JP Morgan: Νέο ράλι για τις ελληνικές τράπεζες και το 2026

Οι νέες τιμές στόχοι υποδηλώνουν διψήφια ποσοστά ανόδου για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές

JP Morgan: Νέο ράλι για τις ελληνικές τράπεζες και το 2026

Μπορεί να ολοκληρώνουν ένα εντυπωσιακό σε αποδόσεις 2025, αλλά και το 2026 θα είναι ισχυρό για τις ελληνικές τράπεζες. Αυτό εκτιμά η JP Morgan, η οποία διατηρεί τη σύσταση «overweight» για τον κλάδο, αφού βλέπει οι αποδόσεις τους να συνεχίζονται και το νέο έτος.

Οι τιμές στόχοι που δίνει η JP Morgan είναι στα 4,20 ευρώ για την Alpha Bank, στα 4,50 ευρώ για τη Eurobank, στα 16,40 ευρώ για την Εθνική και στα 9,40 ευρώ για την Πειραιώς.

JP Morgan

Μάλιστα, θεωρεί ότι παρά την εντυπωσιακή απόδοση του +78% από την αρχή του έτους, οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν σχετικά φθηνές. Οι αποτιμήσεις στις 7,5x τα κέρδη του 2027 και 1,1x σε όρους P/TBV, έναντι 1,5x για τις αντίστοιχες τράπεζες της Νότιας Ευρώπης, δείχνουν ότι υπάρχει ακόμη σημαντικό περιθώριο ανόδου.

Ευνοϊκό το μακροοικονομικό περιβάλλον

Όπως εκτιμά η JP Morgan, το οικονομικό περιβάλλον θα παραμείνει υποστηρικτικό για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο. Η ελληνική οικονομία θα καταγράψει υψηλότερη ανάπτυξη από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, η αγορά εργασίας θα παραμείνει ισχυρή, οι επενδύσεις θα συνεχιστούν και το κόστος χρηματοδότησης του ελληνικού Δημοσίου θα παραμείνει χαμηλό.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, οι ελληνικές τράπεζες θα ενισχύσουν τους ρυθμούς πιστωτικής επέκτασης, αλλά με χαμηλό επίπεδο κινδύνου, γεγονός που υποστηρίζει τη συνέχιση του ανοδικού re – rating του κλάδου.

Ξεχωρίζει η Εθνική Τράπεζα

Η JP Morgan έχει τοποθετήσει την Εθνική Τράπεζα στις κορυφαίες επιλογές στην περιοχή CEEMEA (Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής). Με δείκτη κεφαλαίων (CET1) στο 19%, η τράπεζα διαθέτει τη δύναμη πυρός ώστε να προσφέρει σημαντικές αποδόσεις τους μετόχους το 2026, μέσω ενός συνδυασμού μερισμάτων και buybacks, ώστε ο δείκτης να διατηρηθεί στο 16,4% έως το 2027.

Την ίδια ώρα, η Eurobank, εμφανίζει σταθερότητα στις ισχυρές επιδόσεις, με βελτίωση στη διαφοροποίηση εσόδων μετά τη συμφωνία με την Eurolife. Μάλιστα, η JP Morgan βλέπει ότι η αγορά δεν έχει ακόμη ενσωματώσει τη βελτίωση του προφίλ κινδύνου-απόδοσης, καθιστώντας την μετοχή από τις πιο ελκυστικές επιλογές στην περιοχή.

Τέλος, για Alpha Bank και την Πειραιώς, η JP Morgan βλέπει σταθεροποίηση της κερδοφορίας και ενίσχυση κεφαλαίων, δύο μοχλοί ανάπτυξης.

JP Morgan

OT Originals
Περισσότερα από Markets

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο