Ασιατικά χρηματιστήρια: Μικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας, με την Ινδία να μειώνει τα επιτόκια

Εντός στενού εύρους οι δείτκες στα ασιατικά χρηματιστήρια

Ασιατικά χρηματιστήρια: Μικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας, με την Ινδία να μειώνει τα επιτόκια

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ασίας σήμερα, με τους περισσότερους περιφερειακούς δείκτες να παραμένουν εντός στενού εύρους εν μέσω διαφοροποιημένων σημάτων από τις κεντρικές τράπεζες, ενώ η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας (RBI) μείωσε τα επιτόκια όπως αναμενόταν.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας (RBI) μείωσε το βασικό επιτόκιο αναχρηματοδότησης κατά 25 μονάδες βάσης στο 5,25% σήμερα, όπως αναμενόταν, καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής επιδιώκουν να στηρίξουν την ανάπτυξη εν μέσω αποκλιμάκωσης των πληθωριστικών πιέσεων.

Ο κυβερνήτης της RBI, Sanjay Malhotra, δήλωσε ότι ο πληθωρισμός έχει «μειωθεί σημαντικά» και αναμένεται να είναι χαμηλότερος από τις προηγούμενες προβλέψεις.

Η κεντρική τράπεζα επανέλαβε επίσης την εμπιστοσύνη της στη δυναμική της οικονομίας, αναβαθμίζοντας την εκτίμησή της για την πραγματική ανάπτυξη του ΑΕΠ για το έτος δημοσιονομικό έτος 2026.

Περιμένοντας αύξηση επιτοκίων από BoJ

Στο Τόκιο, τώρα, ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε περίπου 1,5%, αναστρέφοντας τα κέρδη που είχε σημειώσει νωρίτερα στην εβδομάδα, καθώς οι αυξανόμενες προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Ιαπωνίας (BOJ) επηρέασαν αρνητικά το κλίμα.

Οι επενδυτές αντέδρασαν στις δηλώσεις του κυβερνήτη της BOJ, Kazuo Ueda, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι οποίες ερμηνεύτηκαν ως επιθετικές.

Σύμφωνα με αναφορά του Reuters, πηγές ανέφεραν ότι η BOJ πιθανότατα θα αυξήσει τα επιτόκια στη συνάντησή της εντός του μήνα, με την κυβέρνηση να αναμένεται να αποδεχτεί αυτή την απόφαση.

Οι άλλοι δείκτες

Οι δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite της Κίνας παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητοι, ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 0,2%.

Ο δείκτης KOSPI της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,7%, ενώ ο δείκτης Straits Times της Σιγκαπούρης υποχώρησε κατά 0,4%.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε επίσης σχεδόν αμετάβλητος.

OT Originals
Περισσότερα από Ασία

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο