμη ανοδικότητα παραμένει ενεργή. Η αγορά συνεχίζει να κινείται σε εύρος συσσώρευσης 1.950–2.135 μονάδων για σχεδόν τέσσερις μήνες, μια ζώνη χωρίς σαφή κατεύθυνση αλλά με θετικό υπόστρωμα για τη συνέχεια. Οι πιθανότητες συνέχισης της τάσης εξακολουθούν να είναι αυξημένες, ενώ παράλληλα προκύπτουν ευκαιρίες σε επιλεγμένες μετοχές.
Η εικόνα συνάδει με μια αγορά που «παίρνει ανάσα» μετά το πολυμηνιαίο ράλι, με το rotation να κυριαρχεί και να υποδεικνύει ότι μπορεί να υπάρχει ακόμη σημαντική απόσταση προς τα πάνω, ακόμη και μέσα στο 2026. Για τον Γενικό Δείκτη, η περιοχή των 2.080 μονάδων αποτελεί την κοντινή αντίσταση, με πιθανή διάσπασή της να ανοίγει τον δρόμο για το επίπεδο των 2.110 μονάδων. Η ζώνη των 2.030 μονάδων παραμένει η πρώτη ισχυρή στήριξη.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, η ΕΛΧΑ χάνει 2,48%, με τις ΕΥΔΑΠ, Metlen, Aktor, ΔΕΗ και Cenergy να υποχωρούν πάνω από 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Eurobank, Λάμδα, Optima Bank, Κύπρου, ΟΤΕ, Alpha Bank και ΔΑΑ.
Στον αντίποδα, Τιτάν, Coca Cola και Aegean κερδίζουν πάνω από 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Helleniq Energy, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Εθνική, Βιοχάλκο, Σαράντης, Jumbo, Πειραιώς και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.













![Ξενοδοχεία: Υψηλότερες τιμές, χαμηλότερες πληρότητες για το 2025 [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/10/Athens-hotels-1024x682-1.jpg)





















![DBRS: «Ουδέτερη» για τις ευρωπαϊκές τράπεζες το 2026 – Τι βλέπει για τις ελληνικές [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/ot_banking37-1024x600-1.png)



