Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιδίδεται σε ασκήσεις ισορροπίας επιδίδεται

Σε μία λεπτή ισορροπία μεταξύ πωλητών και αγοραστών κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, προσπαθώντας να βρει εκείνες τις άμυνες που χρειάζεται προκειμένου να κρατηθεί σε επαφή με τις 2.090 μονάδες. Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,02% στις 2.086,07 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 13,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3 εκατ. τεμάχια. […]

Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιδίδεται σε ασκήσεις ισορροπίας επιδίδεται

Σε μία λεπτή ισορροπία μεταξύ πωλητών και αγοραστών κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, προσπαθώντας να βρει εκείνες τις άμυνες που χρειάζεται προκειμένου να κρατηθεί σε επαφή με τις 2.090 μονάδες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,02% στις 2.086,07 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 13,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,03% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 5.265,17 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός απώλειες 0,20% στις 2.298,84 μονάδες.

Το στοίχημα του μήνα

Η αγορά δεν δείχνει διαθέσεις να δοκιμάσει τα υψηλά έτους στις 2.135 μονάδες, καθώς οι πωλητές συστηματικά δηλώνουν το παρόν τους μόλις οι τιμές προσεγγίσουν τα επίπεδα. Αλλά πάλι, δεν δείχνει διαθέσεις να κλείσει το έτος και πολύ χαμηλότερα από αυτά, καθώς οι αγοραστές επιδίδονται σε επιλεκτικές, αλλά κρίσιμες, εντολές, παίρνοντας θέση για τη νέα χρονιά.

Αυτό που έχει αλλάξει στην ελληνική αγορά τους τελευταίους μήνες είναι ότι το αφήγημα της νέας χρονιάς έχει εμπλουτιστεί. Μπορεί να υπάρχουν και οι πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις, ωστόσο, η αγορά πέραν της αναβάθμισης της στις ανεπτυγμένες, έχει αρχίσει και αποτιμά περισσότερο θετικά από ότι αναμενόταν την ένταξη του ΧΑ στο «οικοσύστημα» της Euronext.

Αναβάθμιση και Euronext λαμβάνονται ως καταλύτες προσέλκυσης νέων κεφαλαίων, στην ουσία από τη Λ. Αθηνών. Νέων κεφαλαίων που σαφώς θα κατευθυνθούν σε εισηγμένες υψηλότερων κεφαλαιοποιήσεων, ενδεχομένως άνω του 1 δισ. ευρώ, αλλά και σε εκείνες τις εταιρίες που έχουν επενδυτικό αφήγημα μεγέθυνσης. Και σε αυτό το πλαίσιο, οι αγοραστές παραμένουν ενεργοί, αλλά με πιο απαιτητικές διαθέσεις για τις τιμές.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Optima Bank και ΕΛΧΑ σημειώνουν κέρδη 1,54% και 1,41% αντίστοιχα, με τις Κύπρου, ΔΕΗ, Metlen, Aegean, Λάμδα, ΔΑΑ, Coca Cola, ΟΠΑΠ, Εθνική, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Alpha Bank να κινούνται ήπια ανοδικά.

Στον αντίποδα, η Eurobank χάνει 1,58%, με τις Τιτάν, Motor Oil, Jumbo, Aktor, Cenergy και Σαράντης να κινούνται ήπια πτωτικά. Χωρίς μεταβολή είναι οι Helleniq Energy, ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο και ΟΤΕ, με την Πειραιώς να είναι εκτός διαπραγμάτευσης.

OT Originals
Περισσότερα από Xρηματιστήριο Αθηνών

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο