Σε στενό εύρος διακύμανσης παραμένει αυτήν την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και έκανε προσπάθεια να κινηθεί πάνω από τις 2.110 μονάδες, οι πωλητές ανακόπτουν και πάλι την ανοδική κίνηση.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,03% στις 2.105,28 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 92,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 13,2 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,04% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 5.322,77 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός κέρδη 0,25% στις 2.358,22 μονάδες.
Δοκιμασία των δυνάμεων
Μπορεί να μην έχει κάνει τη μεγάλη κίνηση που να δίνει το μήνυμα ότι αφήνει πίσω την πολύμηνη συσσώρευση, αλλά η αγορά παραμένει κοντά στο άνω εύρος, με πολλούς επενδυτές να ελπίζουν για το παραδοσιακό year end rally και το γνωστό January Effect. Κομβικό σημείο παραμένει η ζώνη των 2.115–2.125 μονάδων, η οποία, εφόσον κατοχυρωθεί σε εβδομαδιαίο κλείσιμο, μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για ισχυρότερη ανοδική κίνηση.
Σύμφωνα με τη Fast Finance, σε μακρύτερο χρονικό ορίζοντα, και μόνο εφόσον οι τεχνικές ενδείξεις επιβεβαιωθούν, δεν αποκλείεται μια κίνηση ακόμη και προς τις 2.800 μονάδες μέσα στο 2026, αν και οι αναλυτές επισημαίνουν πως είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα. Πλησιέστερη στήριξη εντοπίζεται στις 2.094 μονάδες, με ενδεχόμενη διόρθωση να οδηγεί στις 2.077 ή ακόμη και στις 2.052 μονάδες.
Στον FTSE 25, το επίπεδο των 5.346–5.370 μονάδων εντοπίζεται σημαντική αντίσταση. Η κατοχύρωσή της θα μπορούσε να ενεργοποιήσει νέα ανοδική κίνηση, με άμεση αντίσταση τις 5.408 μονάδες και επόμενη στόχευση τις 5.550 μονάδες. Η κοντινή στήριξη στις 5.263 μονάδες θεωρείται κρίσιμη, καθώς πιθανή διάσπαση μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για τις 5.190 μονάδες. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, ζητούμενο παραμένει η κατοχύρωση των 5350 μονάδων.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, Βιοχάλκο και Cenergy δίνουν σημαντικά στηρίγματα, με κέρδη άνω του 2%, ενώ άνω του +1% κινούνται οι Motor Oil και Πειραιώς. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ< ΕΛΧΑ, Eurobank, ΔΕΗ, Τιτάν, ΔΑΑ, Alpha Bank, Jumbo.
Στον αντίποδα, άνω του 1% είναι οι απώλειες σε Metlen, Optima Bank, ΟΠΑΠ και Λάμδα, ενώ ήπια πτωτικά οι Coca Cola, Aegean, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ, Helleniq Energy, Κύπρου, Εθνική και ΟΤΕ.

























![Πετρέλαιο θέρμανσης: «Τσίμπησε» η τιμή του – Οι 10 ακριβότεροι νομοί [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/12/08_12_ot_times_therm_EXO.jpg)














