Χρηματιστήριο Αθηνών: Πιέσεις μείωσης ρίσκου

Το Χρηματιστήριο Αθηνών οδεύει σε μία ακόμη συνεδρίαση εξισορρόπησης ρίσκου και ανταμοιβής,

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πιέσεις μείωσης ρίσκου

Συνέχεια στη διορθωτική κίνηση που άρχισε από εχθές δίνει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο έχει την πλειονότητα των τίτλων του σε αρνητικά εδάφη, με τους αγοραστές να τηρούν στάση αναμονής.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,41% στις 2.081,14 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,1 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,42% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 5.257,95 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός απώλειες 0,33% στις 2.315,06 μονάδες.

Αναμονή

Η αγορά δεν μπορεί να αναλάβει ρίσκα την ώρα που όλος ο κόσμος σήμερα αναμένει την απόφαση, αλλά και τις τοποθετήσεις των αξιωματούχων, της Federal Reserve, η οποία θα δώσει το στίγμα και της πολιτικής που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα. Αν και η απόφαση είναι λίγο έως πολύ δεδομένη, αφού όλοι περιμένουν μείωση του επιτοκίου, αυτό που θεωρείται κρίσιμο είναι η ρητορική γύρω από την κατεύθυνση που θα έχει η νομισματική πολιτική τους επόμενους μήνες.

Στην ουσία, η απόφαση έρχεται σε μια χρονική στιγμή που καθορίζονται οι στρατηγικές του νέου έτους. Δεδομένου, μάλιστα, ότι η Fed θα επηρεάσει και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες του δολαρίου, οι στρατηγικές του 2026 δεν μπορούν να χαραχθούν χωρίς την κρίσιμη μεταβλητή του κόστους των κεφαλαίων, ειδικά όσων δραστηριοποιούνται σε εκτός ΗΠΑ αγορές. Αυτή η εξίσωση επηρεάζει και την ελληνική αγορά, η οποία κινείται σε μεγάλο βαθμό με βάση τους στόχους των ξένων.

Υπό αυτό το πρίσμα, το ΧΑ οδεύει σε μία ακόμη συνεδρίαση εξισορρόπησης ρίσκου και ανταμοιβής, χωρίς μεγάλες κινήσεις μέχρι νεοτέρας. Ουσιαστικά, τα νεότερα θα αποτυπωθούν στο ελληνικό ταμπλό από την αυριανή συνεδρίαση, με όλα τα σενάρια να είναι ανοιχτά, καθώς οι όποιες κινήσεις θα έρθουν σε δεύτερο χρόνο, εξαιτίας της ισχνής βαρύτητας του ΧΑ στα ξένα χαρτοφυλάκια.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Coca Cola και η Βιοχάλκο σημειώνουν απώλειες άνω του 1%, με τις Πειραιώς, Aktor, Metlen, Εθνική, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Τιτάν, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Helleniq Energy, Jumbo, ΕΥΔΑΠ και ΔΑΑ να κινούνται ήπια πτωτικά.

Στον αντίποδα, ήπια θετικά κινούνται οι ΕΛΧΑ, Optima Bank, Aegean, Alpha Bank, Cenergy, Σαράντης και ΟΤΕ, με τις Motor Oil, Λάμδα και Κύπρου να μην έχουν μεταβολή. Εκτός διαπραγμάτευσης είναι η Eurobank.

OT Originals
Περισσότερα από Xρηματιστήριο Αθηνών

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο