ΚΡΙ – ΚΡΙ: Προχώρησε στην έκδοση ομολογιακού δανείου 7,729 εκατ. ευρώ

Το εν λόγω δάνειο της ΚΡΙ - ΚΡΙ είναι τριετούς διάρκειας και καλύφθηκε από την Alpha Bank

ΚΡΙ – ΚΡΙ: Προχώρησε στην έκδοση ομολογιακού δανείου 7,729 εκατ. ευρώ

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του ot.gr στην Google

Στην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους  7.729.725 ευρώ, προχώρησε χθες, 25 Νοεμβρίου, η βιομηχανία γάλακτος ΚΡΙ – ΚΡΙ. Όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή της ανακοίνωση η βιομηχανία γάλακτος ΚΡΙ – ΚΡΙ, το εν λόγω δάνειο είναι 3ετούς διάρκειας, χωρίς εξασφαλίσεις, και καλύφθηκε από την Alpha Bank AE.

Ο σκοπός του δανείου

Σκοπός του δανείου είναι η χρηματοδότηση επενδυτικού προγράμματος, που αναφέρεται στην επέκταση της υφιστάμενης παραγωγικής δυναμικότητας, καθώς και των κτιριακών υποδομών, το οποίο έχει ενταχθεί στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου 4399/2016.

Εν τω μεταξύ στο εννέαμηνο του 2025 ο κύκλος εργασιών της γαλακτοβιομηχανίας ανήλθε σε €259,69 εκατ. έναντι €207,48 εκατ. το 2024, παρουσιάζοντας αύξησης κατά 25,2%.

Τα μικτά κέρδη ανήλθαν σε €72,16 εκ. έναντι €69,45 εκ. το εννεάμηνο 2024, τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ανήλθαν σε €42,94 εκ. έναντι €43,72 εκ., τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε €38,13 εκ., έναντι €40,06 εκ. και τέλος τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους, ανήλθαν σε € 31,14εκ., έναντι €36,36 εκ. το εννεάμηνο 2024.

Στον κλάδο γιαουρτιού συνολικά οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά +28,7% σε αξία και +27,2% σε όγκο.  Στις αγορές εξωτερικού, οι πωλήσεις γιαουρτιού παρουσιάζουν ισχυρή διψήφια ανάπτυξη +42,7%, ξεπερνώντας τα €140εκ.

Οι εξαγωγές της εταιρείας

Πλέον, οι εξαγωγές γιαουρτιού προσεγγίζουν το 70% της δραστηριότητας των γαλακτοκομικών. Η σημαντική ώθηση έρχεται από τις βασικές αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου (+63%) και της Ιταλίας (+21%).

Στην εγχώρια αγορά γιαουρτιού οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα €63εκ, παρουσιάζοντας αύξηση +5,8% σε αξία. Η εταιρεία αναφέρει ότι σε σχέση με την κατάσταση στην αγορά, συνεχίζεται η στροφή των καταναλωτών στα γιαούρτια ιδιωτικής ετικέτας, ως αποτέλεσμα των επιλογών τους για οικονομικότερα προϊόντα.

Στον κλάδο του παγωτού, στην εγχώρια αγορά, οι πωλήσεις της εμφανίζουν αύξηση +8,3% σε αξία και προς τούτο συνετέλεσαν, κυρίως, η επέκταση του δικτύου πωλήσεων και η ενίσχυση του προϊοντικού χαρτοφυλακίου.

Η εταιρεία αναφέρει πως σημαντική είναι η ανάπτυξη των πωλήσεων παγωτού στο εξωτερικό (+38,3%), με όχημα το Greek Frozen Yogurt και τις νέες συνεργασίες στην κατηγορία της ιδιωτικής ετικέτας.

OT Originals
Περισσότερα από Business

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Cookies